Ablam ile kanser öykümüzzz

nuzi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2025
11
6
1
31
2020 yılında pandemi zamanında popoda ağrı şikayeti ile başladı daha sonra makatta kanama ile devam etti . Pek önemsemedi başlarda bunu ablam daha sonra ağrı çok şiddetli olunca acil doktora gittik şikayetler üzerine hemorait ilaçları verildi . Bir süre iyi geldi ilaçlar ama yeterli gelmedi daha sonra 2021 yılında bir doktora daha gitti muane etmesine rağmen hemorait dedi ilaç verdi ve şikayetleri yine geçmeyince başka doktor gittik kolonoskopi çekildi ve ordan gerekli görürse parça alacaklarını söylediler 2021 temmuz ayında cekıldık sonuc cıktı 4. Evre kanser rektuma cok yakın cıktı ablam daha o zaman 28 yaşındaydı biz o evreye kadar sadece popo ağrısı şikayeti ile gittik 2 doktor da anlayamadı… zaten dünyamız başımıza yıkıldı . Evet kanser hastası birilerini duyuyorduk ama anlayamazdık onları hiç ateş düştüğünü yeri yakıyormuş meğer … süreç başladı bizim için yol iz bilmiyoruz çünkü kapı kapı doktor gezdik sag sola savrulduk . 28 yasındaki genç kıza devlet hastanesindeki doktorlar makata cok yakın diye torba ile yaşaması gerektigini söylediler , yaşı cok küçük hasta olduguna mı üzülsün ölüm korkusu var . Hastalıgı iyleşirse torba ile yaşaması gerektiğini mi dusunsun . Birinin önerisi ile doktorumuzu bulduk prof dr rektum tedavısında en iyisi diye gittik . Torba takılmadan ameliyat edeceğini söyledi. Öncesinde kemoterapi ve ışın tedavisi alındı ve ışın tümörü küçülttü .. tabiki anlatıldığı gibi hızlı geçmiyor süreç ama Rabbim sevdikleri ile birlikte sabrını veriyor bu süreçte sevgilisi vardı hayalleri vardı yol arkdası elini bıraktı bu hayatta insanın ne varsa annesi babası kardeşlerinde var yaşayarak görüyoruz tabiki istisna kişiler vardır ama annesi gibi kardeşi gibi kimse yanında o kdar uzun süre kalamıyor… rektum ca 4 . Evre ameliyat olduk süreç kolay hiç değildi bagırsak bir süre dısarda kaldı torba bakımı yapıldı ablam torbayı geçicide olsa asla kabullenmedi, iyki de kabullenmedi… ama istenilen gibi süreç düzgün gitmedi bu süre de karaciğer metastası olduk ve tekrar birdaha kemoterapi ve ameliyat olması gerekti ama rektumda tümor yoktu. Belirli aylar geçti 6 ay temiz cıktı cok sükür ama torba hala gecici duruyordı cunku fissür oldugu icin o bolge kaynamadı ve bagırsak rektum kaçağı oldugu için kapatma ameliyatı yapmak istemedi dr muz ama bu süreçte başka dr bulduk ve bağırsak ameliyatımızı başkandr ile devam ettik ama 3 ameliyat şeklinde yaptılar bu bagırsagı içeri almayı .. cok sukur basarılı sekılde geçti 2023 olduk ameliyatımız bitti aradan bir ay geçti tekrar karaciğer metastası oldu ablam peşimizi bırakmadıgı gibi her defasında ilk gün öğrenmiş gibi üzülüyoruz.. cünkü kemoterapi sürecini zorlu geçiyor ama sonunda şifalanıyor diye dusundugumuz icin umudumuzu hiç kaybetmedik ve ablam gerçekten çok güçlü biri evet üzüldük ağladık ama hep ayaga kalktı cok sukur.. 2 . Kez karaciğer ameliyatı olduk ve asla pes etmedi kapalı bir ameliyat oldu cıktık 1 hafta sonra hastaneden ameliyatta hem tek tek temizleme ve yakılmaz oldu basarı geçti cok şükür aradan 6. Geçti cok sukur temix cıktı ve 3 ay sonra tekrar kontrol istedi onkologmz 9 ay sonra değerleri iyi cıkmadı kanser cea değerleri yüksek cıktı 50 üsttü ve dr pet istedi 3. Karaciger metastası olduk sene 2025… kemoterapi aldık pet fayda etmedi acıkcası tümör cinsimiz zordu evet rektum hala temiz ilk cıkan sag lopta cıkmıstı karacigerde oda hala temiz ama sol lop 2. Metastas .. kemoterapi ilacımızı degiştirdi onkoloji dr stivarga diye akıllı ilaça başladık kanser mr düşürdü degerlerde ve cok az mm olsa kücülttü buda şu demek evet büyümüyor ve az da olsa küçülmüş kontrol altına alınabilecek ilacı bulduk cok şükür onkoloji dr kür bitince ameliyatta uygun buldu girebilecegni söyledi ameliyat edicek dr degiştirdik denenmişi denemek istemeyen 2 tane başka göz dr bulduk ve 1 ay sonra ameliyat olcak tekrardan… bu öyle bir süreçki… hasta olanlara sadece yanında olmak moral vermek ve hayatlarını kolaylaştırmak lazım aglamak .. hiç bir
Şeyi çözmez inanıyorum rabbim yardımcımız olcak evet cok illet bir hastalık ama herkesin tedavisi farklı tümör ilerleyişe farklı parmak izi gibi biz umudumuzu yüksekten tutacagız ki zaten kendileri yeterince korkuyorlar, yoruluyorlar ve psikolojik destek bu süreçte en onemlisi hem yanındaki icin hem kendisi icin bütün hastalarımıza rabbim şifa versin…

