abisinin nisanlisi icin beni hiç yaptı

Ben sorunlu bir nisanlilik gecirdim buraayada heo yazdim sabrettim ailem duzelir dedi. Kayinvalidem aramaz sormaz napiyosun naptin diye gelinligimde yuz lira fark cijti diye demedigini birakmadi telefonla çünkü gelinligim icin benle asla gelmez. Hep ucuz yere gonderir ama. Ben ogunden sonra hic onla kinusmadim bir bucuk aydır. Nisablimla bu surede cok iyiydim mutluydum onlardan uzak olunca amcasinin cenazesi oldu gitmedim falan cunku bana yanlis bilgi verirdi . Neyse gecen hafta pazar 40 ına gitti m .hepsini irda gordum eltim oradaydi istenmeyen gelin kendisi hakartler fakan etmisler birbirlerine ama asiri iyi olmuslar simdi ona o.. diyolardi o derece. Neyse aman ben nisanlimla iyiyim dedim biraz garip olsamda yarin ona dugun bohcasi goturcekler nişanlı. Kaynanam beni bugun ariyor yarin gidicez diye ve uzak. En son bana haber vermis komsularda gelicek haberleri var dedi bir hafta önce belli olan durum yalniz bu. Bende yarın günlük is buldum anne onda caliscam izin alirsam gelicem dedim. Bu hafta nikahim var bir kurus param yok çünkü. Nikah kuaförum elbisemin oarasi için iş buldum.bana yine sormuyor senin nikahin var eksik varmi diye. Amann dedim yine ama izin de alamadim simav gozetmenligi cunku baskada adam bulamazlarmis dersane. Aksam oldu nisanlim aradi gayet hos konuşuyoruz yarin caliscam hayatim dedim yarin bohca gitcek dedi bende keske birkaç gün önce haber verilsydi elbise bile almistim bohca icin ama benimde calismam lazim nikah kuaforunun parasi icin dedim. Belli anasi doldurmus demedigini birakmadi en kotu huyun hemen aglamam benim başladım yine zirlamani çekemem sus dedi. Maneviyatin sifir senin kizim dedi ki abisi bizim sozumuzde is icin yoktu ablasi arkadaslariyla kahvaliya gittiginden bizin tanisma yemeginde yoktu. Benimmi dedim senin ailen beni aramiyor sormuyor eksik bisey varmi diye dedim adamina gore muamele hakediyosun sende aramiyosun ki dedi ve ben cok kirgindim bunu cok iyi bikiyodu. Has gelinleri abinin nisanlisi oldu ama onu hic istemiyodunuz onun gibimi olmak lazim dedim keske onun gibi olsan dedi afamina göre muamele iste hem sana anlatyogim onla ilgili seyleri bana koz olarak kullanma dedi. Bende onun has gelin olmasinin sebebi bu değil abinin onu korumasi dedim. Kapadi telefonu uykum var dedi. Ama cok icerlendim anasi na duyurdu yani ben ona kizdim ustune yurudum diye. Sesini duymak istemiyorum onunla evlenmekte istemiyorum ama nikaha 5 gun kaldi asla bizimkiler izin vermez ama cok dokundu yaptığı abisinin nisanlisi icinbana bunlari uaoyaptı

Bambaşka bir yorum yapacaktım hiç gerek yokmuş . Diğer konularını da okudum okuyabildiğim kadar onları atlattıysan bunu da atlatırsın sıkıntı yok. Daha şimdiden içerlemeye başlamışsın diğer eltine ona olan davranışları sebebini de az çok biliyorsun . Buna rağmen devam ediyorsan bu senin hayatındır karar senindir . Ailenin değil herhangi birinin de değil senin .

