9 cm çikolata kisti.

papatyalar97

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2024
9
0
30
Merhaba arkadaşlar,

Hastaneye sadece kontrol için gittiğimde sağ yumurtalıkta 9 cm boyutunda çikolata kisti olduğunu öğrendim. MR sonucu da bunu doğrulamaktadır. Ama bende ağrı, adet gecikmesi vb. hiçbir durum yaşanmadı. Yaş 27 evliyim. Doktorum ameliyat ilaç vb. dedi ama araştırdığım kadarıyla ilaç sadece belli bir yere kadar düşürüyor veya fayda etmiyor. Ameliyatla bile yeniden kist oluşabiliyor ve gittikçe yumurtaya zarar verebiliyor. Bu durumda ne gibi yol izlemeliyim bilmiyorum. Forumlarda 3 cm olanlarda bile ağrıdan durulmuyor diye yazılar okuyorum ama ben 9 cm ile hiçbir ağrı hissetmiyorum. Hastaneye gitmesem farkına varmayacağım.

İlaç verdimi doktor
2. Kontrolde kistin aynı olduğunu söyledi. Visanne kullan dedi. Ama ilacı daha almadım. Bazı durumlarda ilaç kisti büyütebilmekteymiş. Genelde çikolata kisti olduğu zaman benim bildiğim adet gecikmesi olur, bende 4 gün erken başlıyor 3 aydır. Ama hiç ağrı sızım olmuyor çok şükür. Şuan için visanne kullanıp kullanmayacağımı araştırıyorum.

Merhaba benımde 10 cm e yakın cıkolata kistim vardı. Ve yumurtalıklara zarar verecegını düşündüğü için doktorum amelıyat onermedı. Tüp bebek tedavisi gordum, Visanne kullandım, dönem dönem de iğne vurularak baskılandım. 2 bucuk cm e kadar cıkolata kistim küçüldü. Bu arada regl gecıkmem hıcbır sorunum yoktu. Gayet duzenlıydı. Şiddetli agrılarım basladı bi anda. Oyle ogrenmıstım cıkolata kistimin oldugunu.

Bendede aynı durum mevcut üroloji uzmanı tomografi de kisti görmüştü 4 sene önce kadın doğum doktorum 4 cm folikür kist dedi ilaç verdi 1 ay kullandım gittiğimde küçülme görüldü kistimde ama hamile kalmak istiyorum diye ilacı bırakmıştım doktorum içine kanama yapmış ded çikolata kisti mi dedim hayır değil korkma dedi sonra şehir değiştirince 3 doktora gittim anlamamakla beraber çikolata kistine benziyor dediler özel hastane olduğu için biri ameliyat diğeri tüp bebek dedi çok güvenemedim 2 yıl sonra gidince 8 cm kist olduğunu öğrendimm doktor ameliyat dedi başka bir doktordan randevu aldım onu bekliyorum ama kafaya taka taka kendimi hasta edeceğim çocuğum yok ameliyat olmayı riskli görüyorum bakalımmm ne olacak siz ne yaptınızz tedavi uygulanıyor mu?

Bana özel hastane çikolata kisti dedi, MR'da muhtemel endometrioma dedi. Özel kliniğe gittim orada ise dermoid kist dedi. İlaç vs. kullanmadım. Öylece bekliyorum..

Öncelikle merhaba kızlar bende de 8 cm çikolata kistiyle hamile kaldım ilk olduğunu öğrendigimde dünya başıma yıkılmışti çok ağladım ne yapacağımı bilmiyordum doktor direk imkanın varsa ameliyat ol yada kadın doğum kontrol hapı olan vissanaya başla dedi ağlayarak hastaneden çıktım başka bi doktora özele gittim kesinlikle vissaneyi önermem çocuk istiyorsan dedi ve ameliyat en son çare olduğu söyledi (bu süreçte hergün her saat bu sitelerde dolandım ve dedim olurda rabbim nasip ederse burdan yazacağım diye) ve benden amh testi istedi kan verdim çok şükür amh iyiyidi ve o ay hamile olduğumu öğrendim kimyasal oldu ilki ve kimyasaldan 2 ay sonra tekrar hamile kaldım bu süreçte sadece rabbime sığındım ve bol bol dua ettim herşeyin şeyin anahtarı dua rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

