A Grubu Kadro - B Grubu kadro

biyologizem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2011
247
20
118
Arkadaşlar bu sene biyoloji bölümünden mezun oluyorum ama kendi alanım için atamalar çok az ve kpss 2014 te. Ben normal devlet memurluğunu denemek istiyorum bunun için 2013 A grubu kpss ye girebiliyor muyum tercih yapabiliyormuyum yaparsam nereleri yazabiliyorum birtürlü öğrenemedim ayrıca polisliğe de başvuracağım benim için böyle birşey mümkün mü bilgi verirseniz çok çok mutlu olurum..

A gurubu kadrolar genellikle iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve siyasal bilgiler fakülteleri mezunları içindir.

Son düzenleme:
A Grubu KPSS'ye başvurabilen bölümler

A grubu KPSS'ye tüm bölümler girebilirler. Aşağıda belirttilen fakültelerde yer alan bölümlerin bir çoğundan a grubu (müfettişlik, uzmanlık) kadrolarına alım yapılmaktadır.

- Hukuk fakülteleri

- İktisadi ve idari bilimler fakülteleri

- İşletme fakülteleri

- Siyasal bilimler fakülteleri

- Mühendislik fakülteleri

- Fen edebiyat fakülteleri

- İletişim fakülteleri

- BESYO

- Eğitim fakülteleri

- Mimarlık fakülteleri

- Diş hekimliği fakülteleri

- Tıp fakülteleri

- Veterinerlik fakülteleri

- Ziraat fakülteleri

- Edebiyat fakülteleri

- Teknik eğitim fakülteleri

şöyle bişey buldum ama ne kadar doğrudur bilemem
eskiden iibf girerdi sadece, sonra genişledikçe genişledi, galiba artık herkes giriyormuş :26:
en garanti çözüm; bulunduğunuz yerde yakında bi kpss kursu varsa gidin, sanki kayıt yaptırcakmış gibi konuşun, en doğru ve güncel bilgiyi ordan alırsınız veya telefon edin
aslında devlet istiyorum kpss istyrm ama çok da bilgim olmadığından biraz çekiniyorum hiç bulaşmasam mı getirisi götürüsü nolur bilemiyorum diye ayak yapın
zaten onlar hırslandırmak gaza getirmek için kesin hepsini sayıp dökerler bakın şunu olabilirsiniz şu olur bu olur diye

Çok çok teşekkür ederim cemreeylül en doğrusu öyle olacak galiba gideyim halledeyim zaten polislik sınavına girebilmem için de girmem gerekiyor galiba..:)

KPSS ye girip, P3 puanı ile bölüm şartı aranmadan üniversite mezunu olarak düz memur olabilirsiniz...

evde kendim çalışmayı düşünüyorum üniversite son sınıftayım bu saatten sonra kursun bir faydası olmaz muhtemelen

A grubu için kpss ye herkes girebiliyor bölüm şartı yok ama her bölüme her zaman kadro verilmiyor öyle bir sıkıntı var. Mesela ben hiç biyoloji mezunu kadrosu görmedim uzman yardımcılıklarında ama her zaman böyle midir bilemiyorum. Düz memur (bölüm şartı olmadan) ve B kadro memur olmak için çift yıllardaki kpss kullanılıyor 2014te girmelisin.

Benim bunu netleştirmem için sanırım bi kursa gidip sormam gerekiyor bende biyoloji mezunu olarak kadrolarda görmedim ama bilemedim de tşk ederim bilgilendirmeniz için

b grubu için çift yıllarda giriyorsunuz... 2012-2014-2016 gibi..

a grubuna her yıl girebilirsiniz ama sizin bölümünüz neresi alabılır bılmıyorum dahası varmı kadro onuda bilmiyorum.. memurlarnete sorsanıza ordan cvp bulabılırsınız sanırım.

teşekkür ederim evet oraya da bir konu açıp sorayım en iyisi :)

Kızlar kursa gidip konuştum düz memurluk için bu yıl tercih yapamıyormuşuz sadece polislik için girebilirmişim memurluk için 2014 kpss yi beklemem gerekiyormuş bilgilendirme olsun diye yazayım dedim

konu sahibi arkadaşım, ben bi yerleri karıştırdım netten
tse kurumu biyolog almış mesela uzman yardımcısı olarak
yazayım dedim, belki düşünürsün?
tabi ne zaman ne sıklıkta kaç tane alır bilemem de tabi aklında bulunsn dedim

Evet onu duymuştum ama 1 yada 2 kişi şans yok denecek kadar azmış biyolog arkadaşlarımdan öğrendiğime göre..Çok tşk ederim bilgilendirmen için polisliği çok istiyorum inşallah o konuda şans yüzüme güler :)

kızlar alan ve gk gy için ihtiyaç yayınlarından çalışıyorum yeterli olmaz diye hizlikitapci sitesinden pegem almayı düşünüyorum kullanan var mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…