• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 YAŞINDAKİ KIZIMDA HİPOTROİD...

çocukluğumdan beri hipotiroid hastasıyım..

ama malesef ailem anlamamış durumu derslerde uyuklarmışım ilkokulda.. dikkat dağınıuklığı , sinir... hep vasat bir öğrenci oldum malesef..

uykuya eğilimli, algısı yavaş..

sonra teşhis koyulduki hipotiroid.. çok da kolay aslında sabah 6 da doktorunuzun dozunu ayarladıgı hormon ilacı sizi tamamen hayata adapte ediyor.. ilaç kullanımındaki özeniniz hayat kalitenizi artırıyor. ilacı bırakırsam kilo alabiliyorum sinirli olabiliyorum mesela...

erken teşhis etmişler bu çok güzel geçmiş olsun
allah sağlık ocağındaki aile hekiminden razı olsun
öğretmenin istediği basit bir sağlık raporunu önemseyip,iyiki kan almış

Yedirmeyin, siz de yemeyin ki çocuğa örnek olun. Evet ilaçlarla tsh yerine geliyor ama sentetik bir hormona ömür boyu bağlı olmak da iyi değil. Takviyelerle tamamen kurtulur inşallah
almıyorum artık eve çikolata,cips vb
kıyamıyorum arada veriyorum ama
çocuk da.büyük olsa engellersin ama çocuk
okulda parkta görüp canı çekiyo

YOĞUN ÇALIŞIYORUM İZİN ALAMADIM
BU HAFTA GİDİCEM
BİLİRSİNİZ HA DEYİNCE DOKTORLA KONUŞMAK MÜMKÜN DEĞİL
SÜREÇLER UZUN DEVLET HASTANESİNDE
OLMADI ÖZEL BİR PROF BULMAM LAZIM SANIRIM
Tahlilleri sağlık ocağında yaptırıp sonuçları tecrübeli bir doktorlar paylaşın, gerekirse özel hastane için bütçe ayırın. Önemli ve takip gerektiren bir hastalık, üstelik yaşı da küçük.

Tahlilleri sağlık ocağında yaptırıp sonuçları tecrübeli bir doktorlar paylaşın, gerekirse özel hastane için bütçe ayırın. Önemli ve takip gerektiren bir hastalık, üstelik yaşı da küçük.
bu konuda uzman bir hastaneye götürdüm çocuk endokrin bölümü olan
evet bir başka doktorla da görüşücem en kısa sürede canım

Sıkıntı yapmayın. 11 senedir hipotroidim, korkulacak birşey yok.

İlacını kahvaltıdan en az yarım saat önce verin. İlacı asla aksatmayın. Bu gerekli çünkü.

Hipotroide asla yaramayan yiyecekleri yedirmeyin. Misal kırmızı, beyaz, kara lahana vs. Çünkü içtiğimiz ilacı yok ediyor. Netten bakın on_onbeş arası gıda var.

Bol bol su içirin.

Eğer bunlara uyarsanız çocuğunuz kilo vermeye başlar. Korkmayın.

Ben kendim hipotiroidi hastasiyim. Ama en fazla 8,5 e çıktı. İlaçla hemen düzeldi. 39 Daha önce hiç duymamıştım.
Hacamat ve sülük iyi geliyor diye duymuştum. Ben de yaptıracağım. Isterseniz bir araştırın. Allah kızınıza şifa versin.

NE YEMELİ NE İÇMELİ
YA DA YEMEMELİ
ARKADAŞLAR PEKİ...
[/QUO
Öncelikle cok gecmiş olsun. Ben de hasimato hastasıyım, düzenli ilaç kullanıyorum. Yeme içme konusunda en cok dikkat etmesi gereken şey gluten. O yüzden unlu mamullerden uzak tutun. Biliyorum cok zor, ben bile bu yasımda dayanamıyorum, yiyorum bazen. Bunun dısında lahanadan uzak dursun. Bir de size tavsiyem kolesterolunu takip ettirin. Hipotiroidiye baglı olarak, kötü kolesterol yükseliyor.

Uzulmeyin, guatr cok kiside olan bir rahatsizlik. Ilacini kullaninca inanin metabolizma hemen normale donuyor. Benim tum anne tarafimda var nerdeyse, hepsi da gayet saglikli yasiyor.

30 KİLO 2010 DOĞUMLU
AMA BİRDEN ALDI
21 KİLOYDU MESELA 2 SENE EVVEL
Yasıtlarına gore normal kılosu suanda benım oglumda 9 yasında 30 kılo, en azından kıloya cok buyuk bır etkı etmek zorunda kalmayacaksınız. Cok gecmıs olsun, kaca gıdıyor, sayısal zekası cok kotu dedın nasıl mesela?

Ben kendim hipotiroidi hastasiyim. Ama en fazla 8,5 e çıktı. İlaçla hemen düzeldi. 39 Daha önce hiç duymamıştım.
Hacamat ve sülük iyi geliyor diye duymuştum. Ben de yaptıracağım. Isterseniz bir araştırın. Allah kızınıza şifa versin.
Merhaba nodul varmi benimde 8 tsh dr a gitmedjm kaclik basladiniz ilkte ben zayifimda hani kilo yapiyordu bu tsh yuksekligi

Merhaba nodul varmi benimde 8 tsh dr a gitmedjm kaclik basladiniz ilkte ben zayifimda hani kilo yapiyordu bu tsh yuksekligi
Merhaba ben ilk 25 mg ile başladım. Şimdi 200 mg kullanıyorum. Doğum yapana kadar hiç sıkıntım olmadı ama iki doğumdan sonra anı bir şekilde yükseldi. 50 mg dan 150'ye çıkardı doktor. Nodül yok çok şükür.
Evet kilo yapıyor. Halsizlik, sinir de yapar.
Ilaclarini düzgün kullanırsan çok sorun olmuyor. Dediğim gibi doğumlardan sonra arttı benim ki

