KUZUM KIZIM 9 YAŞINDA DAHA17 yaşında konmuştu hipotroid teşhisi bana. bir an da yüksek miktarda kilo aldığım için ve annem teyzem anneannem neredeyse ailemdeki tüm kadınlarda hipotroid olduğu için annem hemen doktora götürdü beni ve doğru tahmin. o günden beri ilaç kullanıyorum. türkiyede tedavisi yok şeklinde yorumlanıyor. yurt dışından okuduğum sayfalara ya da orada yaşayan birkaç tanıdıktan aldığım haberlere göre bazı avrupa ülkelerinde tedavisi var diyorlar. ama açıkçası çok fazla araştırmaya girmedim. değerler ilaçla normal seviyeye düşürülüyor zamanla. değerler normale döndükçe sinir dikkat eksikliği de azalıyor. hormonlarla ilgili sıkıntıyı malesef hayatım boyunca yaşadım. normal insanlardan daha fazla sayıda epilasyon yaptırdım. aşılamayacak bir durum değil epilasyon konusunda oldukça iyi çözümler var artık. saç dökülmesi, deride kuruluk, ve en önemlisi yorgunluk hissikilo problemi hep oluyor çok kolay alınıyor ve neredeyse imkansız denecek kadar yavaş veriliyor. ama ilaçla bunlar çözülüyor. yalnız ilacı devamlı kullanması önemli. önemli olan bu hastalığın kadın hastalıklarına bazen neden olması. bende olmadı ama hamilelikte bazen problem oluyor. hamile zor kalırsın demişti doktorun biri ama hiçte öyle olmadı. herkeste aynı etkiler olmuyor. internette fazla sayıda kür tarifi neredeyse hepsini denedim ama pek sonuç alamadım. bildiklerim her sabah aç karnına beş altı dal dereotu yenecek, iyota dikkat edilecek, greyfurt ve lahana pek iyi gelmiyor, ilacı sabah aç karnına içip içtikten sonra yarım saat bir şey yemeyeceksin ve ilacı üç dört yudum suyla içeceksin demişti doktor vb
yalnız sürekli olarak takipte kalması lazım değerler normale dönünce dahi en fazla altı ayda bir mutlaka kan verip değerlerine baktırması lazım. nodül yoksa daha iyi. yine senede bir ultrason çektirip nodül oluştu mu kontrol edilmesi lazım.
aslına bakılırsa hayat kalitesini pek etkilemiyor. sadece her sabah aç karnına ilaç içecek o kadar. dediğim gibi değerler normale dönüyor ilaçla ve dönünce sinir, algı dikkat eksikliği geçiyor. sayısal hafıza ile ilgisini ilk kez duydum ben de öyle bir durum yok aksine sözelim çok feci haldeydi. sayısal bir bölümden mezun oldum. bir de kızınızın yaşı kaç bilmiyorum ama umarım erken teşhis olmuştur ki böylece ilacın dozu da daha az olur neticede ilaç. hayatı boyunca kullanması gerektiği düşünülünce böbreklerime acıyorum. hipotroidi olupta ilaç kullandım düzeldi diyen var mı bilmiyorum etrafımda hiç denk gelmedim hepimiz yıllardır kullanırız ve sadece değerleri normale döndürüyor bıraktığında tekrar değerler yükseliyor.
insilün direncine de baktılar mı? hipotroid genelde insilün direncine neden oluyor ki bu da kilo alımına ve verilmemesine neden.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN KUZUM BİZİM DEĞER YÜKSEKTİ 25 MG BAŞLADI ŞİMDİLİK BAKALIM PZTESİ RANDEVUMUZ VARGecmis olsun yıllardır tiroid hastasiyim bende,ben de cok zayiftim kilo aldim aniden,sinirlilik vardi,unutkanlik,ellerde titreme,terleme,kalp carpintim,ve ciddi derecede sac dokuntusu vardi.Surekli uyuma istegi tabi, üşüme.
Nodul bende de yok ilac omur boyu kullanılıyor,degerine gore alacagi miktar degisir suan 1 alıyorum ac karnina degerim yukselirse 1.5 yada 2 ye çıkabilir.
ileride adet düzensizliği yapabilir bende yapmadi.
