9 aylık bebege deri testi yapılır mi

kelebek0312

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
308
81
31
Merhabalar süt ve çoklu gıda alerjili bebek için deri testi yapılması uygun mu. Doktorumuz alerji doktoruna yönlendirdi anck oğlumun vucutsal tepkisi yok pişik kızarıklık döküntü yaşamadık hiç bağırsak tepkili bizimki bu durumda yaptırmak doğru sonuç verir mi

Deri testi derken bana alerji testi yapılmıştı birkaç noktaya bir şeyler sürüyorlar orası şişiyorsa alerji var demekti. Nokta şeklinde şişiyor sadece ek bir sıkıntı olmuyor. Bebeklerde durum farklı olur mu bilmem ama bence bu sayede buğday alerjim olduğunu öğrendim çok şaşırmıştım. Bence herkes yaptırmalı bu testi geceleri uyuyamıyordum nefes alamıyordum buğdayı kestim rahatladım çok şükür

Çölyak gluten onlara yapıldı ancak neler için yapılacak tam bilmiyorum benim şüpheli bulduğum şeyler için belkide.cok geçmiş olsun size de alerjiler gerçekten çok yipratici

Çölyak gluten onlara yapıldı ancak neler için yapılacak tam bilmiyorum benim şüpheli bulduğum şeyler için belkide.cok geçmiş olsun size de alerjiler gerçekten çok yipratici
Benim ek olarak kedi tüyü toz polene de alerjim çıktı devlet hastanesinde çok detaylı bakılmıyor belli başlı çok sık görülen alerjilere bakılıyor

Alerji doktoru gerekli görürse yapar benim oğlum da bağırsak tepkili alerjiden takipliydi bi türlü geçmeyince deri testi de yaptılar. Deri testi negatif geldi ancak şöyle bir durum yok negatifse negatif deyip olay kapanmıyor pozitifse kesin pozitif kabul ediliyor ancak negatif çıkması güvenilir kabul edilmiyor

Peki deri testinde nelere bakiliyor biz şüphelendiğimiznyiyecekleri mi söylüyoruz yoksa belli başlı şeyler

Peki deri testinde nelere bakiliyor biz şüphelendiğimiznyiyecekleri mi söylüyoruz yoksa belli başlı şeyler
Onlar herşeye bakiyorlarda bebek küçükse teni hassas olduğu için net olmayabiliyor herşeye tepki veriyor doğru sonuç vermiyor, kan testinde herseye daha rahat bakıyorlar bazıları geç çıkıyor kan testinde de herşeyi isteyin, iki yılımı alerjiyle savaşla geçirdim artık bir iki ayda bir git gel git gel yol yaptim inşallah siz bı çözüm bulursunuz ben kaşıntıya bı çözüm bulamadım hala şükür başka sıkıntı kalmadi

Bizim 6 aylıkken yapıldı. Testte çıkmadı ama çıkmaması sevindirdi.

Bizim doktor 2 yaştan önce doğru sonuç vermeyebilir diyordu, kandan bile bakmadı.
Kandan bişey çıkmadı bizde de deri testine de güvenmiyorum küçük diye yani niye istiyorlar o zaman onu da anlamış değilim . Deri testindede birşey çıkmazsa endoskopi yapalım diyor bide . Başka birsey mi olabilir alerjiden değil mi bu diyorum alerji evet diyor e o zaman niye endoskopi?. Ne bulmayı umuyor . Tamam bnde çözüm için sürekli asindiriyirum ancak yanlış şeyler yapmk da istemiyorum

Biz bi ara gastoroya da takipliydik endoskopi lafı hiç geçmedi

Biz bi ara gastoroya da takipliydik endoskopi lafı hiç geçmedi
Olmaması lazım zaten burda bir çok kişi var alerjik bebeği olan ben böyle birşey duymadım doktor söyleyince şok oldum öyle özel de değil üniversite hast.doktoru bir an korktum ancak geri kafamı toparlayinca bunun yanlış bir işlem olacagni fark edip önemsemedim. Ama hiç umudum kalmıyor ya hiç geçmeyecek bu hal sanki doğru düzgün ek gıda bile alamıyor yavrum sebze meyveyle nereye kadar

Evet çok zor bir süreç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…