Abartmıyor musunuz

yasasinozgurluk

Tatlım yalnız o evrim değil, FONDÖTEN!!
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
490
721
33
26
Demin bir konu okudum konu sahibi nişanlıymış ve nışanlısının ailesine neler istediğini dile getirmiş takı olarak. Yorumlara bir baktım resmen linç ötesi öyle böyle değil yok utanmıyor musun, bu para konularını nasıl konusabiliyosunuz vb gibi bir ton yorum. Yani birinin evlenirken bir set istemesi çok mu anormal? İstenmemesi falan mı gerekiyor ben anlamadım :D sadece bu olsa gene iyi her konuda yorumlara bakarım çoğu kitle de yazılan şeyi anlamadan direk linçe başlıyor bence coğu kişi sinirlenip sinirlenip buraya geliyor :D

[/QUOTE]
Bana gore istenmemesi gerekiyor
Cok ayip geliyor evlenecegin adamin ailesinden maddi degeri olan birsey istemek
Ama normal gelenler de var ki istiyorlar
Ayrica baska konulara ve diger uyelere yonelik konu acmak yasak
Bende istemezdim onemli olan mutluluk ama bazıları o kadar linç ve topa tutuyor ki şaşkınlıkla okuyorum. Yasak olduğunu bilmiyordum birazdan ban gelir

Kültür meselesi. Buraya yazan herkes toplumunun farklı bir kesimi. Herkesin farklı bir kültürü, görüşü var. Ben takı isteyenleri/takanları kınamıyorum. Bu ülkede böyle bir kültürel gerçek var. Birden yok olacak da değil. Hem bana ne ki? 😅🤷🏻‍♀️

Son düzenleme:
İstenmemesi gerekiyor tabii. Başlık parası gibi bir şey resmen.
Bende oyle düşünüyorum yani bunu daha cok erkek tarafının düşünüp takmak istiyorlarsa takmaları gerek. Ama isteyen aileler de olduğu için onlara normal geldiği için atılan yorumları ağzım açık okudum resmen

Alyansim dışında altın takı vs yoktur düğünde de istemedim eşimin ailesi bizim.buranin adetidir dedi taktım. Bana çok manasiz gelir sarı sarı şıngır şıngır sanki inek çanı.
Ikimizinde bekarlık eşyaları yeniydi birleştirdik güzel de bi ev kurduk
Bunun yararı nedir biliyor musun??
Elaleme aaaa ne kadar altını takısı var dedirtrcegime güzel güzel tatiller yaptım tatmadigim yemeklerden tattim bilmediğim kültürleri gördüm...
Kültür ve zevk meselem bu yönde.
Eşimin ailesinden 1 çöp dahi istemedim istemem de ne gerek takmıyorum zaten.
Takana da saygı gösteririm ama bana ters ve Saçma

Demin bir konu okudum konu sahibi nişanlıymış ve nışanlısının ailesine neler istediğini dile getirmiş takı olarak. Yorumlara bir baktım resmen linç ötesi öyle böyle değil yok utanmıyor musun, bu para konularını nasıl konusabiliyosunuz vb gibi bir ton yorum. Yani birinin evlenirken bir set istemesi çok mu anormal? İstenmemesi falan mı gerekiyor ben anlamadım :KK70: sadece bu olsa gene iyi her konuda yorumlara bakarım çoğu kitle de yazılan şeyi anlamadan direk linçe başlıyor bence coğu kişi sinirlenip sinirlenip buraya geliyor :KK70:
Bence de istenmemesi gerekiyor. Adı üstünde hediye . İsterlerse alırlar zaten . Bunu baskıyla söyleye söyleye aldırmalari ilginç.

Iki kişi hayatını birleştirirken kadinin erkekten ve erkek ailesinden bana şu bilezik bana bu set bana bu bohça falan diye isteklerde bulunması bana çok itici geliyor... sanki satın alıyor kadını... ha içinden gelir hediye alınır ve ya takilir o ayrı... ama ille de istemek hos değil...