AMİN KUZUMM AMİN RABBİM EVLATLARIMIZDAN UZAK TUTSUNanladim canim dedigim gibi benimkide zayifti birden gobek bagladi hatta ama seninkinin rahatsizligi baskaymis Allah yardimcin olsun umarim en kisa surede iyilesir
ONA HİÇ BkılmDI Cnım sorayım doktoa17 yaşında konmuştu hipotroid teşhisi bana. bir an da yüksek miktarda kilo aldığım için ve annem teyzem anneannem neredeyse ailemdeki tüm kadınlarda hipotroid olduğu için annem hemen doktora götürdü beni ve doğru tahmin. o günden beri ilaç kullanıyorum. türkiyede tedavisi yok şeklinde yorumlanıyor. yurt dışından okuduğum sayfalara ya da orada yaşayan birkaç tanıdıktan aldığım haberlere göre bazı avrupa ülkelerinde tedavisi var diyorlar. ama açıkçası çok fazla araştırmaya girmedim. değerler ilaçla normal seviyeye düşürülüyor zamanla. değerler normale döndükçe sinir dikkat eksikliği de azalıyor. hormonlarla ilgili sıkıntıyı malesef hayatım boyunca yaşadım. normal insanlardan daha fazla sayıda epilasyon yaptırdım. aşılamayacak bir durum değil epilasyon konusunda oldukça iyi çözümler var artık. saç dökülmesi, deride kuruluk, ve en önemlisi yorgunluk hissikilo problemi hep oluyor çok kolay alınıyor ve neredeyse imkansız denecek kadar yavaş veriliyor. ama ilaçla bunlar çözülüyor. yalnız ilacı devamlı kullanması önemli. önemli olan bu hastalığın kadın hastalıklarına bazen neden olması. bende olmadı ama hamilelikte bazen problem oluyor. hamile zor kalırsın demişti doktorun biri ama hiçte öyle olmadı. herkeste aynı etkiler olmuyor. internette fazla sayıda kür tarifi neredeyse hepsini denedim ama pek sonuç alamadım. bildiklerim her sabah aç karnına beş altı dal dereotu yenecek, iyota dikkat edilecek, greyfurt ve lahana pek iyi gelmiyor, ilacı sabah aç karnına içip içtikten sonra yarım saat bir şey yemeyeceksin ve ilacı üç dört yudum suyla içeceksin demişti doktor vb
yalnız sürekli olarak takipte kalması lazım değerler normale dönünce dahi en fazla altı ayda bir mutlaka kan verip değerlerine baktırması lazım. nodül yoksa daha iyi. yine senede bir ultrason çektirip nodül oluştu mu kontrol edilmesi lazım.
aslına bakılırsa hayat kalitesini pek etkilemiyor. sadece her sabah aç karnına ilaç içecek o kadar. dediğim gibi değerler normale dönüyor ilaçla ve dönünce sinir, algı dikkat eksikliği geçiyor. sayısal hafıza ile ilgisini ilk kez duydum ben de öyle bir durum yok aksine sözelim çok feci haldeydi. sayısal bir bölümden mezun oldum. bir de kızınızın yaşı kaç bilmiyorum ama umarım erken teşhis olmuştur ki böylece ilacın dozu da daha az olur neticede ilaç. hayatı boyunca kullanması gerektiği düşünülünce böbreklerime acıyorum. hipotroidi olupta ilaç kullandım düzeldi diyen var mı bilmiyorum etrafımda hiç denk gelmedim hepimiz yıllardır kullanırız ve sadece değerleri normale döndürüyor bıraktığında tekrar değerler yükseliyor.
insilün direncine de baktılar mı? hipotroid genelde insilün direncine neden oluyor ki bu da kilo alımına ve verilmemesine neden.
