merhaba
yazınızı okuyunca(ve daha öncelerden birkaç mesajınızı) kendime çok benzettim sizi.
ben 2.5 yıldır vejetaryendim. son 6.5 aydır da veganım. ve maalesef çok kilo problemi yaşayan biriydim(hala yaşıyorum gerçi)
vegan olmaya karar verince,sağlıklı da olayım artık dedim ve beslenme devrimi yaptım.rafine şekeri,paketli tüm gıdaları her şeyi bırakarak 4 ayda 87.400'den 66.800'e kadar düştüm.
ama maalesef kış geldi ve kışın vegan olmak çok zormuş. yiyeceğim her şey kısıtlandı. kilo koruyayım bir süre dedim,hızlı verdiğim için. ama aynı sizin gibi kase kase tahin pekmezler,kuru yemişler vs kilo aldırdı. 69.400'e kadar çıktım.sağlıksız hiçbir şey yemiyorum ama çok yiyorum ben de. yani ekmeği tam buğday yiyorum ama çok. sizin gibi tahin pekmezi öyle kase kase yiyorum
antep fıstıkları,kajular,mısırlar bilmem neler derken ipin ucu kaçtı
siz sağlık sorunlarından ötürü veganlığı bırakmışsınız sanırım. benim yaşadığım tek sorun saç dökülmesi oldu,ama bunu diyetisyenim hızlı kilo verdiğim için olduğunu söyledi veganlıkla alakası yokmuş. onun için de takviye alacağım şimdilik.
diyetisyenle kilo vermedim bu arada,daha bu hafta gittim diyetisyene.hem veganlığı oturtmak için-sağlıklı bir şekilde- hem de kaçan ipin ucunu yakalamak için.
buradan paylaşırım ben de,umarım kaçan ipi yakalarız ve ömür boyu koruruz artık
ben çok yemenin psikolojik olduğunu düşünüyorum. benimki biraz öyle,duygusal açlık maalesef. hep kontrollü olmamız gerekiyor bu yüzden.
ben cumartesi tam anlamıyla başlıyorum. pazartesi de spora.sizin nasıl?