- 24 Ocak 2018
- 594
- 931
- 38
Herkese Selam, internette bu diyet ile karşılaştım.
Forumda yapan bir kaç kişi olmuş, kilo verdiklerini paylaşmışlar gün gün ancak devamı olmamış.
Ben de bu diyete başlamayı düşünüyorum, yapan ve paylaşmak isteyen varsa hatta birlikte yapmak isteyen varsa beklerim :)
Diyet listesini alıntıladım, aşağıdaki gibi.
Umarım ben her gün düzenli olarak paylaşabilirim deneyimleyeceğim süreci.
Yarın başlamayı düşünüyorum,
Boyum, 165 - Kilom 68-69 arasında gidip geliyor. Hedef kilom ise, 56-57.
İlk gün Protein Günü
Nişasta Günü
Karbonhidrat Günü (gerçekten de iple çekilecek bir gün:))
Meyve Günü.
Bu döngü her beşinci gün baştan alınıp tekrarlanacak.
Her 29. günde ise sadece ve sadece "Su ve Şekersiz Bitki Çayı" var.
90 gün sürecek bu sistemde beslenme.
90 günün bitiminde, normal beslenmeye geçiliyor fakat bir 90 gün daha kahvaltıda meyve yenilmesine devam edilmesi öneriliyor.
Bu diyette 15 ve 20 kilo arasi kilo verildigi söyleniyor.
KAHVALTILARDA hep meyve yenilecek - bu metabolizmayi hizlandiriyor.
diyet boyunca PROTEIN, NISASTA, KARBONHIDRAT ve MEYVEGÜNleri var. Bunlari sirayla uygulamak gerekiyor. Siralama kesinlikle degistirilmemeli!!
1. Gün - PROTEIN GÜNÜ
ÖGLEN: Haslanmis yada izgarada 3 parca et yada balik (200 gr.), et yerine 3 kaynamis yada sahanda yumurta ve peynir yiyebilirsiniz arti bir dilim kepekli ekmek, arti istediginiz kadar yagsiz salata
ÖGLEDEN SONRA: 200 ml sehriyesiz, pirincsiz, bulgursuz corba
süt, yogurt ve peynir sirf bu gün yenilebilir
AKSAM: öglen yediginizin aynisi fakat corbasiz, aksamda aynisini yemeniz cok önemli
2. Gün NISASTA GÜNÜ
ÖGLEN: istediginiz kadar sebze, ama haslanmis, cig yada izgarada. Mercimek, fasulye, patatesde serbest. Baharat, ketcap, salca serbest, bir dilim ekmek ve salata
AKSAM: öglen yediginizin aynisi fakat daha kücük porsiyon
3. Gün KARBONHIDRAT GÜNÜ
ÖGLEN: hamur isi, domatesli pizza, soslu (sebze sosu) yada salcali makarna, yada pasta/kek (miktari bir porsiyon pizza kadar)
AKSAM: 2 kücük yas pasta yada 2-3 tatli hamur isi, 3 top dondurma ve 50 gram cikolata (cikolata mecbur yenilecek)
4. Gün MEYVE GÜNÜ
ÖGLEN ve AKSAM istediginiz kadar her cesit meyve
5. Gün bu 4 günü tekrar bastan uygulayin
diyet boyunca ayda bir gün sirf su ve sekersiz caylar icilmeli, bu meyve gününden sonra olmali.
Kahve ve cay sekersiz ve sütsüz olmak sartiyla istediginiz miktarda serbest.
90 günden sonra normal yiyebilirsiniz ama bir 90 gün daha sabahlari meyve yemeye devam edin.
Bu sürec icerisinde 3 kilo daha verirseniz vücudunuz yani metabolizmaniz degisiklige ugramis demektir. iyi sonuc elde etmek icin plana göre beslenmeli, degisiklik yapilmamali. Günde en az 2 litre su icmeye özen gösterin.
Forumda yapan bir kaç kişi olmuş, kilo verdiklerini paylaşmışlar gün gün ancak devamı olmamış.
Ben de bu diyete başlamayı düşünüyorum, yapan ve paylaşmak isteyen varsa hatta birlikte yapmak isteyen varsa beklerim :)
Diyet listesini alıntıladım, aşağıdaki gibi.
Umarım ben her gün düzenli olarak paylaşabilirim deneyimleyeceğim süreci.
Yarın başlamayı düşünüyorum,
Boyum, 165 - Kilom 68-69 arasında gidip geliyor. Hedef kilom ise, 56-57.
İlk gün Protein Günü
Nişasta Günü
Karbonhidrat Günü (gerçekten de iple çekilecek bir gün:))
Meyve Günü.
Bu döngü her beşinci gün baştan alınıp tekrarlanacak.
Her 29. günde ise sadece ve sadece "Su ve Şekersiz Bitki Çayı" var.
90 gün sürecek bu sistemde beslenme.
90 günün bitiminde, normal beslenmeye geçiliyor fakat bir 90 gün daha kahvaltıda meyve yenilmesine devam edilmesi öneriliyor.
Bu diyette 15 ve 20 kilo arasi kilo verildigi söyleniyor.
KAHVALTILARDA hep meyve yenilecek - bu metabolizmayi hizlandiriyor.
diyet boyunca PROTEIN, NISASTA, KARBONHIDRAT ve MEYVEGÜNleri var. Bunlari sirayla uygulamak gerekiyor. Siralama kesinlikle degistirilmemeli!!
1. Gün - PROTEIN GÜNÜ
ÖGLEN: Haslanmis yada izgarada 3 parca et yada balik (200 gr.), et yerine 3 kaynamis yada sahanda yumurta ve peynir yiyebilirsiniz arti bir dilim kepekli ekmek, arti istediginiz kadar yagsiz salata
ÖGLEDEN SONRA: 200 ml sehriyesiz, pirincsiz, bulgursuz corba
süt, yogurt ve peynir sirf bu gün yenilebilir
AKSAM: öglen yediginizin aynisi fakat corbasiz, aksamda aynisini yemeniz cok önemli
2. Gün NISASTA GÜNÜ
ÖGLEN: istediginiz kadar sebze, ama haslanmis, cig yada izgarada. Mercimek, fasulye, patatesde serbest. Baharat, ketcap, salca serbest, bir dilim ekmek ve salata
AKSAM: öglen yediginizin aynisi fakat daha kücük porsiyon
3. Gün KARBONHIDRAT GÜNÜ
ÖGLEN: hamur isi, domatesli pizza, soslu (sebze sosu) yada salcali makarna, yada pasta/kek (miktari bir porsiyon pizza kadar)
AKSAM: 2 kücük yas pasta yada 2-3 tatli hamur isi, 3 top dondurma ve 50 gram cikolata (cikolata mecbur yenilecek)
4. Gün MEYVE GÜNÜ
ÖGLEN ve AKSAM istediginiz kadar her cesit meyve
5. Gün bu 4 günü tekrar bastan uygulayin
diyet boyunca ayda bir gün sirf su ve sekersiz caylar icilmeli, bu meyve gününden sonra olmali.
Kahve ve cay sekersiz ve sütsüz olmak sartiyla istediginiz miktarda serbest.
90 günden sonra normal yiyebilirsiniz ama bir 90 gün daha sabahlari meyve yemeye devam edin.
Bu sürec icerisinde 3 kilo daha verirseniz vücudunuz yani metabolizmaniz degisiklige ugramis demektir. iyi sonuc elde etmek icin plana göre beslenmeli, degisiklik yapilmamali. Günde en az 2 litre su icmeye özen gösterin.
Son düzenleme: