• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Ablalarım bana yardım edin

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Umarım açtığım yer doğrudurr. 16 yaşındayım ben. Fen bölümünü seçtim ve hangi mesleği seçeceğimde kararszımm.Lütfen bana yardımcı olun aranızda fen bölümünden mezun olupta şuan çalışan ( mesleğini belirterek ) büyüklerim yardımcı olabilir mi ? İş avantajları nasıl ne kdar ücrette çalışıyolar söylerseniz çok yardımcı olursunuz bana şimdiden çok tşkler.

mrb bnde 15yasındayım bnde fen sectım bu sene ıstedıgm meslek eczacılık yada kımya muhendıslıgı sayısalda baya meslk var kndıne uygn olanı bulablrsın..sevgıler

bence öncelikle sectiğin bölüm ilgi duyup sevdiğin bir meslek olmalı ve bence herhangi bir okulun sitesine girersen oradan bölümlerin hangi bölüm isyediğini göre bilir ve oradan kendine uygun olan zevk alabileceğin yani sevdiğin bir iş olması için inceleyip karar verebilirsin bence ne kadar ücretle çalıştıklarını sormuşsun ama önce istediğin bir iş olması sonra ne kadar ücret alacağın bence daha önemli

ben hayatımın hatasını fen seçerek yaptım, hatta hiç seçme şansım olmadı fen lisesine gittim matematiğin m sini yapamayan insanımdır. dolayısıyla lisede okurken üniversitede kesinlikle matematiğin en az olduğu bölümü bulmaya çalıştım en fen oluncada bu çok zor oluyo tabi puan düşmesin diye. dolayısıyla ortal alandan işletme seçtim. matematik çok az bence şimdilik memnunum.
sende mühendisliklerden seçebilirsin. ya da eczacılık süper bir meslek bayan için.

canım gelecek ve ii bi meslek edinmek olarak bakarsan bu zamnda sayısal bölüm en uygun olan.. diğer alanlara göre meslek olarak daha fazla secenek var. kesınlıkle zor die düşünme eger derslerine gerken eğilimi gösterırsen ve seversen aslında kolay oldugunu göreceksındır. meslek olarakta devamlı arastır ben hangı mesleği yapabılırm die düşün. emınım sana göre uygun bı meslek vardır. nette var mı bılmıorum ama meslek secım testlerı var onları yap senın kişisel özelliklerini belirlio ve uygun mesleği sana sunuo ama illa da ben bu teste bu sonucu aldım deyip istemediğin bi meslek secme(okuldakı rehber hocalarından bu test hakkında bılgı alabılırsın). daha meslek secmek için erken senın suan düşünme ve karar verme zamamnın dedım ya iice arastır sosyal kosullarını öğren ben yapabılır mıyım de bu okulda benı okutmaya aılemın maddı gucu yetecek mı dıe düşün. zor gıbı görünüo ama emın ol bu kadr insan kendısı için en ii olanı bulduysa sende bulacaksındır. Hayatında başarılar dilerim güçlüklerin karsısında yılmaman dileğiylekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile5

Son düzenleyen: Moderatör:
bende eczacı olmk ıstıyorum ama puanı cok yuksek=( tıptan sora o gelio=( bu senekı lise2matı cok kazık ya zor geldi

ben hayatımın hatasını fen seçerek yaptım, hatta hiç seçme şansım olmadı fen lisesine gittim matematiğin m sini yapamayan insanımdır. dolayısıyla lisede okurken üniversitede kesinlikle matematiğin en az olduğu bölümü bulmaya çalıştım en fen oluncada bu çok zor oluyo tabi puan düşmesin diye. dolayısıyla ortal alandan işletme seçtim. matematik çok az bence şimdilik memnunum.
sende mühendisliklerden seçebilirsin. ya da eczacılık süper bir meslek bayan için.

Arkadaşım kusura bakma da anlamadığım bir olay var matematiğin m sini yapamıyorsan nasıl fen lisesine gittin?

