Bebek Beslenmesi 9 aylik bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ayseecnr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
116
23
34
Oglum tam 9 aylık sabahlari yumurta sarisi peynir pekmez kaymak ceviz yarim muzla yaptigim bulamaci yiyor
2 saat sonra meyve püresi
Saat 2 gbi kiymali sebze püresi
2 saat sonra yogurt
6 gibi tarhana Yayla Tavuklu sehriye gbi donusumlu olarak yiyor
Saat 8 de 210 ml mama iciyor gecede 1 kez kalkiyor ondada ayni mama iciyor
36 haftalik 3 kilo dogdu suan 11 kilo vok mu fazla besliyorum sizce daha emeklemiyor bile

Maşallah güzel gelişmiş :)
Çocuk yıyorsa ve kusmuyorsa bi sorun yok
Tombiş olduğu için biraz ağırdan alabilir hareketlerını
Dönüp yer değiştirebiliyorsa bi sorun yoktur

Peynir hangisini koyuyor sun labne mi
Bende deneyim barı sizin kahvaltıyı :)

Benim oğlum 9 aylıkken 9.150 kg. dı. Şu an 9.5 aylık. 6 aylık sürünmeye başladı. Epeydir tutup kalkıyor. Mecbur yürüteçte fazla zaman geçiriyor. Kalkıp geri oturamıyor henüz. Tehlikeli yerlere gitmeyi seviyor. Çok hareketli. Gece emmeyi bırakmak üzere. Hic devam sütü vermedim.
Sabah 8 de ıhlamur ve kuş burnu ile ıslattığım, 7 cici bebe, dönüşümlü yumurta sarısı, tuzu alınmış beyaz peynir ya da süzme peynir, pekmez,ceviz karışımı, yanında yarım elma püresi.
12 de çorba. Genelde püre yapıyorum halâ.(patates,kabak,havuç,bazen mercimek,pirinç,kıyma) Diğer çorbaları pek yemiytor.
4 de yoğurt yanına muz, ama artık yemek vermek istiyorum ama istemiyor. Bulgur verdim, beğenmedi. Bana sadece yogurt ve muz az geliyor.
8 de kaşık tahıllı kaşık maması ya da arı mama
Gece de emzirmeye çalışıyorum, 1 aya kadar 2 kez 5 dk falan emiyordu. Şimdi, alıyor, emmeye başlıyor, 1 dk gecmeden bırakıyor. Sağa sola dönmeleri oluyor. Bazı zamanlar uykusunda sürekli ağlıyor. Acıkıyor mu, deva sütü versemmi bilemiyorum.

Benim bebeğim de doğduğundan beri 1 2 dakika emiyodu sonradan anladik ki sütüm azmis sende de ayni sey olabilir aglayark kalkiyo diyorsn ama belki dis de olabilir ama oğun aralarini biraz sıklaştırmalısın bana az gibi geldi ve arı mama kaşık maması ben kullanmıyorum

9 ayda bulamaci ya da pureleri artik birakmis olmaniz gerekmez miydi? Cocugunuza cignemeyi ve cignedigini yutabilmeyi ne zaman ogreteceksiniz?

Bebeğim biz yemek yerken sofraya oturup yiyor ama tek basına oldugunda yemiyor o yüzden püre veriyoruz zaten

O alakayi bende kurabilmis degilim sadece ona veridigim zaman ogurup bizle gayet guzel yiyor

Maalesef cevapları şimdi gördüm; sütüm az değildi. Ama bu da ilk oğlum gibi emmek istemedi. Sebebini bulamadım. Çok stresli oluyordum. Belki etkisi vardır.

9 ayda bulamaci ya da pureleri artik birakmis olmaniz gerekmez miydi? Cocugunuza cignemeyi ve cignedigini yutabilmeyi ne zaman ogreteceksiniz?
Cevabım gec olacak ama, yazıyı yeni gördüm. Çocuk yemedi mi,keşke bişeyler yesin diye mecbur kaldım. Şu an 27 aylık. Hala yemede sorunumuz var. Katı istediğini yiyebilir, ama yemiyor. Çorba ve ezilmiş yemeklere devam maalesef.

merhabalar bu durumda olan bebeğim için www.bebekgida.com adresinde güzel yazılar ve tarifler okudum. Belki yararı olur bir göz atın derim. İnstagramda da bebekgida ismiyle bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…