Teşekkür ederim ben 100 luk kullanıyorum gunde 1 tane.Benim degerlerimde çok yuksekti.ALLAH YARDIMCIN OLSUN KUZUM BİZİM DEĞER YÜKSEKTİ 25 MG BAŞLADI ŞİMDİLİK BAKALIM PZTESİ RANDEVUMUZ VAR
kilo zaten sülalecek ÇEKTİĞİMİZ BİŞEYDİ O ÖNEMLİ DEĞİL DEdediğim gibi hayat kalitesini pek etkilemiyor. ilacı kullandıktan sonra şikayetleri de ciddi ölçüde azalır. (kilo hariç. ömrüm boyunca diyet yapmam lazım ama kilo vermek için değil almamak için) çok çok geçmiş olsun.
KAÇ TI CANIM KAÇA DÜŞTÜTeşekkür ederim ben 100 luk kullanıyorum gunde 1 tane.Benim degerlerimde çok yuksekti.
Çok yuksekti canim da suan aklimda degil çok uzun süre oldu suan normal seviyede nisan gibi tekrar gidecegim ama hic belli olmuyor bu isler uzun süre düşük seviyede oluyor sonra bazen yükseliyor.KAÇ TI CANIM KAÇA DÜŞTÜ
EŞİMİN AİLESİNDE VAR CANIMÇok yuksekti canim da suan aklimda degil çok uzun süre oldu suan normal seviyede nisan gibi tekrar gidecegim ama hic belli olmuyor bu isler uzun süre düşük seviyede oluyor sonra bazen yükseliyor.
Yukarida bir arkadas insülin onada baktirin,adetlerini takip edin.
Ailenizde var mi benim anne tarafimda hemen hemen herkeste var tiroid.Seker.
Benim kide hasimato az çalışıyor tiroid bezimiz kilo alimina vs neden oluyor,birde çok calisani var oda zayif olmaya neden oluyor.EŞİMİN AİLESİNDE VAR CANIM
KIZIMIN HALASI VE KUZENİNDE VAR
İNSÜLİNİNE MUTLAKA BAKTIRICAM
Bİ DE Bİ SORU HAŞİMATO TEŞHİSİ DE KONULDU
FARK NE PEKİ BİLİYOR MUSUN
Hasimatoyum ilaclarimi duzenli kullaniyorum .B12 500 altı igne veriliyor .Bazi doktorlar 300 e dusmesini bekliyor ama yanlış .EVET GEÇEN HAFTA GİTTİĞİMİZDE TEŞHİS KONULDU
MAALESEF HAŞİMATO
ENDOKRİN BU TEŞHİSİ KOYDU ZATEN CANIMHasimatoyum ilaclarimi duzenli kullaniyorum .B12 500 altı igne veriliyor .Bazi doktorlar 300 e dusmesini bekliyor ama yanlış .
B12 ye dikkat edin .
Selenyum takviyesi bazı hastalari tamamen iyilestirmis .Bi endokrin prof una görünün .
Arkadasim kucuk yaşta hasimato olmus hamileliginde tamamen duzelmiş .
Yazinizi kucuk harfe alın yasak .NE YEMELİ NE İÇMELİ
YA DA YEMEMELİ
ARKADAŞLAR PEKİ...
Bence bunları doktorunuzla konuşun. Buradaki tavsiyeler her zaman güvenilir olmayabilir. Çocuğun hormon dengesi iyice şaşmasın. Hele bitkisel kürlere falan hiç girmeyin. İlacını kullanıp doktorun yasakladığı yiyeceklerden uzak dursun yeter. İlaç da zararlı bir şey değil, sentetik hormon.NE YEMELİ NE İÇMELİ
YA DA YEMEMELİ
ARKADAŞLAR PEKİ...
YOĞUN ÇALIŞIYORUM İZİN ALAMADIMBence bunları doktorunuzla konuşun. Buradaki tavsiyeler her zaman güvenilir olmayabilir. Çocuğun hormon dengesi iyice şaşmasın. Hele bitkisel kürlere falan hiç girmeyin. İlacını kullanıp doktorun yasakladığı yiyeceklerden uzak dursun yeter. İlaç da zararlı bir şey değil, sentetik hormon.
ÇOK ŞEKERLİ VE UNLU SEVİYOR EVET9 yaş çok erken ya. Otoimun bi hastalık, gluten de sebebiyet veriyor deniyor. Çok mu ekmek, unlu mamül tüketiyor?
Istanbul da mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?