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun.Yasadiginiz zorlukları bir nebze de olsa anlıyorum.Yakinimda aynı surecten geçiyor.Ameliyatlar,kemoterapi,akıllı ilaç tedavisi gördü.Hala sürüyor da.Hem hasta için hemde ailesi için çok zor bir durum.Siz de Allahin izniyle üstesinden geleceksiniz inşallah.Allah sifa versin kardeşinize de

Kendisine şifa diliyorum .. merak etmeyin hep böyle geçmeyecek gibi gelicek süreç size ama güzel haberlerini alacaksınız inşallah rabbim size de şifa versin

Amin insallah.Tesekkurler güzel dilekleriniz icin

Ablan bunu da atlatacak, sen de mutlu haberi bize mujdeleyeceksin

Benim de bacağımda dev hücreli tümör çıktı. İyi huylu tümör olarak geçiyor ama tekrarlama ihtimali yüksek olan bir tümör.

Ablanızın hikayesini okurken gerçekten çok üzüldüm, devamlı tekrarlamasına, sevgilisinin bırakmasına da ayrıca üzüldüm. İnsan bu süreçte sevgi ve ilgi görmek istiyor. Sevdiği yiyecekleri alın, canın çay mı istiyor kahve mi istiyor, sıkıldıysan biraz hava alalım gibi sık sık ilgilenin. Evdekiler benimle ilgilendikleri için o kadar mutluyum ki. Tabi ilgilenmeyen de var, onun ilgilenmemesi beni çok üzüyor. Evde öyle ilgilenmeyen biri varsa onu uyarın.

İnşallah ablanız sağlığına kavuşur, bu günleri yalnızca kötü bir anı olarak hatırlar. Kendim için de, ablanız için de duam bu. Ağrı olarak başlıyor, anlamadığımız için tedavi süreci biraz gecikebiliyor. Ama günümüzde sadece ağrı çekip sağlıklı olan çok kişi var, insan yaşadığı ağrıyı kötü bir şey olarak yormuyor. Ağrı yaşamak vücudun verdiği sinyalmiş, ağrıyan bölgeyi mutlaka hekime göstermek gerekirmiş. Bunu bu süreçte çok iyi anladım.

Bizim evimizde insan çok üzüntüsünü bile yaşayamaz kız kardeş bolluğu var Evet kesinlikle ilgi çok önemli ve benim ablam kendini öptürmeyi bile sevmeyen biriydi eskiden şimdi hiç birşey demiyor ilgiyi cok istedigini en cok ordan anlıyorum yaşlarımız en yakın birbirimize benim çok şanslıyz ki kalabalık aileyiz istesede ilgisiz kalamaz kardeşleri var … en kucugumuz biraz üzüldüğünde agrısı olduğunda kaçıyor ondan cünkü gördüğünden çok üzülüyor enerjisini ona vermemek için kaçıyor belki sizin evdede öyledir bazen insan o süreçlerde gerçekten hassas olabiliyor ve evliyim ben evlendikten sonra az ilgilendigini ve ona kızdığını üzüldüğünü görüyordum en küçük kardeşim için yanıldığını gördü cünkü biz hep ilgili güçlü oldugımuz için güçsüz olam üzülildügü için gelmiyormuş yanına şimdi o ikisi evde en yakın baş başalar çünkü bazem ilgilenen varsa evde digeri geride kalıyor yardımcı olamam acaba dusundugu için siz adım atın dile getirin size gelir emınım insan en cok sevdigine üzülür emınım oda önemsiyordır cok size de çok geçmiş olsın bol şifalar diliyorum

Geçip gidecek..çok cok güzel günler göreceksiniz ablanızla allahın izniyle..tüm kalbimle dualarımdasınız ..ve bu güzel haberi bizimle paylasarak bizide mutlu edeceksiniz inanıyorum..

Tedavi devam edın umudunuzu kaybetmeyin... Ama bol bol dua etsın ablanız dua her kapıyı açar... Çok dua ettıgım bır tesbih
Leyse leha mindunillahi kasifeh ... tedavı büyük umutla devam etsin ablanız bol dua etsın benım çok sevdıgım okuduğum bır duadır
Leyse leha mindunillahi kasifeh.... Şifa duası Allah'ta başka kımse gerı getıremez... Yardım edemez

Dualar her daim okunuyor … Ben inanıyorum evet hastalık kanına karıştığında tedavisi cok zor ama Herşey allahtan yaşayıp göreceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…