a 101 markette çalışan arkadaşlar yardım rica ediyorum.

Arkadaşlar, bir arkadaşım a 101 markete iş başvurusunda bulundu, eğer olumlu dönüş olursa evrak teslim etmesi gerekecek, ilk olarak istenen evraklar nelerdir? İkincisi doğuda bir üniden mezun kendisi, ama diplomasını taşınma sırasında kaybetmiş, aradık her yeri bulamadık, market bu durumu çok sorun eder mi? Mutlaka o uzaklıktaki üniye gidip tekrar diplomayı alması mı gerekiyor? Yetkiliye durumu anlatsa anlayış gösterme durumları olabilir mi? Eğer orada çalışan ya da bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse sevinirim.
Edevletten mezuniyet belgesi de alabilir.

Herkese cevaplar için teşekkür ederim, yarın mülakata çağırılmış, bana sordu hiç böyle bir deneyimim olmadığı için bir şey diyemedim.O yüzden buradan fikir alabileceğimiz aklıma geldi.Yardımcı olan arkadaşlara tekrar tekrar teşekkürler. Benim lise diplomam da elimde bu arada, mezun olduktan sonra verdiler.

Kizlaar konuyla pek alakasi yok ama bende birsey sormak istiyorum.
Ben internetten iskur uzerinden ozel sektorde bir ise basvurdum.
Ayrica gidip yuzyuze de basvuru yapmam gerekiyor mu?

Arkadaşlar, bir arkadaşım a 101 markete iş başvurusunda bulundu, eğer olumlu dönüş olursa evrak teslim etmesi gerekecek, ilk olarak istenen evraklar nelerdir? İkincisi doğuda bir üniden mezun kendisi, ama diplomasını taşınma sırasında kaybetmiş, aradık her yeri bulamadık, market bu durumu çok sorun eder mi? Mutlaka o uzaklıktaki üniye gidip tekrar diplomayı alması mı gerekiyor? Yetkiliye durumu anlatsa anlayış gösterme durumları olabilir mi? Eğer orada çalışan ya da bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse sevinirim.

Tatlım diploma, bir kıdem verecekleri zaman sıralama ve tercihte önemli oluyor. Normal diplomanın noter onayını istiyor çünkü diplomanın sahte olma ihtimalini ortadan kaldırır. Ama e devletten aldığında aşağıda karekod ve üstte barkod vardır, sorgulatabilir, o yüzden noter onayına gerek yoktur. Ben İK Müdürü olarak bunu bilmeyen bir sürü İK uzmanı tanıdım, anlattım. Sende anlat eğer bilmiyorsa. Ama E-Devletten çıktını al ve lisansın görünsün. Yönetici atamsı için çaba ve başarıya göre ilk tercih edilme olasılığın buna bağlıdır. Başlangıçta iş öğrenene kadar aynı statüdesindir illaki, ancak ilerleyen zaman için sen o okulu boşuna okumadın :*

Back
X