Nisani kendim atan biri olarak diyrum ki ileride hic bisi duzelmez elinin altina girince daha bir aileci olur simdiden bunlari yapiyr ayril ayrilm diyemem durum ortada karar senin sakin kim ne der deme nisan atinca iki ay uzuluyesun sonta da cokkkkkk sukurrrr diyrsun ornek ben... Katlanamadim daha fazla ayrildim ve zerre pisman degilim oyke bir insan musvedesinden ayrildigim icin ayrilinca gercek yuzleri daha bir net cikiyr ortaua.. Dogru hayirli karar verebilmeniz dilegiyle

Ve eklemek istiyorum " nişanlınızla aranız iyiyse " cümlesi teselli cümlesi aslında benim için kullanmama rağmen. Aileyle olmayınca eşle de olmuyor. Çunku erkekler bu konuda olgun değil, kriz çozucu değil, çekirdek ailenin önemini bilmeden evleniyorlar.

Buraya konu açacağına yol yakınken dön. Sana işaret gönderiliyor bence çok fazla ileri gitmeden ayrıl diye.

Göz göre göre kendini yakma lütfen :KK43: sonra çok mutsuz olacaksın gibi görünüyor yol yakınken vazgeç...

bu adam seni sevmiyor açık ve net. gerçi sevgiden ne anladığıda malum.sevgi en başta saygı duymaktır ki ne sana ne ailene saygının zerresi yok olsaydı azıcık çekınırdı babandan annenden ben bu ınsanların kızını nasıl bu kadar ezerım uzerım dıye. yanlış anlama tatlım bu dedıklerımı ama aklın devreden çıkmış görunuyor sadece 5 gun kaldı artık yapıcak bırsey yok dusuncesı var kafanda bu açık. ama öyle değil aslında yol çok yakın ve sen artık dönmelisin. şuan hastayım ve elimi kaldırıcak halım yok ama konunu görunce seni kurtarma içgüdüsüyle belkı kendine bunu yapmazsın umuduyla yazıyorum. lütfen yapma kendine bunu. aslında açıkcası karsıdakı ailenın ve nısanlının sana saygı duymamasının nedenı çok açık SEN KENDINE SAYGI DUYMUYORSUN. duysan bir dk daha çektirmezsin ruhuna bu eziyeti. bak 1 ay sonra yüksek ihtimal bu foruma eşim şöyle yaptı bana, ailesi şöyle şöyle davrandı diye yazıcaksın. bu basit bir öngörü. etrafımdaki akrabalarımdanda biliyorum seninkine benzer nişanlılık durumları geçiren ve şimdi hergün üzüntüden kahrolan. kısaca Bismillah de Allah ım benım ıcın hayırlı kıl bu kararımı de ve ayrıl. ınsanların ayzı kısa zamanda kapanır unuturlar merak etme