EŞİMİN AİLESİNDE VAR CANIM
KIZIMIN HALASI VE KUZENİNDE VAR

İNSÜLİNİNE MUTLAKA BAKTIRICAM
Bİ DE Bİ SORU HAŞİMATO TEŞHİSİ DE KONULDU
FARK NE PEKİ BİLİYOR MUSUN

haşimato biraz daha karışık. vücut troid bezini kötü bir şeymiş gibi görüp antikorlar bakteriler virüsler vb gönderip troid bezini yok etmeye çalışıyor. bu da genelde hipotroide sebep oluyor. bu sefer troid bezi epey yavaş çalışınca ve işlevini tam gerçekleştirmeyince vücut troid bezini sanki gereksiz bir şey gibi algılıyor ve daha da fazla bakteri vb gönderiyor troid bezini yok etmek için. hipotroid ve haşimato kısır döngü yani. doktorum bana böyle açıklamıştı.

ben de yıllardır 50 mg kullanırım. başta haşimato yoktu sonra 3 yıl kadar oldu ilacı artırdı doktor 100 mg kullandım sonra haşimato değerlerim normale indi. tekrar ilacı 50 mg ye düşürdü.

insülin direncini göz ardı etmeyin. unlu yiyeceklerden glutenden lahanadan greyfurttan uzak durun. ilacı aksatmadan kullanın. kısa zamanda değerleri normale dönecektir.

Merhaba ben ilk 25 mg ile başladım. Şimdi 200 mg kullanıyorum. Doğum yapana kadar hiç sıkıntım olmadı ama iki doğumdan sonra anı bir şekilde yükseldi. 50 mg dan 150'ye çıkardı doktor. Nodül yok çok şükür.
Evet kilo yapıyor. Halsizlik, sinir de yapar.
Ilaclarini düzgün kullanırsan çok sorun olmuyor. Dediğim gibi doğumlardan sonra arttı benim ki
Benimde dogumda kuanmistm hamileyken sonra biraktim tsh 5te sabitlendi simdi 8 endokrinegitmk cok zor dahiliye gidiycem bnde levtron kullnmistim o zmnlar bnde stres carpinti uyku hali var hep nodul bndede yokmus Herkes sifa bulsun ,benim kizim da tip1diyabet lutfen uzulmesin konu sahibi basa gelen cekiliyor

Benimde dogumda kuanmistm hamileyken sonra biraktim tsh 5te sabitlendi simdi 8 endokrinegitmk cok zor dahiliye gidiycem bnde levtron kullnmistim o zmnlar bnde stres carpinti uyku hali var hep nodul bndede yokmus Herkes sifa bulsun ,benim kizim da tip1diyabet lutfen uzulmesin konu sahibi basa gelen cekiliyor
Aminn. Sizin kızınıza da şifa versin. Ben 7 senedir hiç aksatmadan kullanıyorum. Benimki ilaçla düzeliyor ama konu sahibinin kızının ki çok yüksek. Insllah onunki de iyi olur.

Aminn. Sizin kızınıza da şifa versin. Ben 7 senedir hiç aksatmadan kullanıyorum. Benimki ilaçla düzeliyor ama konu sahibinin kızının ki çok yüksek. Insllah onunki de iyi olur.
Tsk ederim ,duzelir cevr3mde cok yuksek troidleri olan cocuklar var cag hastaligi baska dert vermesin mevlam ilacla duzeliyor tabi.

kilo yapacak diye birsey yok eger bezleriniz hizli calisirsa kilo almazsiniz zayif olursunuz yada zayiflarsiniz,ilaci birakmissiniz galiba doktor mu biraktirdi

kilo yapacak diye birsey yok eger bezleriniz hizli calisirsa kilo almazsiniz zayif olursunuz yada zayiflarsiniz,ilaci birakmissiniz galiba doktor mu biraktirdi
Yilllardir kafama gore icmedim xunki hamileyken ogluma 5 sene evvel gebelikte sınır iyi degil diye baslattilar suan da sinirda siniri biraz gecmis e gebelik dusuncesi yok diye kimse ilac vermiyor ama 8 beni rahatsiz ediyo iyi bi dr bulmam lazim peki hizli oldugunu nasil anlicaz tsh 8 ise hizli denilmez gibi sanki yavas yani t3 t4 normal nodul yok

Yilllardir kafama gore icmedim xunki hamileyken ogluma 5 sene evvel gebelikte sınır iyi degil diye baslattilar suan da sinirda siniri biraz gecmis e gebelik dusuncesi yok diye kimse ilac vermiyor ama 8 beni rahatsiz ediyo iyi bi dr bulmam lazim peki hizli oldugunu nasil anlicaz tsh 8 ise hizli denilmez gibi sanki yavas yani t3 t4 normal nodul yok
Kafaniza gore birakmaniz dogru olmamis en kisa zaman da dahiliye doktoruna gidin derim, çünkü bu tür haplar ömür boyu kullanılıyor bildigim kadari ile hamile ikende kullanılır

Kafaniza gore birakmaniz dogru olmamis en kisa zaman da dahiliye doktoruna gidin derim, çünkü bu tür haplar ömür boyu kullanılıyor bildigim kadari ile hamile ikende kullanılır
Gittim kuzu gittim ic demedi hicbiri ama bakicam endokrin artik

Back