90 Gün Diyeti

modakusu

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2018
594
931
38
Herkese Selam, internette bu diyet ile karşılaştım.
Forumda yapan bir kaç kişi olmuş, kilo verdiklerini paylaşmışlar gün gün ancak devamı olmamış.
Ben de bu diyete başlamayı düşünüyorum, yapan ve paylaşmak isteyen varsa hatta birlikte yapmak isteyen varsa beklerim :)

Diyet listesini alıntıladım, aşağıdaki gibi.
Umarım ben her gün düzenli olarak paylaşabilirim deneyimleyeceğim süreci.
Yarın başlamayı düşünüyorum,

Boyum, 165 - Kilom 68-69 arasında gidip geliyor. Hedef kilom ise, 56-57.

İlk gün Protein Günü
Nişasta Günü
Karbonhidrat Günü (gerçekten de iple çekilecek bir gün:))
Meyve Günü.

Bu döngü her beşinci gün baştan alınıp tekrarlanacak.

Her 29. günde ise sadece ve sadece "Su ve Şekersiz Bitki Çayı" var.

90 gün sürecek bu sistemde beslenme.

90 günün bitiminde, normal beslenmeye geçiliyor fakat bir 90 gün daha kahvaltıda meyve yenilmesine devam edilmesi öneriliyor.

Bu diyette 15 ve 20 kilo arasi kilo verildigi söyleniyor.

KAHVALTILARDA hep meyve yenilecek - bu metabolizmayi hizlandiriyor.

diyet boyunca PROTEIN, NISASTA, KARBONHIDRAT ve MEYVEGÜNleri var. Bunlari sirayla uygulamak gerekiyor. Siralama kesinlikle degistirilmemeli!!

1. Gün - PROTEIN GÜNÜ

ÖGLEN: Haslanmis yada izgarada 3 parca et yada balik (200 gr.), et yerine 3 kaynamis yada sahanda yumurta ve peynir yiyebilirsiniz arti bir dilim kepekli ekmek, arti istediginiz kadar yagsiz salata

ÖGLEDEN SONRA: 200 ml sehriyesiz, pirincsiz, bulgursuz corba
süt, yogurt ve peynir sirf bu gün yenilebilir

AKSAM: öglen yediginizin aynisi fakat corbasiz, aksamda aynisini yemeniz cok önemli

2. Gün NISASTA GÜNÜ

ÖGLEN: istediginiz kadar sebze, ama haslanmis, cig yada izgarada. Mercimek, fasulye, patatesde serbest. Baharat, ketcap, salca serbest, bir dilim ekmek ve salata

AKSAM: öglen yediginizin aynisi fakat daha kücük porsiyon

3. Gün KARBONHIDRAT GÜNÜ

ÖGLEN: hamur isi, domatesli pizza, soslu (sebze sosu) yada salcali makarna, yada pasta/kek (miktari bir porsiyon pizza kadar)

AKSAM: 2 kücük yas pasta yada 2-3 tatli hamur isi, 3 top dondurma ve 50 gram cikolata (cikolata mecbur yenilecek)

4. Gün MEYVE GÜNÜ

ÖGLEN ve AKSAM istediginiz kadar her cesit meyve

5. Gün bu 4 günü tekrar bastan uygulayin

diyet boyunca ayda bir gün sirf su ve sekersiz caylar icilmeli, bu meyve gününden sonra olmali.

Kahve ve cay sekersiz ve sütsüz olmak sartiyla istediginiz miktarda serbest.

90 günden sonra normal yiyebilirsiniz ama bir 90 gün daha sabahlari meyve yemeye devam edin.

Bu sürec icerisinde 3 kilo daha verirseniz vücudunuz yani metabolizmaniz degisiklige ugramis demektir. iyi sonuc elde etmek icin plana göre beslenmeli, degisiklik yapilmamali. Günde en az 2 litre su icmeye özen gösterin.

Son düzenleme:
Cok ilginc bir diyet amac metabolizmayi sasirtmak sanirim
Kahvaltida sadece meyve mi yeniyor ve siniri ne kadar

Türkçe kaynaklar ne yazık ki çok az, dün uygulamasını indirdim. 90 days diet..

İngilizce forumlarda bu diyeti yapanların deneyimlerine göre biraz daha anlaşılabilir oldu. Kahvaltıda max. 2 meyve öneriliyor ve elma yemeye karar verildiyse başka bir çeşit eklenmemesi önemli deniyor. Genelde elma ya da muz tercih edilmiş.
Gıda ayrıştırma diyetinin farklı bir versiyonuymuş, bir gıdayı aldıktan sonra minimum 4 gün benzer gıda tüketmeyerek metabolizma hızlandırılıyormuş.

90 gün diyetini daha çok araştırdım haftasonu. 29 günmüş aslında, verilmek istenen kiloya göre 29x2 ya da 29x3 şeklinde aynı program tekrarlanıyormuş.
Her sabah kahvaltıda meyve var.
Bugün ki meyvemi henüz yemedim. Elmam var yanımda.
Bugün protein günü, öğlen için tavuk ızgara yiyeceğim.
Sabah tartıldım, kilom. 68.300 hadi bakalım :)

Çok değişik bir diyetmiş. Karbonhidrat günü çok cezbedici ve korkutucu gözüküyor :)))

Umarım çok güzel verirsin kilolarını :)
Başlangıc kilomuz da, hedefimiz de yaklaşık aynı , konuyu takipteyim :))

Şaşırtma diyeti bu vücut depresyona girip kilo veriyor işe yarayabilir karbonhidrat günü gerçekten çok ürkütücü

Çok değişik bir diyetmiş. Karbonhidrat günü çok cezbedici ve korkutucu gözüküyor :)))

Umarım çok güzel verirsin kilolarını :)
Başlangıc kilomuz da, hedefimiz de yaklaşık aynı , konuyu takipteyim :))

ben senin konunda da varım biliyorsun :)) hep beraber verelim şu kiloları :KK19:

Kolay gelsin canim insaallah başarılı olur .
Diyet şekli çok cazip geldi bana yapabilirsem bende denemek isterim.

67.200 neee :skandal:
Günaydın :) Bugün 4. gün.
68.300 gr. olarak başlamıştım.
İlk gün protein günüydü; - 500 gr.
2.gün nişasta günüydü; -200 gr.
3.gün karbonhidrat günüydü; - 400 gr.
Bugün meyve günü.

Dün yediklerim;
Sabah, elma
Öğlen, penne arabiatta (1 porsiyonun 0,75'ini yemişimdir)
Akşam, 1 dilim pizza, 20 tane kadar patates kızartması (evde bi fast food sipariş çılgınlığı yaşanmıştı ben gittiğimde :) )
Bütün gün 1 elma çayı, bir kaç bardak açık çay, 2.5 litre su içtim. Şeker normalinde de kullanmıyorum.
Diğer günlerden farkı acıktım :) Hani karbonhidrat yiyince doyulur sonra 1-2 saate acıkılır ya baya içim kazındı.
21.00 sonrası hiç bir şey yemedim, zaten daha ne yeseydim :KK66:
Spor yapmıyorum. 65 altına düşünce başlayacağım.

4.günden selamlar:rapci:

X