Çocuk Hastalıkları 9 günlük bebeğimde makat darlığı var yardım edin nolur

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ne kadarlıkken oluştu çatlak kaç aylıktı canım?
Bızde sorun 1 aylıkken başladı. Arastırdım darlık var galiba dedim cocuk cerrahisine gittik cam Bi tüpü poposuna ittirdi hiç bişey yok dedi. Beyni kaka yapmaya hükmetmiyor 4 aylıkken düzelir dedi yinede rahatlaması için krem artı ilaç verdi. 7 ay civarı da çatlak oluştu ama cabuk geçti o karışım kremle. Sizde zorluk var mı kaka ya da gaz çıkarırken sadece gözle görülen mi küçüklük var.

Bızde sorun 1 aylıkken başladı. Arastırdım darlık var galiba dedim cocuk cerrahisine gittik cam Bi tüpü poposuna ittirdi hiç bişey yok dedi. Beyni kaka yapmaya hükmetmiyor 4 aylıkken düzelir dedi yinede rahatlaması için krem artı ilaç verdi. 7 ay civarı da çatlak oluştu ama cabuk geçti o karışım kremle. Sizde zorluk var mı kaka ya da gaz çıkarırken sadece gözle görülen mi küçüklük var.
Çok gaz sorunu var kuzum,ve makatı ben baktığımda çok küçük görünüyor.bebek poposu bu kadar olur diyor eşim falan ama kızımın bebekliğindeki gibi değil.kızımda 2 aylıkken çatlak oluşmuştu makatında o zamanlar açıp bakıyordum.oğlanınki aşırı küçük geliyor😢 ama kaka yaparken bi ağlama sızlama yol

iki yegenimden birinin makati dar digerinin makati kapali olarak dogdu.

kapali dogan 1 yasina kadar kolostomi torbasi kullandi bir yasinda ameliyat edilerek makat acildi ve barsak makata tekrar baglandi.

makat darligi olan yegenim ise 8 aylik tespit edildi, kaldiki diger yegenimden dolayi ozellikle muayene edilsin demistik ve ettik sorun yok demislerdi. daha kucuk tespit edilseydi ona da kolostomi takacaklardi ancak 8 aylik oldugu icin direkt ameliyatla mudehale ettiler.

suan ikisi de kocaman 8-9 yaslarinda cocuklar, problem yok. iyi bir doktor bulun mutlaka, cocuk icin cok sikintili bir durum

Çok geçmiş olsun öncelikle arkadaşımın kızında vardı makat darlığı ve çatlaktan dolayı kanamalarda oluyordu çocuk cerrahı bir aparat vermişti genişletmek amaçlı nasıl kullandıklarınu bilmesemde onu takıp genişletmeye çalışıyorları masajla ve anestol pomat sürüyordu yanlış hatırlamıyorsam şifası olmayan bişey değil ama iyi bir çocuk cerrahına götürün salgın için de önlem alarak. Allah yardımcınız olsun
O aparatı arkadaşınıza sorarmisiniz nedir.

9 gün önce sezeryanla doğum yaptım.bebeğimin popo deliğinin olması gerekenden biraz daha küçük olduğunu farketmiştim aslında ilk günden beri ama yapısaldır bebek poposu sonuçta diye geçiştirdim.hep azar azar ve sık sık kaka yapıyordu.bebeğim çok gazlı çok rahatsız olunca bugün poposuna bakayım dedim makat deliği neredeyse hiç yok denecek kadar küçük.ve aynı zamanda parçalanmış gibi makat içindeki deri.doğuda yaşıyorum 1 tane devlet hastanesi var ve çocuk cerrahı da orada.korona dan dolayı endişeliyiz ama çocuğumu bu halde acılarla bırakamam:KK43: bebeğinin makatında darlık olan var mı nasıl geçti nolur bana bir yol gösterin
Yani bu teşhisi siz mi koydunuz? Bence teşhis koymak yerine doğru doktora gidin. İlla cerraha da değil önce normal bir çocuk doktoru görsün o yönlendirir sizi. Kesinlikle burdan duyduklarınızı yapmayın zarar verebilirsiniz. Ayrıca hastaneler bu süreçte en güvenilir yerler en azından herkes dikkat ediyor.

Back