Abd➡️ Avrupa

NorthCarolina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
2.284
4.443
Merhaba arkadaslar,
aranizda daha once Abd'de yasayip Avrupa'ya gecen var mi? Ozelikle Almanya, Hollanda veya Ingiltere'ye? Abd, Avrupa kiyaslamasi yaptiginizda hayat kalitesi, calisma sartlari vs acisindan ne gibi degisiklikler yasadiniz?
Ozellikle niteikli goc ile is bulup giden ya da doktora programi icin giden var mi?
Simdiden cok tesekkurler

tecrübem olmadı ama tecrübe edenlerden bildiklerim, abd'de yaşarken kimse kolay kolay avrupa'ya gitmez. abd'deki para kazanma fırsatları daha güzel. tanıdıklarımın hiçbiri böyle bir şey yapmadığı için söylemek istedim. 20 yıldır abd'de yaşayan birini tanıyorum avrupa'ya gezmek için bile gitmedi. oradaki işi gücü ve hayat standartı çok güzel ve memnun.

Cok tesekkur ederim yorumunuz icin.
ABD firsatlari fazla bir yer evet, Avrupa da TRye yakinlik ve kita ici farkli ulkeleri gezme rahatligi, sosyal devlet, toplu tasima vs gibi imkanlar sunuyor.
Para kazanma, kazanilan paranin miktari acisindan ABD cok buyuk farkla versusu alir gercekten de

Amerikada hiçbir kosulda yasamam, tehlikeli ulkelerin başında geliyor benim icin. Bireysel silahlanmanin yani sira, toplu katliamlarin, okul saldirilarinin daha fazla yasandigi bir ulke.
Guvende hissetmem.
Almanyada gayet mutluyum, kendimi guvende hissediyor ve devletin benim icin her seyi düşündüğünü biliyorum..

evet bireysel silahlanma konusu cok urkutucu gercekten. Cennet gibi yemyesil ulke, insanlar Almanlarla karsilastirilamayacak kadar sicakkanli ve konuskan, bu silah olayi olmasa keske Almanya'ya gore adaptasyon cok daha rahat burda. Ingilizce iletisim olmasi ve Almancanin zorlugunu dusununce Kazanc da daha fazla. Ama bireysel silahlanma, mass shooting gercekten korkutuyor insani. En temel sey guvenlik cunku. Cok uzun sureli Almanya yasamindan sonra geldik ama bakalim zaman ne gostericek, hayirlisi

Ya evet bireysel silahlanma çok sıkıntı Amerika’da. Haberlerde her türlü psikopatı görüyorsun. Bir de okul basıp, çocukları öldürüyorlar.
Benim arkadaşım Boston’da okudu. Orası sanırım güvenli bir yer. Eyaletten eyalete de değişiyor.
Ben hep turist olarak gittim ve Amerika favori ülkem. Bende çocuklar büyüsün Los Angeles taraflarını düşünüyorum. İnşAllah adapte oluruz.

Boston cok guvenli ve cok guzel bir yer, ABD'nin en Avrupai sehri
Guvenlik cok onemli bir konu, insani dusunduruyor haliyle.
Ama su da var; ABD devasa buyuklukte bi ulke, komsu sayilabilecek bi eyalete sanki TRden baska bi ulkeye gidiyormus kadar yol gidebiliyorsunuz. Gayet guvenli, huzurlu yerleri de var. Ama iste gelgelelim silah serbestligi hep kafada bi soru isareti ve korku. Almanya o anlamda daha rahat ve hayat kalitesi acisindan guzel.
Burayi ve insanlarini genel anlamda seviyorum, bu bireysel silahlanma sorunu olmasa cicek gibi ulke

rica ederim. o zaman konunuzu şu şekilde özetleyebiliriz:

para kazanmak ve iş fırsatları için = ABD
standart ve sakin bir hayat için = Avrupa

siz galiba abd'de yaşıyorsunuz ama düzeniniz oturduysa orada kalmak daha iyi sanki. kolay gelsin :)

Cok tesekkur ederim hayirlisi hepimiz icin
Avrupa'daki sakin yasam, sosyal devlet, ulkeler arasi gezme rahatligi, TR'ye yakinligi vs cezbediyor, 20li yaslar icin, mezuniyet sonrasi hayata direkt yurtdisinda baslamak icin, iyi paralar kazanmak icin, ulus devlet olmadigi icin daha az irkcilikla karsilasma olasiligi vs icin kesinlikle ABD derim,, ama yukarda dedigim seylere de ozeniyorum tabi
Ingilizce konusuluyor olmasi da avantaj.

Cok tesekkur ederim size de,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…