90'larda çocuk olmak.

Vayy be diyor insan gerçekten. Zaman sudanda mı hızlı akıyor ne? Özlüyorum çok..
Gece gece denk gelecek konumuydu bu yahu

Konu harika oldu kizlar.Okudukca aklima birseyler geliyo.Çarli vardi.En son dogal ortamina birakicaklardi nooldu bilmiyorum.Hic kacirmazdim

Ay aklima cok sacma birsey geldi.Sizde yapiyomuydunuz biomiyorum.Ama ne amacla neden yaptigimizi hala anlamis degilim.Elimizi cenemize koyar baslardik.
Bombili bickin nakin pekin nakin pekin aga vaga viciz viciz bom.
Hahahaahahaha.Hay Allahim gece gece neler geliyo aklima.Catlak patlak ustu yuvarlak vardi bide

Ne güzel konu ya.artik sokakta hiç sek sek oynayan ip atlayan kızlar yok..biz ne oynadık ama.
Hatta bı gece misafir kızlarından biri uyumuştu.giderken kızım hadi kalk dedi annesi.kiz bir hışmına kalkıp kapının eşiğine gitti.orda hafif yüksek bı yer olur ya,orada başladı ip atlıyor gibi atlamaya.gozler kapali1-2-3-4,5,6-7-8 2 kere geçtim falan diyor uyku sersemi...o kadar oynuyordum yani

Bir arkadasın dediği gibi en güzel şarkılar,en güzel filmler o yıllarda yapılmış.hala açıp bıkmadan dinlediğim şarkılar,izlediğim filmler o yıllara ait.
Biz askeri lojmanda oturuyorduk,cine 5 bedavaydi.dergisi geliyordu her ay.full sinema...benim sinema askım o donem filizlendi.bilmedigim aktör,akrist,film yoktu...hala sinema tutkum son hız devam eder.coluk cocuk is güç olmasa tüm gün film izlerim.o donemin parlayan yıldızları george Clooney,richard gere,mel gibson,Tom cruise,Julia roberts,judie foster,Michelle Pfiffer!keanu reeves,sanda bullock....hala varlar ama acayip yaslandılar artik...

vay bee.. daha bugün nişanlımla bu konuda konuştuk.. 90 lı yıllarda parlament sinema kuşaği olurdu onu izlerdik abim ablam ben.. bizim de anadol arabamız vardı, atardık arabaya şezlongları küçük tüpü doğru menderes bulvarına.. aman allahım.. ne kadar güzel geçti bizim çocukluğumuz.. o kadar şanssız ki şimdiki çocuklar.. herşey yapay, herşey sanal.. biz toprakla büyüdük , çamurdan tencere tabak yapar bazen çıkan solucanları incelerdik hayretle =) süper babayı izlerdik cuma günleri.. boş kaset alıp doldurturduk ablamla, sonra büyük bi heyecanla geceleri kaseti teybe koyar dinleye dinleye uyurduk küçücük bi odada.. ağlicam lan şimdi.. çok feci duygulandım.. ne kadar yalnızım şimdi bu kocaman odada.. 90 lı yılların bitmesi 2000 lere girmemiz demek bizim dağılmamız demekti.. 3 kardeş apayrı yollara savrulduk.. 90 lı yıllar demek benim için aile demek güven demek sıcaklık demek kardeşlerim demek.. o yıllarda ranzada altlı üstlü uyurduk ablamla ben korkardım ablam üst yataktan elini uzatırdı elini tutardım.. gene uyuyamazsam abimin yatağina atlar koynuna girerdim.. gene mi korktun eşşek sıpası der sarılırdı.. annem mutfakta harika yemekler pastlar poğaçalar yapiyor olurdu.. her cumartesi lahmacun yaptırır atlar giderdik eski baraja.. ya da mangal yakardık orda.. sonra adanada deprem oldu 98 de.. o deprem bile 90 lı yılların zihnimdeki kutsallığına darbe vuramadı işte..

Valla arkadaşlar süpersiniz. Mesajları tek tek okudum. Her mesajda ayrı bi dünyaya gittim. :) hüzün sevinç bir arada.

