• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abdest ( Su) geçiren makyaj ürünleri var mı gerçekten?

SevgiSevgi38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
1.290
104
53
Şöyle diyim çalışmıyoken evde namazımı kılardım 1 ay oldu işe gireli namazı kılmıyorum. Kılmak da çok istiyorum tabiikide her zaman önceliğimiz namaz Allah ın huzurudur ama makyaj yapmayı seviyorum hafif rimelle göz kalemi bazen biraz far sürüyorum onun dışında fondöten falan başka hişbişey kullanmam. Ama tabi sabah namazını evde kılıyorum sonra makyajı yapıp işe geçiyorum e burda makyajı sil abdest al tekrar makyaj yap böyle bir vaktim yok. Önerileriniz nelerdir nasıl yapabilirim var mı su geçiren makyaj ürünleri

Şöyle diyim çalışmıyoken evde namazımı kılardım 1 ay oldu işe gireli namazı kılmıyorum. Kılmak da çok istiyorum tabiikide her zaman önceliğimiz namaz Allah ın huzurudur ama makyaj yapmayı seviyorum hafif rimelle göz kalemi bazen biraz far sürüyorum onun dışında fondöten falan başka hişbişey kullanmam. Ama tabi sabah namazını evde kılıyorum sonra makyajı yapıp işe geçiyorum e burda makyajı sil abdest al tekrar makyaj yap böyle bir vaktim yok. Önerileriniz nelerdir nasıl yapabilirim var mı su geçiren makyaj ürünleri
Sizce var mıdır onu deyin hele :)

Bu varsa o da vardır 😀
IMG_3345.webp

Evden çıkmadan abdest alıp sonra makyaj yapıp abdestinizi tutabilirsiniz ancak öyle olur başka çaresi yok :( din kültürü öğretmeni olan bir arkadaşım o şekilde namaz kılıyor okulda

Bir çok arkadaşım lavaboda makyajını öğlen silip abdest alıp namaz kılıp tekrar makyaj yapıp falan öyle takılıyor. Ayrıca öğlen namazını biraz geciktirirseniz ikindi ile arasında 1 saat gibi vakit bırakırsanız aynı abdeste hem öğleye hem ikindiyi kılabilirsiniz

Benim abdest konusundaki en büyük sıkıntım makyaj değil pırt olayı maalesef 15 dakika içimde tutamam her vakitte de abdest almak o kadar zor ki evde olsaydı neyse dışarıda inanılmaz zor oluyor 🤣

Hafif makyajı silip tekrar yapmak 10 dakika bile sürmez.
Bence sabah işe geldiğiniz abdestle ikindiyi kılabilir sonrasında lavaboya gidebilirsiniz. Ben denemiştim.

Evet evet Ramazan’da ben de yapabiliyorum ama diğer günler maalesef
Ben ev dışımda tuvalete girmekte sıkıntı yaşıyorum esas o sebeple 😊 aynı şekilde ev dışında bir yerde abdest de alamam,hijyenik bulmuyorum ne yaşan söyleyeyim. Fabrika mescidi yok,abdest yeri de yok. Sadece personel tuvaleti var orada da abdest alınca hem etraf su oluyor,hem de ben iğrenç oluyormuşum gibi hissediyorum. Yapacak bir şey yok,eve kadar sabır 😄🙈

İnsanın zırt pırt çişinin gelmesi çok feci bir durum. En son 11 saatlik uçuşumda tuvalet yüzünden strese girdim. Birileri tuvalet için kalktikça anksiyetem arttı 😂
O uçuşlarda sistem felaket zaten,hiç boş olmuyor tuvalet. En normal insan bile altına kaçırır yani 😀

Ben ev dışımda tuvalete girmekte sıkıntı yaşıyorum esas o sebeple 😊 aynı şekilde ev dışında bir yerde abdest de alamam,hijyenik bulmuyorum ne yaşan söyleyeyim. Fabrika mescidi yok,abdest yeri de yok. Sadece personel tuvaleti var orada da abdest alınca hem etraf su oluyor,hem de ben iğrenç oluyormuşum gibi hissediyorum. Yapacak bir şey yok,eve kadar sabır 😄🙈
Vallahi aynı şeyleri yaşa(r)dım.
Ta ki 2 hafta önce umreye gidip nerelerde lavabo ve abdest ihtiyacı gördüm ondan sonra bu konudaki hassasiyetim de bitti.

Ben makyaj yapmayı bıraktım, önce abdest sebebi ile sonra baktım ki makyajsız da olabiliyor , yaklaşık 3 yıldır düğünlerde dahi makyaj yapmıyorum.

Back
X