Çocuk Hastalıkları 9 aylık oğlum oturmuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

BSTA

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
261
126
30
Merhaba kızlar oğlum dün 9 aylık oldu ama hala desteksiz oturamıyor, eğiti masayı önüne çekip oturttuğum zaman sanırım ondan tutunarak destek aldığı için uzun süre oturuyo ya da dikkatini çeken bişey olursa kısa süre oturuyor. Ayaklarının üzerine gayet sağlam ve uzun süre basıyo, henüz emekleme yok. Belki faydası olur diye yürüteç aldım ama onda da kendi iterek geri gidiyor sizce endişelenmeli miyim?

Bildiğim kadarıyla 8.aydan sonra hala desteksiz oturmuyorsa bir doktora başvurmak lazım. Emeklemenin çok aşırı bir önemi yok. Benim bebeğim de 8buçuk aylık hala emeklemiyor. Büyük ihtimal direk yürüyecek.

Aslında 9 aydan sonra hala oturamıyorsa götürmek gerekiyor ama ben nörolojiye götürdüm herhangi bir problem olmadığını söyledi

Aslında 9 aydan sonra hala oturamıyorsa götürmek gerekiyor ama ben nörolojiye götürdüm herhangi bir problem olmadığını söyledi
Bir problem yoksa korkmayın bence zamanla oturur o zaman. Mama sandalyesi kullanıyor musunuz o da alışmasını sağlar belki.

Çoçuklar yürüteçde ilk geri giderler zamanla öne doğru gidiyorlar emeklemiyorsa belki erken yürür ayakda duruyorsa koltuk altında tutup yürütün yürüteç çoçukların yürümesini biraz geciktiriyor

Bir problem yoksa korkmayın bence zamanla oturur o zaman. Mama sandalyesi kullanıyor musunuz o da alışmasını sağlar belki.
Evet kullanıyorum 2 türlü biri kademeli olan diğeri standart kademeli olanı yatay pozisyona getirince kendinş kaldırıyo önüne ilgisini çekecek bişey koyarsam gayet güzel oturur pozisyona geliyo sonra tutunuyor öndeki kısımdan diğerinde de normal oturuyo

Emeklememesine çok takılmıyorum ama desteksiz oturamıyor olması endişelendiriyor

Seni korkutmak için demiycem yazdıklarımı oku belki fikir olur ama korkutmak icin yazmıyorum ne olur yanlıs anlama
Bi arkadasımında cocugu öyleydi 1 yasına girdi ama halen öyle desteksiz oturamıyor yürüme yok emekleyemiyor doktora goturdu mr cektirdiler Lizensafali diye bi hastalık varmıs cocukta suan fizik tedavi goruyor adını bile yeni duyduk bzde sanırım beyinsel bseymiş mesela bizim beynimiz kıvrımlı girinti çıkıntılar varya onun cocugunun düzmüş beyni oda buna sebeb oluyomus tedaviside yok üstelik sadece fizik tedavi Allah yardımcısı olsun daha beterinden korusunn szde bi doktora gosterin derm

9 aylık desteksiz oturmalı canım bi göster için rahatlasın

Bahsettiğiniz hastalığın belirtilerine baktım ama öyle belirtiler yok

Bahsettiğiniz hastalığın belirtilerine baktım ama öyle belirtiler yok
bizde adını ilk defa duyduk bu hastalıgın cocugada cok belrti yapmadı oturamıyodu desteksiz norolojiye gitti bsey yok temiz dediler baska bi doktor mr cekti bu teshisi koydu suan fizik tedavi oluyor

bizde adını ilk defa duyduk bu hastalıgın cocugada cok belrti yapmadı oturamıyodu desteksiz norolojiye gitti bsey yok temiz dediler baska bi doktor mr cekti bu teshisi koydu suan fizik tedavi oluyor
Geçmiş olsun inşallah kısa zamanda iyi olur

Kaç aylıkken gittiker doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…