9 yaşında kız çocuğu ,akıntı

mine_42

yasemen
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2007
126
35
623
9 yaşında kız çocuğundan akıntı geliyor çamaşırları dan fark ettim bu yaşda gelmesi normal mi

Biraz erken gibi. Ama çağımız da erken ergenlik sorunu çok yaygın..
Ben kendimden hatırlıyorum 13 yaşımda falan gelmişti akıntı pubis kılları o zamanlar yeni yeni çıkıyordu..

Acaba vajinal bir rahatsızlık geçiyor olabilir mi? Mantar vb enfeksiyon, bakteri filan?

Normalmiş.
Başka belirtiler var mı göğüs hassasiyeti tüylenme gibi?

Bunlardan sonra akıntı vu bunu takip eden 6 ay, 1- 1,5 Sene içinde ilk regl olurmuş.

Bu zamanları geçirmiş anneler yazarsa ben de çok memnum olurum

Normal, ben cocukken hatta cok daha kucukken 5 yas civarinda akinti problemiyle beni doktora goturmusler ben hatirlamiyorum bile, test tahlil sonuc: kiz cocuklarinda olabilecek bir durum
Ama tabiki doktor muayenesi sart.

Prepubertal akıntıdır muhtemelen. İdrar yaparken yanma, kötü koku, sık idrara çıkma gibi ek bir şikâyeti var mı?

Normalmiş.
Başka belirtiler var mı göğüs hassasiyeti tüylenme gibi?

Bunlardan sonra akıntı vu bunu takip eden 6 ay, 1- 1,5 Sene içinde ilk regl olurmuş.
Sol memem değince acıyor anne diyor daha çok küçük ama yaa

Erken ergenlik olabilir.kızım endokrinde tedavi görüyor. Çocuk doktoruna götürün.gerekirse endokrine yonlendirir

9 yaşında kız çocuğundan akıntı geliyor çamaşırları dan fark ettim bu yaşda gelmesi normal mi
Gayet normel benim. Kizim şuanda 11bivuk yaşında akıntı kıllanma herşey mevcut sadece adet olmadı daha ,9yasondan beri akıntısı hep vardı sadece memede büyüme çoksa doktora gittin ergen ergenlik olabilir diye

Öncelikle bir doktor kesin görsün. Benim kızım şuan 8 yaşında nerdeyse 4-5 yaşından beri akıntısı var kaç doktora götürdük kaç tahlil yaptırdım sayamadım hepsi temizdi şükür. En son bi doktor sağ olsun kalbimi rahatlatmıştı normaldir diye aciklamistı. Bize önerisi çocuğun çamaşirlari tek yıkanacak ki ben hep oyle yapardim bir de iç çamaşırlar ütülenecek. Şimdilik bir sıkıntımız yok çok şükür. Insallah sizin de bir sorun çıkmaz. Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir size

Bu olağan değil mi?
Benim de hatırlıyorum bir ya da ikinci sınıfta acıyordu.
Hatta kızlar toplanmıştık oyun için.
O zaman da ikinci sınıftaydık neredeyse hepsi acıdığından ya da fındık kadar olduğundan bahsetmişti de ben de nasıl rahatlamıştım anlatamam.:)
Çünkü bir tek benim öyle sanıyordum.
Erken girmedim on beş yaşındaydım.

Akıntı için tuvalet temizliğini kendisi mi yapıyor?
Arkadan öne değil önden arkaya temizlemeyi öğretin.
Büyük tuvaletini bulaştırıyor olabilir.
Sabunlu ılık suda oturtun birkaç dakika duştan önce.
Yine de çocuk doktoruna danışsanız iyi olur tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…