Ben sorunlu bir nisanlilik gecirdim buraayada heo yazdim sabrettim ailem duzelir dedi. Kayinvalidem aramaz sormaz napiyosun naptin diye gelinligimde yuz lira fark cijti diye demedigini birakmadi telefonla çünkü gelinligim icin benle asla gelmez. Hep ucuz yere gonderir ama. Ben ogunden sonra hic onla kinusmadim bir bucuk aydır. Nisablimla bu surede cok iyiydim mutluydum onlardan uzak olunca amcasinin cenazesi oldu gitmedim falan cunku bana yanlis bilgi verirdi . Neyse gecen hafta pazar 40 ına gitti m .hepsini irda gordum eltim oradaydi istenmeyen gelin kendisi hakartler fakan etmisler birbirlerine ama asiri iyi olmuslar simdi ona o.. diyolardi o derece. Neyse aman ben nisanlimla iyiyim dedim biraz garip olsamda yarin ona dugun bohcasi goturcekler nişanlı. Kaynanam beni bugun ariyor yarin gidicez diye ve uzak. En son bana haber vermis komsularda gelicek haberleri var dedi bir hafta önce belli olan durum yalniz bu. Bende yarın günlük is buldum anne onda caliscam izin alirsam gelicem dedim. Bu hafta nikahim var bir kurus param yok çünkü. Nikah kuaförum elbisemin oarasi için iş buldum.bana yine sormuyor senin nikahin var eksik varmi diye. Amann dedim yine ama izin de alamadim simav gozetmenligi cunku baskada adam bulamazlarmis dersane. Aksam oldu nisanlim aradi gayet hos konuşuyoruz yarin caliscam hayatim dedim yarin bohca gitcek dedi bende keske birkaç gün önce haber verilsydi elbise bile almistim bohca icin ama benimde calismam lazim nikah kuaforunun parasi icin dedim. Belli anasi doldurmus demedigini birakmadi en kotu huyun hemen aglamam benim başladım yine zirlamani çekemem sus dedi. Maneviyatin sifir senin kizim dedi ki abisi bizim sozumuzde is icin yoktu ablasi arkadaslariyla kahvaliya gittiginden bizin tanisma yemeginde yoktu. Benimmi dedim senin ailen beni aramiyor sormuyor eksik bisey varmi diye dedim adamina gore muamele hakediyosun sende aramiyosun ki dedi ve ben cok kirgindim bunu cok iyi bikiyodu. Has gelinleri abinin nisanlisi oldu ama onu hic istemiyodunuz onun gibimi olmak lazim dedim keske onun gibi olsan dedi afamina göre muamele iste hem sana anlatyogim onla ilgili seyleri bana koz olarak kullanma dedi. Bende onun has gelin olmasinin sebebi bu değil abinin onu korumasi dedim. Kapadi telefonu uykum var dedi. Ama cok icerlendim anasi na duyurdu yani ben ona kizdim ustune yurudum diye. Sesini duymak istemiyorum onunla evlenmekte istemiyorum ama nikaha 5 gun kaldi asla bizimkiler izin vermez ama cok dokundu yaptığı abisinin nisanlisi icinbana bunlari uaoyaptı
takma,sen mutluluğuna bak tabi nişanlın kafana göreyse..
kaynanaların çoğu böyledir eltiler arasında kıskandırma ve rekabet çabası içinde olurlar sürekli..

ne bu böyle sanki zoraki evleniyormuş gibi adamın totosu kalkmış kalkmış zirveye ulaşmış.

kimse vazgeçilmez değildir göster ona.:KK11:

bir insanın gelinin yani en değerli olduğu olacağı zaman evlilik arifesi değil midir? senin şimdi el üstünde tutulman gereken zaman ama muameleye bak ayrıca bugün eltine o kelimeyi sarfedenler yarın senin arkandan neler diyecekler ? bunlar adama iftira bile atarlar aklını başına topla şekerim bu aileye gelin gitmek intihar olur başka şey değil bile bile lades seninki

Daha nişanlıyken bu kadar olaya rağmen ayrılma cesareti gösteremiyorsan, evlendiğinde bu adam sana ne yaparsa yapsın asla boşanma cesaretini de gösteremezsin. Peki ömür boyu kendine bile bile çile mi çektireceksin? Sen daha kendine değer vermiyorsun ki elin adamının sana değer vermesini bekliyorsun. Evlenmene 5 gün değil 5 saat bile kalmış olsa cevabım aynı. Bu adamdan hayır gelmez yol yakınken ayrıl..
Renkli kısma sonuna kadar katılıyorum ve ekliyorum. Nişanlılık tanıma sürecidir. Nişandan dönmek dünyanın sonu değil.

Sen o nikahta evet demediğin sürece bir şeyle bağlı değilsin. Annenle konuş olanları söyle o da babanla konuşsun. Zorlasalar da ağla duygularına hitap et. Sen onların evladısın bile bile ateşe atmazlar. En en en hiç nuh der peygamber demezlerse resti çek nikahta evet demeyeceğim kesinlikle öyle bir duruma düşmeyelim şimdi söyleyelim de. Nişanlı senin hayat senin yaşayacak olan sensin istiyorsan evlen ama istemiyorsan gerçekten o eveti deme. Bir iki ay çekersin ama istemediğin kişiyle bir ömür çekilmez.

