- 7 Aralık 2013
- 16
- 4
- 34
- Konu Sahibi agirlintheearth
Merhaba ben Büşra 26 yaşındayım..geçen 3 yılda 30 kg verdim..Daha çok yağdan ve şekerden uzak durarak..Çoğunlukla bikisel ağırlıklı beslenerek verdim bu kilolarımı..Aslında 30 dan çok daha fazlasını yani 40 kilo vermiştim ama aşırı rafine şeker, paketlenmiş gıda ,ekmek ,un tüketmekten çok kilo aldım..Bu durum bende bağımlılık yarattı ama artık buraya kadar diyorum ve çizgimi çekiyorum..Yeter artık yani..Sağlığımı da kötü etkiledi bu durum beni görüntüden ziyade de bu rahatsız ediyor.. Başta söylemek istiyorum ki ben zaten bitkisel ağırlıklı beslenen bir insanım öyle et peynir sütle işim olmaz pek..Öncelikle işe yağı ve şekeri (tahin,pekmez,fıstık ezmesi vs bunlara dahil) tüketme alışkanlığımdan kurtularak başlamak istiyorum.. Evet genellikle de sağlıklı şeyler yiyorum %80 oranında ama çok yiyen biriyim.. 1 kase tahin pekmez desem(Bu arada yanlış anlaşılmasın..Bunu tabiki 30 -40 kiloyu verirken yemiyordum..Şu kilo aldığım dönemlerde yiyorum).. yalan değil gerçek.. En azından 60'a inene kadar gün içerisinde çok az yemeyi planlıyorum daha sonrasında ise yediklerim yavaş yavaş artırmaya başlayacağım..Metabolizmamın eski temposunu tamamen kaybetmesini istemiyorum)..Burada mümkün olduğunca gidişattan bahsedeceğim..Dışarıda ise hiçbir şey yemeden acıkmadan da yaşayabiliyorum hatta yemek yemek benim için vakit kaybıymış gibi geliyor..çalışıyordum yarın son iş günüm işimden ayrılıyorum bu beni çok kötü etkiliyor çünkü evdeyken sürekli yemek yiyorum.. Kış geldi tabi bol bol bitki çaylerı içerek ısınmayı planlıyorum..çünkü kışın az yiyince insan çok üşüyor..Diyet yapmak da daha can alıcı bir noktaya geliyor..Ama ben bu kış bir farklılık yapıp kilo vermeyi,insan gibi yemeyi öğrenmek istiyorum :) Bu arada ben hipotiroidi problemi yaşıyorum ve ilacımı da kullanmıyorum bu yüzden kilo vermek inanın benim için de kolay bir şey değil..(İlaç kullanmayı sevmiyorum) Evet arkadaşlar benim hikayem de bu umarım burada beraber güzel bir yolculuk geçiririz..Umarım ben de buradaa bir sürü insana ilham olurum..Onların hayatlarına anlam güzellik katarım..Çünkü obez olmak nedir çok iyi bilirim üstelikte 20lerinde ..İradene sahip olamadığında hissettiğin duyguyu,her sabah başka bir diyetle uyanmayı,ölüp gitsem kurtulsam demeyi..Ama şunu belirtmek isterim ki benim başarım hayatı ve kendimi sevmeyle başladı..Şu anda ne kadar 10 15 kilo geri almış olsam da kendimi beğeniyorum..Çünkü hayat kilodan ibaret değil ki..Çıkın dıaşarı dışarı da çok güzel bir hayat var..İnanın kimse kimsenin kilosuna bakmıyor ki..Ben öyleyim mesela..İnsanları kilolu kilosuz olarak mı değerlendiriyoruz..Hayır tabi ki..Varsa da rastlarsanız öyle insanlara gülüp geçin..Ve şu kişi hayatta neler kaçırıyor deyip geçin..Çünkü hayat başka bir şey.. İşte böyle dostlar :)