90 lar.....

Bukadar olur..daha dün gece uyurken çocukluğumdan güzel anları düşünüp ağlamıştım..o yıllardaki huzur neden yok diye üzülmüştüm.şimdi bu başlığı görünce bi tuhaf oldum demek yalnız değilmişim. Ben o yıllarda en çok sokak oyunlarını hatırlarım rahat özgürce gece yarılarına kadar mis gb doyasiya oyunları tasolari pokemonu sabah kalkınca ilk sırayla verilen tüm çizgi filmleri zevkle izlemeyi besleme dizisini bücür cadiyi..bahçelerde kiraz toplayıp kacislarimizi doğayla okadar icice buyudumki..komsularla olan sıcak diyaloglarimizi yeni biri taşındı mi hoşgeldine gidislerimiz.mahlede çocuklarla olan oyunlar rekabetle yeni birileri tasindimi liderliği kaptirmama daha birsuru şey sayabilirim okadar mutluydukki o yıllar. .ne çocuk tecavuzleri duyardik ne darbe gece gündüz anlatılırdı şimdinin nesli çocuklarına çok acıyorum üzülüyorum heryonden geneli eve hapis pc tablet sokaklar güvensiz. .off

Buarada ekleyeyim en sevdgm cizgifilm şirinler ve casper idi. Hugoyuda severdim bide altinkaplama çukulatalar vardi okullarda salçalı ekmek vardı çok severdim 89 dogumluyum tam çocukluk dönemim 90lardi

Kız kardeslerimle kasete sesimizi çekerdik.
Bazen şarkı söyler çekerdik. Elektrikler çok kesilirdi. Elektrik kesilince oynadığımız oyunlar vardı tadi damağımda.

Sidikayi çok izlerdik.:KK70:

Hülya Avşar in Kirli Çamaşırlar dizisi vardı onu da çok izlerdik.

Çubuk şeklinde pişmaniyeler vardı çok severdim.

Bir de olmazsa olmaz toz leblebi. Az genizimize kacirmadik. :KK70: N kadar tehlikeli habukisi.

Meşhur bir gazoz vardı adı neydi unuttum. Çok severdim.

Çizgi film olarak Power Rangers, Haidi, Pokemon, He-Man i çok severdim.

Çok oyuncagimiz yoktu. Ama uretirdim. Bir tane bebeğim vardı ona elbiseler dikerdim sürekli.

Mahallede kızlarla çin çan oynardık. Dizlerimin altı mosmor olurdu iplerden. Yakar top ve taso oynardık bir de.:)

Gazeteler kağıt bebek kiyafet verirdi. Saatlerce keseceğiz diye ugrasirdik. :KK70:
Ablam da gazetenin verdiği cam tabaklarla takım yapmaya uğraşırdı. Eğer gazete bulamazsa aglardi felan. :KK70:

Annem zorla dantel ördürürdü. Hiç sevmezdim. İğneyle yapılan yastık işlemeleri felan vardı onu severdim. Annem yaparken bir ucundan da ben yapardım. :KK70:

En özlemle hatırladığım şeyler dostluklar var komşuluklar.. oyun oynayıp alt mahalladeki komşuya gidip su içerdik insanlar temizdi güvenilirdi ..acıkırsık salçalı ekmek yaparlardı yerdik hiç art niyet düşünmeden ..iyi insanlar vardı saf ve temiz . Şimdi karşı komşuya bile güvenemiyoruz oysa ne güzeldi güvenle korkmadan karanlıkta sokaklarda saklambaç oynamak
Çok duygulandım yaaa duygusala baglayasim var sanırım salçalı ekmeği çoğu bilmez şimdiki çocuklar yemez galiba

Çocukluğumuzun abur cubur u gibi bisedi :)

2 sene önce annemin 25 yıllık çamaşır makinesini sırf yenisi daha kisa yıkasın daha enerjiden tasarruf etsin diye sapasaglam çalışırken değiştirdik. Annemi geçtim ben bile özlüyorum o makineyi. Taş gibi yıkıyormuş meğer.
Aynen bizimkide öyleydi çok güzel yıkardı bir kere bozulmadı :) tasarruf olsun diye zorla değiştirdik şimdi ki aklımız olsa hayatta değiştirmezdik.

X