Ayyy hayırlı olsuuunn böyle şeyler görünce çol seviniyorum umarım hepimiz sizin gibi güzel haberler veririzz benimde 8 cm kistim var ama kistin türü hakkında sadece ilk doktorum 4 cm iken içine kanamalı kist çikolata kisti değil demişti diğerleri net bir şey söylemedi umarım bende sizin gibi haber veririm

İnşallah rabbim tez zamanda sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin sadece tek doktora kalmayın nolur ben ilk evliliğimin 5 ayında rutin kontrol sırasında öğrendim ve ilk doktorum bana kısır muamelesi yaptı ben hemen özele iyi bi doktora gittim onun benim yanımda olmasıyla bana ümüd verici şeyler söylemesiyle biraz kendime gelebilirdim ve hep dua ettim rabbime sığındım çevremizde nasıl insanlar var rabbim ol deyince olur

Maalesef öyle bende pandemi de iki özel hastaneye gittiğimde biri direkt tüp bebek diğeri ameliyat dedi hem kist boyutum küçüktü hemde ağrım hiç bir şeyim yoktu 1 ay ağladım dediklerine sonra bir kadın doğum hemşiresi korkma özeller hep öyle demişti. Hastanında psikolojisi ile oynuyorlar maalesef. Umarım hepimiz için iyi sonuçlar iyi gelişmeler olur

Merhaba benimdd ultrasonda 8 cm kist görünmüştü bir kaç gün içinde kist patladı ve iç kanama geçirdim. Öncesinde mrda kistin içinde kanama yaptığını söylemişlerdi ameliyatta çikolata kisti olduğu netleşti. 28 yaşında olduğum ameliyatta yumurtalığımi ve tüpümü aldılar. Ameliyattan 1 sene sonra hamile kaldım herhangi bir tedavi görmedim visanne kullanmayi kabul etmedim. Benim hikayem bu şekildeydi. Eğer ameliyat olacak olursanız mutlaka kapalı olun ve bu alanda uzman bir profa olun. Ben iç kanama gecirdigim için gece yarısı acilen ameliyata alındım böyle bir imkanım olmadı malesef

Bendede çikolata kisti var doktor banada sol yumurtaliklarini tamamen kaplamış dedi ama benim adet zamanımda çok ağrım olurdu bazen hap atardım ama banamisin demezdi.
Sonra doktor bana ilaç vermedi bu durumla alakali ameliyatida tavsiye etmedi yumurtaliklarim rezervesi düşer demişti
Hicbisey yapmadım duruyor

Merhaba,hangi hastaneye doktora gittiniz. Benim gittiğim özel hastane bana direk ameliyat dedi. Kistin boyutu benimde öyle. İlaç ile tedavi denemek istiyorum ilk başta. Hiç bişey yapmadan ameliyat demeleri çok saçma.

Her hastalığın kişilerde izlediği seyir farklıdır. Mesela insanlar yumurtalık kanseri oluyorlar,kimi belirtiyle gidiyor tespit ediliyor. Kimisi, sıfır belirtiyle 4. evrede fark ediliyor. İlaç konusunda da kendiniz karar vermişsiniz gerçekten şaşırtıcı. Tavsiyem,doktorunuzun dediğini yapın.

Bana da çikolata çikolata dediler, fibrom kitlesi çıktı. ameliyat oldum,hiçbir belirti yoktu. Ve yumurtalığıma ve tüplerime yapışık olduğu için sağ yumurtalığım ve tüpümü de aldılar. Kurtaramadılar. Şimdi sol tarafta yine ne olduğu belli olmayan birşey tespit eidldi. İlaçlı mr çektirdim sonucu bekliyorum.

Belirtim yok diye düşünmeyin. Yumurtalık kitle ve kistleri o kadar sinsidir ki... En son evrede belirti verir.

