banlanırsam banlanayım gerçekten sinir oldum . Yukarıda hanmefendinin biri kişiyi savunmuş. Şizofren diyenlerden biri de benim en ince ayrıntısına kadar olasılıklarla olayı yazacağım. Bu kadın ilk yazdığında kocam eve para vermiyor , eltimlerin durumları çok iyi vs yazdı , doğal olarak hepimiz eşi ve kayınbiraderi suçladık. Hanımefendi eşim saftır ,kocamı seviyorum , eşimin suçu yok diyerek tüm suçun kayınbiraderinde olduğunu dile getirmeye çalıştı buraya kadar hepimiz aynı düşüncelerdeydik. İş eski konuşmalara gelince işler karıştı .
1. kadın 600 milyarlık borç ödediklerini eski para hesabıyla 1 trilyon diyor. eve 3 bin lira giriyor diye yazmış. akıl var mantık var 3 yıl önceki konu bile olsa 3 bin lira ile 600 bin liralık borç ödenmez , yani borcun haricinde bu eve giren net para 3bin lira , zaten borcun ev kredisi olduğunu varsayarsak kira parası ödenmiyor , 3 bin lirada fatura ve ev ihtiyaçlarına yeter. Asgari ücretle insanlar kira çoluk çocuk okutuyorlar. Şimdi burdan varsayım yaparsak bu adamın aldığı para belki aylık 15bin belki 20 bin belki daha fazla ama sadece eve net giren 3 bin. Bu durumda kayınbiraderinin trilyonluk ev borcu yoksa adam arabasını da alır , karısı marka da giyinir , çocukları kolejde de okur. Kayınbiradere suç atmanın manası yok .
2. kadın eski yorumlarında altın biriktirdiğini ,söylüyor. eldeki 3 bin liradan eve ekstra altında sokuyor. Kocasından da 50 lira alıp çocuklarla dışarı çıkacağım diyor , 50 liranın üstüne yatıp çocukların canı çeken şeyleri almıyor. Bu da vicdansızlığın diğer bir yanı hiç ele almıyorum. Kocasını suçluyorduk ya hep gayette kocası güzel paralar veriyormuş hanımefendiye böyle para sakladığını öğrenip senin kumbaranda var zaten diyip vermemiş olabilir. Yine bu yönden de kocayı suçlayamayız. zaten hanımefendi kendine araba alacağından vs bahsediyor . Araba alacak kadar birikim yapan insan eve zeytin alamıyorsa yine yazıklar olsun. Ayrıca 17 parça alışveriş yapmış sadece biri 60 lira tutmuş. 17 parçanın tümünün 60 lira tutma ihtimali yok. EN ufak ihtimal 300 lira tuttu varsayalım bu olay 2019 sonlarına doğru olmuş. Pekala pazara da çıkardı çocuğuna ayakkabı da alırdı. yine tutarsızlık.
3. kadına kızma sebebimiz başından beri kocam saf , eltimi kıskandım , kb para kaçırıyor olabilir ihtimalleri üzerinde bizi döndürdü. Birşey yazıyorsan trilyonluk evini de yaz araba için biriktirdiğin parayı da kendini acındırmanın anlamı yok. Son olarak hadi diyelim elinde ki tüm parayı bir şekilde harcandı biriktirdiklerin gitti , bu bile senin hizmetçi tutmanı (evet felç geçirdiğini söyledi yardımcı arıyor olabilir ama evde zeytinin yoksa yemeye yardımcı da lüks kimse kusura bakmasın adama delimisin diye sorarlar) 2-3 ay önce 17 parça ürün almanı açıklayamaz , yani para var. 1. maddeye dönersek te eve 4000 lira girdiğini +1000 lira fazla ama 1600 lira kira ödediklerini yazmış. Ya aldıkları evde oturmuyorlar kiracılar var , ya da evi satışa çıkardılar. iki ihtimalde de eve daha fazla para girer.
-Kısacası tüm olaylara baktığımız da da sonuç kadının hasta olmasından başka mantıklı açıklama bırakmıyor kimse kusura bakmasın.