Slm bende fen öğrencisiydim ve gıda mühendisliği seçtim.Seçereken bende çok düşündüm ama fen alanında tıp, eczacılık ve diş hekimliğinden sonra mühendislikler var.(Yüksekpuanlı mühendisliklerde var tabii odtü vb yerlerde)Mühendislikler içinde bayanlara en uygunlar gıda, tekstil, kimya ve ziraat bence.Ama iş imkanı açısından gıda ve kimyayı tavsiye ederim.Tekstil maalesef ülkemizde gittikçe ölüyor(önceden gelişmiş bir sektörken).Yinede önünde uzun bir süre var iyice araştır istersen.Eminim kendine uygun bir meslek bulursun çünkü fende geniş bir meslek aralığı var.:1hug: a.s.

puanın en fazla hangi bölüme tuttuysa o bölüme gitçeksin kuzum ,önceden hedef koymak iyi tabide herşeyin sonunda yine istediği bölüme gidebilenler azınlıkta,

KESİNLİKLE SİZE KATILMIYORUM. Ben bir öğretmenim ve ilk okuldan bu yana Matematik öğretmeni olmayı istedim kendimde bunu çok önceden fark ettim ve şu an bu meslekle 6 yılımı geçirdim. Sevmek, gerçekten istemek çok önemli. Bu kavramları göz ardı edip sonrasında sadece o mesleği puanı tuttu diye giden yığınla insan şu anda dışarıda ve yaşamdan ne kadar zevk alıyorlar sizce sorarım size. Felsefeleri sadece yemek için yaşamak olmuş. Ben ve ben gibi insanlar evet az ama hepimiz gayet mutluyuz ve şükür işimizin ehli olarak çünkü sevgi işin içinde çok iyi kazanıyoruz.

Sayısal zor,çok çalışma gerektiren bir bölümdür ama bir o kadarda zevklidir.
Bende sayısal bölüm mezunuyum.
Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.
Tabiki hangi mesleğin sana uygun olduğunu,sana uyup uymayacağını,hoşlanıp hoşlanmayacağını öğrenmen için meslekleri incelemen lazım.
Ders durumlarını,mezun olduktan sonra çalışma alanları...vs.
Ben eğitim fakültesi hiç düşünmedim mesela.
Kafanda belirli meslekler varsa bunların güzelce bir araştırmasını yap.
Neyi istediğini bilmen önemli.
Daha sonrada istikrarlı ve kararlı olman.

Arkadaşım kusura bakma da anlamadığım bir olay var matematiğin m sini yapamıyorsan nasıl fen lisesine gittin?

canım ortaokulda not ortalamam çok iyiydi ve özel bir fen lisesine yarıyarıya burslu gittim. özel fen liseleri için oks puanı çok önemli değil.

benim oğlum anadolu lisesinde okuyor. eşit ağırlık seçti bu yıl. okuldaki öğretmenler onun eşit ağırlık okumasının daha iyi olacağını söylediler.nolcak bilmiyorum.bence eğitim sistemi berbat...15 -16 yaşındayken neolmak istediğini seçmek zorundalar.sanki her seçen istediğini olabiliyormuş gibi..

ben de lisede sayısal bolumu secmıstım tereddut bıle etmeden, acıkcası gayet de memnunum oyle yaptıgımdan dolayı. ınsaat muhendısıyım ben, sayısal bolumde tercıh edebılecegın bırcok bolum war ama kendıne uygun olanı secmelısın bu da bıraz zamanla oturacaktır..

bence seçim yapmadan önce bunları araştırsan daha yerinde olacaktı. kendi öz yeteneklerin doğrultusunda seçim yapabilirdin şimdi fen ile ilgili bütün bölümleri yazmışlar bunlara ilaveten endüstriyel tasarım var endüstri ürünlerinin dizayn işlerini yapan bir bölüm şu anda yükselişte ancak senin seçim yapacağın dönemde kimbilir hangi meslekler yükselişte olacak başarılar