Dediğiniz gibi sokaklarda geç saatlere kadar oynayan çocuklar yok artık. biz mahallemizde annemler gece 3 e kadar muhabbet ederken biz 3 e kadar saklambaç oynardık bağrışa çağrışa. kimse de bişey demezdi. taso yumiyum pokemon çılgın bediş susam sokağı memoli hepsi süperdi. yalan rüzgarı "arkası yarın" diye başlardı Show TV'de. Dizi'nin eski adı "Arkası Yarın"dı. :)

Yağ satarım bal satarım oynardık. Aç kapıyı bezirgan başı oynardık. lastik atlamak için savaşırdık. sek sek, 7 taş (üst üste dizilir topla dağıtılır falan filan), 5 taş oynardık 1'ini havaya atıp yerden başka taşla birlikte almak kışın en zevkli oyunumuzdu...istop oynardık isim söylenir top havaya atılır ismi söylenen topu tutmaya çalışır, ortada sıçanlar. ya o kadar çok ki... sayamıyorum...

benim çocukluğumda popüler olan bişey vardı. uzun simitler gelirdi okula içine tadelle sokardık öyle yerdik. çikolatalı ekmek gibi olurdu :) Cino vardı çikolata. patlayan şeker. leblebi tozu.

hah bir de hiç aklımdan çıkmayan KOKULU KAĞITLAR..... koleksiyon yapardık aynı olanları başkalarıyla değiş tokuş ederdik. peçete koleksiyonu o zamanlarda başladı desenli peçeteler falan... off off.. aklıma gelmeyen daha neler var bilmiyorum. bütün şarkıları ezbere biliyorduk.

Ey gidi günler.... :)

bak benim de aklıma geldi cipslerden çıkan tasolar
hep biriktirirdik
birde kokulu arı maya silgiler vardı

bayılırdım bu silgilere kaç tane eskittim hatırlamıyorum bile pembesini sarısını falan koklar dururdum ah çocukluğum ahhh
bide ışıklı spor ayakkabılarım vardı çok severdim

Son düzenleme:
Benım uc tekerleklı pembe bısıkletım vardı ılk bısıkletımdı o
Oturdugumuz yerde bayır aşağıydı
Tum mahallenın cocukları bırı tekerlegın otekıne dıgerı otekıne bırıde onume bayır aşağı yalllaaaaahh ne eglencelıydı ya
Bır bısıklete 4 kişi bınıyorduk dizim yara olmustu ama yıne olsa yıne yara olsun
Biz çok şanslıydık şimdikiler tıkılıp bılgısayara cocuklugunu yasayamıyor

Bu topıc ne ıyı geldi bize ...

[video=youtube;uYhJqIAs1_I]http://www.youtube.com/watch?v=uYhJqIAs1_I[/video]
87 demi bitti tam hatırlamıyorum.Ama aşağı yukarı o döneme ait

Son düzenleme:
ayyyy süper yaa çılgın bedişle ruhsar dizisinin hastasıydım.cocuktum ya uyur kalırdım kacırınca da anneme nasıl kızardım uyandırmadın beni diye oturur aglardım ruhsarda hele ... vayyy be yıllar nasıl da cabuk geciyor

herkes birşeyler yazmış ellerinize sağlık.
93 doğumluyum ve son kuşaktan sayılırım 90ları yaşayan.
ama iyiki yaşamışım da bunlara yabancı değilim.
hepsinin yeri ayrı.
taso da yendikten sonra köktüm denirdi bilmem hatırlayan var mı?
o ne güzel bir tabirdi öyle.

sek sek oynamak için deli gibi taş arardık köşe bucak..
en güzel taş bizim olmalıydı:)))
arıları arı mayayla sevmiştim ben..şimdi nerde o çizgifilmler..
topraktan yaptığımız pastaları yememek için zor tutardım kendimi...
yazları 3 ay değil 6 ay gibi upuzun geçerdi..
gece gündüz oyna babam oyna...
okullarda ceplerimizde çerezler dolu olurdu tenefüste yemek için..
o mavi önlüklerde dantel yakalr kumaş yakalrmı ararsın çeşit çeşit
keloğlan masallarının seriileri okur okur bidaha okurduk bıkmadan usanmadan...
herşey okadar masum okadar gerçekti gibi..
şimdi herşey sahte herşey tatsız..
bizler oyuncak oynamaktan hiç bıkmazdık..
çok olmasa sepetimiz....hayallerimiz öylesine büüktü ki....
bıraksalar yemeden içmeden bıkmadan oynardık...
ya şimdi...oyuncakları koyacak yer yok ama oynayan çoçuk ta yok..
ateri oyunları vardı ozaman..
ne büyük lüks tü o oyuna sahip olmak:))
bebişlerimize neler neler dikerdik..
peçete koleksiyonlarımız vardı bizim...
ne güzeldi be ne güzelmiş bizim çoçukluğumuz...offf
şimdiki çoçukların yetişkinden bi farklarıda yok..
her şeyi biliyorlar...yazık ne yazık..
biz ne kadr masummuşuz oysaki..

Perran Kutman'ın '' Kızlar Yurdu '' adından bi dizisi vardı
Bayılırdım
Hatırlayanınız var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…