Bende istemezdim onemli olan mutluluk ama bazıları o kadar linç ve topa tutuyor ki şaşkınlıkla okuyorum. Yasak olduğunu bilmiyordum birazdan ban gelir
[/QUOTE]
Burada her turlu insan var , bazi konu sahipleri israrla ayni konulari acinca topa tutuluyor , yeni uyeler de sasiriyor ya da cidden cok absurt istekleri oluyor ve karsidaki adam hakli oluyor o zaman yine topa tutuluyor , ben kk kadinlarinin bugune kadar gercegi goremedigini ve yanlis yere elestirdigini cok nadir gordum , topa tutuyorlarsa vardir bi bildikleri

Bizde usulen sorarlar erkek tarafı istediğiniz varmı diye büyükler sizin şansınız olucak ne takarsanız kabuldur derler ama kesim kesilmez kesilince hoş durmuyor ve aileyi zorluyor

Onun değeri o mu takı seti mi? Sanki evlenmek bir tek erkeğin hayali gibi niye sürekli kız tarafına takılar tokalar üstler başlar alıyor. O zaman kız da adamı istiyorsa o da ona alsın Bi beşi bir yerde. Linç insanların maddiyatla boğulmalarından geliyor alası varsa adam alır. Çocuk gibi bana bundan al bundan al az birazda bundan al nedir 😁

Biraz sonra ban yiyeceksiniz, üyeler hakkında konu açmak yasak.

Ama konuya yorumumu da yapayım. Türkiyenin hangi ilinde yılbaşında hediye adeti var?
Mesele set almaları değil ama doğum günü yılbaşı yok bilmem ne hediyeyi adettendir diyerek zorbalık yapmaları. O günler iki kişinin kendş arasındaki kutlamadır altın zorunluluğu getirmek çok ayıp görgüsüzlük.
Ayrıca kayınpederin kızına yaptığı harcamalardan geline ne? Kayınvalidenin bileziklerine kadar göz koymuş. Ayıp denen bişey var hadi evli olsa görümceye yapılan bana yapılmıyor dese anlarım ama daha evli değil bişey değil kayınpederin maaşını bile hesaplamış.
Edep yahu!

Onun değeri o mu takı seti mi? Sanki evlenmek bir tek erkeğin hayali gibi niye sürekli kız tarafına takılar tokalar üstler başlar alıyor. O zaman kız da adamı istiyorsa o da ona alsın Bi beşi bir yerde. Linç insanların maddiyatla boğulmalarından geliyor alası varsa adam alır. Çocuk gibi bana bundan al bundan al az birazda bundan al nedir 😁
Düğün yaparsam kocamın boynuna bi beşi bir yerde takıcam, sevgili kk unutturmayın bunu :D

Bence istenmemeli, eğer hediye altında alınıyorsa istenmemeli. Siz bir arkadaşınız size hediye alırken istek belirtiyor musunuz? Bana görgüsüzlük geliyor, şu kadar altın şu kadar set gibi gibi.

Takilan takilar hediyedir.
Hediyeyi kendimiz siparis edersek ayip olur. Kendi butcelerine gore bir sey zaten takar bir cok aile diye dusunuyorum. Isi pazarlik boyutuna uzatmak falan cirkin.

Buna hediye degil yapmak zorunda olduklari bir sey olarak bakiyorsak daha kotu. Kendimi satiyor da fiyat bicmisim gibi. Baslik parasinin yumusatilmis hali gibi.

Bazı kız aileleri erkek tarafına ne giydirirsek kardır diye düşünüyor. Mesela yengemin ailesi abime tek çorap almadılar ama yengeme altınlar elbiseler bilmem neler istediler neredeyse kapı önüne paspasta altın işlemeli isteyeceklerdi. Ama 3 erkek kardeşi de kaçırarak evlendiler. Sadece alyans alarak düğünü Bile evde Eski usul yaptılar salon tutmadılar

Back
X