Merhaba,hangi hastaneye doktora gittiniz. Benim gittiğim özel hastane bana direk ameliyat dedi. Kistin boyutu benimde öyle. İlaç ile tedavi denemek istiyorum ilk başta. Hiç bişey yapmadan ameliyat demeleri çok saçma.
ne kisti dediler size? ve neden ameliyat dediler? çok mu büyük,düzgün kenarlı mı değil,ca testleriniz mi kötü, ya da çok mu şikayetiniz var?

aynı şeyi size de yazayım...

Tavsiyem,doktorunuzun dediğini yapın.

Bana da çikolata çikolata dediler, fibrom kitlesi çıktı. ameliyat oldum,hiçbir belirti yoktu. Ve yumurtalığıma ve tüplerime yapışık olduğu için sağ yumurtalığım ve tüpümü de aldılar. Kurtaramadılar. Şimdi sol tarafta yine ne olduğu belli olmayan birşey tespit eidldi. İlaçlı mr çektirdim sonucu bekliyorum.

Belirtim yok diye düşünmeyin. Yumurtalık kitle ve kistleri o kadar sinsidir ki... En son evrede belirti verir.

Hocam kist patlamadan önce kistle ilgili bir ağrı şikayet yok muydu? Adet düzenininz nasıldı?

Hocam ilaç konusunda visanne sadece büyümeyi durduracak. Tamamen yok etmiyor. Genelde ağrısı olanlara bu ilaç veriliyor. Bir doktorum çikolata kisti diyor, mr da muhtemel çikolata kisti diyor, diğer son gittiğim dokturum da dermoid kist diyor içinde yağ var diyor. Çok fazla arada kaldım. Başka doktorlara danışacağım.

Sizin bahsettiğiniz yumurta kanseri vb. için tüm testleri yaptım. Ca 125 düşük çıktı. Hiç adet gecikmem olmadı. Ama nedense son zamanlarda adetim bazen 5 gün bazen 10 gün erken geliyor. Acısız bitiyor gidiyor..

Ankarada özel bir hastaneye gittim hocam. Baya iyi bir hastane normalde. Bana da doktorum direk ameliyat dedi. Biraz şey edince visanne kullan dedi. Başka doktorum da kullanma dedi. Biz hasta olarak çok arada kalıyoruz ne yapacağımızı bilmiyoruz...

Hocam kist patlamadan önce kistle ilgili bir ağrı şikayet yok muydu? Adet düzenininz nasıldı?
Hiçbir şikayetim yoktu reglim hep duzenliydi sadece son bir kaç ay regl olurken miktarında artış farketmistim birde parça parça görüyordum pedde bazen. Şiddetli dayanılmaz ağrılarım yoktu bir tane ağrı kesici içiyordum yeterli geliyordu o zamanlar hatta çoğu zaman icmezdim bile

Tamamen yok edecek mi bilemiyorum ama benim kistimi 14 cmden 7 cme düşürdü. Ağrı, idrara sıkışma gibi şilayetlerimi kesti. Bir kullanmayı düşünün isterseniz.
Bende ilaç kullanmadan önce hemen ameliyat olsaydım daha mı iyi olurdu acaba diye şüpheye düşmüştüm böyle sitelerde çok çeşitli yorumlar vardı ve benim doktorlarım da biri hemen ameliyat biri ilaç öneriyordu arada kalmıştım. Ameliyatta yumurtalığımı alabilirler diye korktuğumdan ilaç kullandım.

İlaç hemen etki etmiyor ben ocak ayında başladım şubat ayına kadar sabit tuttu nisan ayına kadar büyümeye devam etti 11 cmden 14 cm e büyüdü 3 ayda. Sonra ayda 1-2 cm küçükmeye başladı. En az 6 ay kullanmadan etki gösterip göstermeyeceği belli olmuyor.

Büyümeye devam ettiğinde bu ilaç işe yaramıyo ameliyat mı olsam dedim doktoruma ha 10 cm ha 12 cm biraz dayan 6 ay kullan belki ameliyata hiç gerek kalmayacak diyerek ikna etmişti beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…