abim eşinden boşanmak istiyor :(

eylulece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
9
0
merhaba arkadaşlar,
Abim çocukları çok seviyor ve evleneli 4 yıl oldu.malesef ki çocukları olmuyor. Tüp bebek tedavasi yaptılar.abim canlı sperm için ameliyat oldu.dört tüp sperm aldılar ve dört uygulma yapıldı.Malesef sonuç vermedi.yılmadılar abim hastane ve doktor değiştirdi.Araştırdı ve en iyisine gitti.Tekrar ameliyat oldu ama, bu sefer doktoru
- Canlı sperm yok, çocuğun olamaz, demişti
Pskolojisi tamamen bozuldu,yemiyor içmiyor,çok az konuşuyor :KK43:
Eşine, senin anne olmanı engelliyorum,bunu senin elinden almaya hakkım yok,ayrılalım demiş
eşi,hayır tıp çok ilerledi,Allahtan ümit kesilmez desede,abim bütün ümidini yitirmiş ve ayrılmak istiyor
çok üzgünüm arkadaşlar
bu konuya ilgili bilginiz varsa lütfen paylaşın,teşekkürler...benneyaptımki

biz de eşimle aynı durumdayız sperm donasyonu bile denedik ona bile razı oldum yine de olmadı

canım allah yardımcınız olsun ama yani eğer benim başıma böyle birşey gelseydi ayrılmazdım ben eşimden kesinlikle en son çare bebek evlat edinirdim herhalde.

Allahtan ümidi kesmesin ya
evlat edinirsiniz dayımlar evlat edindi ne kadarda mutlular
yengem kendi doğurmuş gibi baktı büyüttü
biz ozaman küçüktük..kuzenim büyüyünce evlatlık olduğunu anlamasın diye 1 sene şehirden uzaklaştılar evlat alıp geldiler minnarcık bebek şimi 13 yasında

Bu durumda abinizin mutlaka psikolojik yardım alması gerekir diye düşünüyorum...

Yengenizin de çok dikkatli davranması gerekir.. Kimbilir belki farkında olmadan abinizin üzerinde baskı yaratan konuşmalar yapıyor olabilir...

Evlat edinmeyi de düşünebilirler...

evet tıp çok ilerledi yalnız bence doktor abinize çok olumsuz yaklaşmış hiç canlı ve hareketli spermi olmayan erkeklerde TESE denen yöntemle sperm bulunup tüp bebek yapılabiliyor hem ayrılmak da neymiş olur mu hiç öyle şey..abinin kendini suçlu hissetmesi normal kesinlikle ve kesinlikle psikolojik destek alması gerekiyor hiç olmadı evlat edinirler o kadar çok anasız babasız bakıma muhtaç bebişler var ki gerçi bu da çok zor bi karar önce tedavi hem bedenen hem psikolojik...benim halamın da 7 sene çocuğu olmadı ama şimdi 21 ve 15 yaşlarında iki kızı var Allahtan ümidi kesmemek lazım eğer O isterse öyle bir olur kiii...ne mucizeler görüyoruz imkağansız denen bir şey olmadığını da unutmamak lazım...

evlatlık alırsınız demek kolay benim kardeşimi biz çok küçükken evlatlık olrak verilmiş şimdi görüşüyoruz ama olmuyor diğer kardeşler gibi değil oda biz de bu travmayı atlatamıyoruz

biz de altı defa tüp bebek denedik 3.ye kadar problem ben de zannedildiği için eşim çok rahattı. sonrasında eşimde genetik bir problm olduğunu öğrendik. 2 defada çok masraflı olmasına rağmen malum memuruz ve pgt ile denedik ama yine olmadı önceleri ben çok üzülmüştüm sonra da eşim.abine tese de yapılmış sahiden şansları yok.ama ayrılmak çözüm değil. dr.sperm donasyonunu önermişti. önce ikiizde hemen karşı çıktık. ama evliliğimiz bizimde bitme noktasına vardı. evlatlık ve donasyon arasında gittik geldik.evlatlık olayının içindeeyim ve birileri size bunu ürekli hatırlatıyor.evlatlıkta hem anne hem baba yabancı ama donasyonda en azından annenin anne olma hakkı var hamileleik süreci babayla birlikte geçirileceği için kabullenmek daha kolay belki abinlerde düşünebilir İŞİN EN KÖTÜ TARAFI BİZ DONASYONU DA DENEDİK VE SONUÇ YİNE NEGATİF ÜZÜNTÜMÜ ANLATAMAM SON ÜMİDİMDİ

çok teşekkür ederim hohanyeh,çok üzücü bir durum.bizde içinde olduğumuz için seni çok daha iyi anlayabiliyorum.Tüp bebek tedavisinde kadının almış olduğu ilaçlar (kabus gibi). çok zor bir süreç.Hem biyolojik hem psikolojik yorgunluk.Tüp bebek tedavisinde kadın daha çok yıpranıyor bu bir gerçek.Ama umut işte,her acıya katlanabiliyor insan.Sonucun negatif oluşu da malesef ciddi bir yıkım.Allah yardımcın olsun canım.inan bana gözyaşlarıma hakim olamadım okuduğumda.yaşamayan bilemez.