KESİNLİKLE SİZE KATILMIYORUM. Ben bir öğretmenim ve ilk okuldan bu yana Matematik öğretmeni olmayı istedim kendimde bunu çok önceden fark ettim ve şu an bu meslekle 6 yılımı geçirdim. Sevmek, gerçekten istemek çok önemli. Bu kavramları göz ardı edip sonrasında sadece o mesleği puanı tuttu diye giden yığınla insan şu anda dışarıda ve yaşamdan ne kadar zevk alıyorlar sizce sorarım size. Felsefeleri sadece yemek için yaşamak olmuş. Ben ve ben gibi insanlar evet az ama hepimiz gayet mutluyuz ve şükür işimizin ehli olarak çünkü sevgi işin içinde çok iyi kazanıyoruz.

helal ögretmedim güzel bir konuşma yaptınız ama bnm fenim hiç iyi değil:utangac:

sayısalın bölümleri sözelin bölümlerinden daha çok, kazanma olasılığı da artıyor böylece..

önceden bir hedefin olsun ama kesin oraya gidicem filan diye şartlama kendini sakın, gerek bölüm olarak gerekse üniversite olarak. yoksa hayal kırıklığına uğrarsın, okuluna mecburiyetten ve büyük bir önyargıyla gidip çok bocalarsın, ısınamazsın..​

bende zamanında eczacılık düşünüyordum. fakat çok yaygınlaştı bu meslek ayrıca eczaneler tetik altnda. ilaçlarn marketlerde satılması planlanıyor. onca yıl okuyup sonra bide açıkta kalmak var.. iyi düşün derim ben.. önemli olan yüksek puanlı bir yere girmek değil. Türkiyenin ihtiyacı olan mesleklerden birini okumalısın gıda mühendslği endüstri mühendsliği. eğer tasarım seviyorsan ve zevk sahibiysen endüstriyel tasarım, iç mimar olablr. hedef belirlemek çok güzel ama hayatın nereye sürükleyeceği de belli olmuyor. çoğu zaman puanına göre tercih yapmak zorunda kalıyorsun.

BAŞARILAR

Sevgili genç kardeşlerim sizlere Fizyoterapi okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Fizyoterapistler çok çok iyi maaş laıyorlar. İlgilenen kardeşlerim Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon bölümünü internetten inceleyebilirler. Bir arkadaşım bir Fizik Tedavi Merkezinde çalışıyordu ona gidip gelirken Fizyoterapistlerin ne kadar iyi maaş aldıklarına bizzat şahit oldum.Fizik Tedavi Doktorları çok ihtiyaç duyuyorlar Fizyoterapistlere ve buda maaş için + avantaj sağlıyor Fizyoterapistlere. O merkezde Fizyoterapistler 2000 Ytl ve hatta üstünde maaş alıyorlardı.Benimde ilgimi çektiği için diğer Fizyoterapistleri araştırdım ve hep aynı şeyi gördüm! Çok iyi maaş alıyorlar !!!!! Ayrıca hepsi mesai dışında özel hastalarına gidiyordu ve tabiki aylık kazançları 2000 Ytl nin çok çok üstüne çıkıyordu.Sevgiler.

ben de 17 yaşındayım, fen lisesinde okuduğum için, seçme şansım yok, sayısalcıyız..
evet, zorlukları olabilir, hatta eşit ağırlıkçı arkadaşlarıma göre çok daha fazla çalışıyorum ama buna değer,
garanti olan meslekler sayısalda, mühendislik ve tıp isteyen çok fazla var mesela bizim okulda, ama geneli tıp istiyor.. ama çoğunun para için istemesi de beni üzüyor :( ben de tıp istiyorum ama bio sevdiğim için.

ben de 17 yaşındayım, fen lisesinde okuduğum için, seçme şansım yok, sayısalcıyız..
evet, zorlukları olabilir, hatta eşit ağırlıkçı arkadaşlarıma göre çok daha fazla çalışıyorum ama buna değer,
garanti olan meslekler sayısalda, mühendislik ve tıp isteyen çok fazla var mesela bizim okulda, ama geneli tıp istiyor.. ama çoğunun para için istemesi de beni üzüyor :( ben de tıp istiyorum ama bio sevdiğim için.

işte bu çok güzel yeteneklerine ve istekelrine göre hareket ediyorsun tebrik ederim hihoyyyt a.s.

Back