ABLALARİM BİR BAKİN...

mrsmile

California dreaming..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
573
197
Merhaba hanimlar..
Onceki konularimdan bilen bilir universite ogrencisi adayiyim ve pekte iyi bir puanim yok malesef...

Sorum şu ki onumde sececegim 3 meslek var ve hepside benim icin ilgi cekici
1)sehir ve bolge planlama(cumhuriyet veya bozok uni.)
2)gida muhendisligi(ataturk,cumhuriyet,ordu,giresun uni.)
3)peyzaj mimari(ktü)

Kizlar yanlarina gelecek yerleride yazdim bu meslekte okuyan yada bu mesleklerden birini yapan ablalarimdan yardim istiyorum ...
Ozel sektor hakkinda hic bir fikrim yok olumlu seyler duymaya o kadar ihtiyacim var ki ne olur yardim edin pskolojik olarak zaten dusuk puanim oldugundan çökmüş durumdayim yorumlarinizi bekliyorumm....

Gıda mühendisliği kesinlikle. Diğerlerine atama bekle dur. Özel sektörde pek yerleri yok diye biliyorum. Ama gıda çook geniş bir sektör. Hem özel gem de devlet ayağı var. Türkiye de gıda mühendisliği kesinlikle diğer iki meslekten açık ara farkla önde

arkadaşım gıda mühendisliği okuyor atama puanları 85-90 nın altına inmiyor. Özelde imkan var ama çoğu yer askeri ücretin biraz üstüne çalıştırıyor. Bence başka bölümleri araştırmalısın.

Bu sene zaten ikinci senem ve ilk sinavim bazi talihsizlikler sonuc kotu geçti ve gecen sene tercih yapmadigim icin bin pişman oldum...

Evet bende farkimdayim hic iyi bolumler degil ama bu sene bir tercih yapmak zorundayim diger konumda omur boyu yapacaksin bu meslegi diyenler olmustu ama ben bu pskolojiyi ve stresi bir sene daha kaldirirmiyim artik bilemem o yuzden gitmek icinde gitmek istemiyorum uniye ama bu sene olan bu...

Ben olsaydim onu acik 2 yillik bir bolum okurdum.. Bu bolumler pekte iyi degil..
Evet bende radyolojiyi falan dusunuyorum okurken bir daha deneyecem sansimi ...
Hayatim o kadar karistiki valla bu yasta bunlari kaldirirmiyim bilmiyorum artik
...

Gıda diyorum özel sektörde iş imkanı diğerlerine göre daha iyi gibi bu arada bende tercih yapacağım da benimde ikinci senem biz nasıl tercih yapacağız sıralamaya göre mi puana göre mi sıralamaya göreyse ne kadar fark olmalı yoksa en çok istediklerimizi en üstlere mi benim kafam çok karıştı

Evet bende radyolojiyi falan dusunuyorum okurken bir daha deneyecem sansimi ...
Hayatim o kadar karistiki valla bu yasta bunlari kaldirirmiyim bilmiyorum artik
...

Yasin daha cok genc canim daha dur neler var neler :)
Evde hasta bakimi diye bir bolum var. Onu gercekten acik. Onu tercih edebilirsin.. 2 yillik ama artik lisans tamamlama zorunlulugu da var o bolumun. Yani 2 sene okuyup meslek sahibi olduktan sonra ustune lisansini da tamamlarsin. Oh mis. :)
Tabi benimki sadece bir fikir. Sen yine istedigini yap :)

Canim siralamaya gore yapacaz ama sen ilk basta istedigin bolumun 2014 de en son neyle aldigini ve 2015 te en son neyle aldigini karsilastirirsan gorursun zaten siralamalar degisiyor ve dusuyor her sene bikac binlik bir fark oluyor o yuzden atiyorum 100 bindesin sen 50 binden basla tercih yapmaya ne olacagi belli olmaz gecen sene arkadasim 30 bindeydi tm de erciyes hukuk 2014 te 20 binle almisti gecen sene 33 bindi sanirim oyle aldi ve gitti kiz

Tesekkur ederim bu guzel yorumun icin hic duymamistim bu bolumu arastiracam kaderde ne yazili bilmiyorum tabii ama annem hayirlisi neyse diye dua etti hep demekki hayirlisi buymus diyorum kendime

Can 2 yıllık güzel bölüm tercih et sonra dgs yede biyandan hazırlanırsın

ben de senin gibi istediğimi tutturamadımüniversitelere bakarak ktü peyzaj diyorum

Çok sağol ben 130 bindeyim sözelden tercih yapacağım 60 binden başlayacağım bir cesaret olur umarım bu arada naçizane bir tavsiyede bulunmak isterim iki yıllık optiyeslik bölümü önü açık bir bölüm olarak biliyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…