merhaba arkadaşlar,
Abim çocukları çok seviyor ve evleneli 4 yıl oldu.malesef ki çocukları olmuyor. Tüp bebek tedavasi yaptılar.abim canlı sperm için ameliyat oldu.dört tüp sperm aldılar ve dört uygulma yapıldı.Malesef sonuç vermedi.yılmadılar abim hastane ve doktor değiştirdi.Araştırdı ve en iyisine gitti.Tekrar ameliyat oldu ama, bu sefer doktoru
- Canlı sperm yok, çocuğun olamaz, demişti
Pskolojisi tamamen bozuldu,yemiyor içmiyor,çok az konuşuyor :KK43:
Eşine, senin anne olmanı engelliyorum,bunu senin elinden almaya hakkım yok,ayrılalım demiş
eşi,hayır tıp çok ilerledi,Allahtan ümit kesilmez desede,abim bütün ümidini yitirmiş ve ayrılmak istiyor
çok üzgünüm arkadaşlar
bu konuya ilgili bilginiz varsa lütfen paylaşın,teşekkürler...benneyaptımki

abin çok düşünceli bir adam çünkü:karısını çok seviyor ve onun yüzünden çocuğu olmamasına çok üzülüyor benneyaptımki

abin çok düşüncesiz bir adam çünkü:karısının aynı problemi olsaydı aynene çocuğun olmuyorsa boşanıyorum diyecekmişbenneyaptımki

ayrıca benimde çocuğum olmuyor 4 yıldır ama ne ben ne eşim boşanalım bu yüzden demedik sanırım abin çevre baskısı falan yaşıyor canım allah vermiyorsa elden ne gelir benneyaptımki

bence birbirlerine sıkı sıkı sarılsınlar boşansa daha kötü duruma düşer abin iyice bırakır kendini eşi ona telkinde bulunsun eğer kocasını seviyorsa ayrılmak istemiyorsa
karısı ona sevgiyle yaklaşırsa sorun olmaz adamda kendini suçlu gibi hissetmez
aslında bu bir suç ta değil bir sağlık meselesi birazcık geniş bakmamız lazım hayata neler var allahın bir bildiği vardır vermiyorsa da hayırsız olsa verdiği evlat dahamı iyi yada allahım korusun sakat olsa daha kahredici değil mi canım

biz de 8 yildir ugrasiyoruz... olmadi mi olmuyor ama bu kesinlikle ayrilma sebebi olamaz... abinize ayrilik konusunu actiginda yengenizin ne kadar kirildigini anlatmaya calisin... sevgi hicbirseyle ölcülmez... bu zor günler de ancak sevgiyle atlatilir...

ayrica tip cok ilerledi... kök hücreden sperm üretilmisti ama daha uygulanmaya baslanmadi... birkac yila kalmaz uygulamaya gecer... yani hala sanslari var ... azicik sabir :teselli:

Kizlar ben bekar birisi olarak konusuyorum ama düsüncemi paylasmak istedim yinede:

Bir aile kurmak illede cocuk sahibi olmaktan gecmez bence...bir aile veya yuva benim gözümde iki kisinin evlenmesi ile olusmus olur zaten...olacak cocuklar ailenin birer ferdidir..!! Evlenirken birbirilerine ne söz verir ciftler...hem iyi günde hem kötü günde..!

Dünya bilinmezler ile doludur...hersey bir sinavdir...SABIR li olmalidir..! Herseyin HAYIRLISI icin dua etmelidir!! Düsünsenize, o kadar tedavi yaptirip en sonunda bi nevide zorla cocuk sahibi oluyorsun ama ilerde cocuk hayirsiz cikiyor...! Her ihtimali göz önünde bulundurmak gerek....hayat her daim güzeldir...ümitsizlige kapilmamali!

Bu konuda yengene cok görev düsüyor..abine kesinlikle destek cikmali ve belkide bir müddet bu konuyu acmamali..birlikte bir tatile ciksinlar...kafalarini dagitsinlar..bebek konusunuda bi süre konusmama karari alsinlar..! Herseyin HAYIRLISI!!!

tatil fikri banada cok olumlu geldi, gercektende bir cok hatta hemen hemen butun hamile kalamayan hanimlar bebek dusunmeyi birakinca hamile kaliyor..

Hem abin hem yengen bir ugras bulsun kendine, el isi olabilir, spor olabilir, kurs olabilir, herhangi bisey ile ugrassinlar bir sure, cocuk olmuyor diye ayrilmak cok sacma, cocuk yapmak icin evlenmek gibi bisey bu:kızgın:

Insallah en kisa zamanda Allah gønlunden gecenleri verir onlara, ve butun isteyenlere Amin

bir yol bulsunlar 4yılda pes edilmez ki ne haberler okuyoruz 30 yıl sonra doğan bebekler var...

canım ya abinin gerçekden psikolojik desteğe ihtiyacı var..
Çıkmayan candan ümit kesilmez ya...
Abin bu psikolojiyle yanlış karar verecek..Kızcağzada yazık yaa
hiç insan istermi yuvası böle olsun..
Gelen herşey Allahdan..
Bizim bi sorunumuz yok ama olmayınca olmuyo maleseff
yaradan nasip etmeyince olmuyo
Herşeyde vardır bi hayır ..
Allah yardımcısı olsun

X