Eski konularinida okumuştum kaba olucam hiç kusura bakma. kızım sen aklını peynir ekmekle mi yedin akıllanmıyor musun , saygı desen yok sevgi desen böyle olmaz bu muameleyi mi görmek istiyorsun hayatın boyunca. Kuaför parası için çalışmak ne ya. Evlenicegin adam tek mi kaldı bu dünyada soyu mu tukeniyo afedersin ama bildiğin öküz iste! Kendini yakma ailen 3 gün konuşur sonra susar kendini dusun

Kendini bu kadar değersizleştirme bence , bu adamın sana değer verdiğine seni sevdiğine emin misin ? insanın en mutlu olması gereken zamanlar düğün hazırlıkları diğer konularını da okudum da sen mutsuzsun çok açık bu ,sakın atma o imzayı henüz geç değil ama evlendikten sonra keşke demenin bi faydası olmaz, bin kat daha fazla üzülürsün ...

Diğer konularını okudun mu? Gelinliğini bile seçmeye hakkı yok, gelinlikçi konu sahibine sen benim muhattabım değilsin kayınvaliden muhattapım bile demiş. Kayınvalidesi konu sahibine diğer gelinin yanında hakaret etmiş. Nişanlısı hiç değer vermiyor ne özel günleri hatırlıyor ne birşey, bir hediye bile almamış ne doğum gününde, ne sevgililer gününde, yani hediyenin maddiyatı önemli değil, küçücük birşey olsa alması gerekmez mi? Ayrıca bir kere konu sahibine biraz ara verelim görüşmeyelim bile demiş. Düğüne 3 ay kala. 100 lira için bir sürü laf etmiş. Daha nişanlıyken bunlar yapılıyor evlenince neler olur düşünmek bile istemiyorum. Benim kayınvalide adayım bana hakaret edecek hem de başkalarının yanında ağzının paını verir ayrılırım ya. İsterse nikaha 1 gün olsun. Konu sahibi kendine değer vermiyor. Her seferinde ona ayrıl diyoruz ama gene aynı gene aynı.
her kelimesine katılıyorum, çok doğru söylüyorsunuz

her kelimesine katılıyorum, çok doğru söylüyorsunuz

Ya kız kuaför parası için çalışıyor ki benim bildiğim erkek verir kuaför parasını, neyse artık kızı erkeği kalmadı diyelim. Kız fedakarlık yapıyor ama hakaret işitiyor. Benim sinirime dokundu konu sahibi nasıl kabulleniyor bilmiyorum.

Nişanlısının üslubu çok saygısız, ben de ona sinir oldum. Arkadaş da kabullenmiş nedenini çözemiyorum. İnşallah kendine bu haksızlığı yapıp o adamla evlenmez, yokssa daha çok çekeceği var. Üzüldüm gerçekten:KK43:

ayyy senin konularını okurken ben sinirleniyorum acaip hırs yapıyorum. kıyamam ben sana yazık ya gençliğine güzelliğine. ben şundan emşnim eğer eşin seni korursa kimse ezemez. benimkiler başta bana karışmaya çok meyilliydi ama eşim eve alınacak bir iğneden bana söylenen en ufak yoruma kadar çok sert tepkilerle karşı çıktı. onlarda bana çok iyi ve saygılı davranmaya başladılar. ha eşim ailesine düşkğn değilmi hayır çok düşkün onlarıda ben haksızlık yaparsam bana karşı aynı şiddetle savunur, buna maşallah diyim:nazar:. eşini yontmak lazım yoksa seni daha çok ezerler. durumunu hayaş edebiliyorum kıyamam sana herşey alında tüm masraflar yapıldı aileye karşı sorumluluk hissi sonra aile evinde rahat edemeyeceğin düşüncesi çok zor. olmazsa düğünü biraz ertelemeye baksan bu düşüncelerini söyleyip düşünmek istiyorum desen sen beni korumadıkça bu iş olmaz desen. belki kendine gelmesi için bi fırsat vermiş olursun. olmazsada ailen arkanda olur kızlarının ezilmesini kimse istemez. ama böyle başlarsan böyle gidersin sonradan değişmek çok zor bişey değişecekse kaybetme korkusuyla değişir.

X