Bebek Beslenmesi 9.5 aylık bebeğim kilosu çok az!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

umutsuzbivaka

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2022
25
11
31
Merhaba! Herkese benim bebeğim 9.5 aylık ve kilosu 7.200 gram doktorlar kilo alımı iyi değil diyorlar ama bir önerileri heniz yok malesef yaklaşık 3 4 aydır ayda sadece 250-270 gram civarı alıyor. Erken doğdu 31 haftalık olarak doğdu aslında 11.5 aylık. Ek gıdayı çok zor yiyor mama da aptamil kullanıyorum her gün kakasını yaptırıyor ne yapacağımı şaşırdım benim gibi olup çözğm bulan var mı çok üzülüyorum 😢

Benim yeğenim de böyleydi.
Erken doğduğu için galiba minyon ve asla kilo almıyor.
Şuan 2 yaşında yasitlarinin yarısından bile az kilosu.
Premature bebeklerde alerji durumu çok olduğu için ek gıdaya da geç başlanıyor o yüzden herşeyi yemiyorlar.
Doktorunuz ek gıda verin diyorsa bir kaşık bir kaşık verin yaşı büyüdükçe daha zor olur kilo alması.

Benim yeğenim de böyleydi.
Erken doğduğu için galiba minyon ve asla kilo almıyor.
Şuan 2 yaşında yasitlarinin yarısından bile az kilosu.
Premature bebeklerde alerji durumu çok olduğu için ek gıdaya da geç başlanıyor o yüzden herşeyi yemiyorlar.
Doktorunuz ek gıda verin diyorsa bir kaşık bir kaşık verin yaşı büyüdükçe daha zor olur kilo alması.
Doktorlar prematüre olduğunu bile bile hala kilo alımı az diye beni bunalıma sokuyorlar benimde düşüncem aslında o yönde prematüre olduğu için çok fazla alamıyor bunu bana söyleseler biraz olsun içim rahatlayacak aslında zamanla toparlar diye düşünürüm

Doktorlar prematüre olduğunu bile bile hala kilo alımı az diye beni bunalıma sokuyorlar benimde düşüncem aslında o yönde prematüre olduğu için çok fazla alamıyor bunu bana söyleseler biraz olsun içim rahatlayacak aslında zamanla toparlar diye düşünürüm
Bizde zamanla toparlar dedik ama olmuyor
Sen alerji durumuna göre doktora danışarak ek gıda ver.kardesim vermedi şuan çocuk hiçbir şey yemiyor.
Gercekten aşırı zayıf ve çabuk hastalaniyor.
Bizim doktorlar da kilosu normal diyordu ama belli yani zayıf olduğu.
Sen bunalıma girme.o zaman ne yapacağını bilemezsin faydan olmaz.sen vitaminli, doyurucu ve çocuğa ağır gelmeye ek gıdalara yönel.yumirta,yoğurt, peynir,meyve püresi gibi öğünler hazırla.
Çok değil 1-2 kaşık yese de olur.
Yemeklerden hafif hafif ver.
İleride yemesse o zaman çok ugrasirsin.

Bizde zamanla toparlar dedik ama olmuyor
Sen alerji durumuna göre doktora danışarak ek gıda ver.kardesim vermedi şuan çocuk hiçbir şey yemiyor.
Gercekten aşırı zayıf ve çabuk hastalaniyor.
Bizim doktorlar da kilosu normal diyordu ama belli yani zayıf olduğu.
Sen bunalıma girme.o zaman ne yapacağını bilemezsin faydan olmaz.sen vitaminli, doyurucu ve çocuğa ağır gelmeye ek gıdalara yönel.yumirta,yoğurt, peynir,meyve püresi gibi öğünler hazırla.
Çok değil 1-2 kaşık yese de olur.
Yemeklerden hafif hafif ver.
İleride yemesse o zaman çok ugrasirsin.
Teşekkür ederim bizimde aynı alerji falan dediler aylarca bana diyet yaptırdılar sonra ben diyeti açtım başka doktora giderek hem diyete sokuyorlar hem takip etmiyorlar yoğurt yumurta et falan bunları veriyorum yavaş yavaş ama kilo almıyor istenilen şekilde Allah inşallah yeğeninize de şifa versin birden toparlasın kilosu da

31 haftalık doğmus
Doktorlar farkında mi bunun?
Şimdi zamanı gelip doğan bebek 3500 kg dogdu
Diğer zamanı gelen bebek 2500 kg doğdu .
İlk 5 ay 1 er kilo aldılar
5 ay sonunda hangisi daha kilolu?
Doğal olarak 3500 kg doğan degil mi?
Ee bundan daha doğal var mı acaba ?

Ve 5 -6 aydan itibaren ayda 500 gr hatta 300 gr alan bebek bile nornal sayılıyor

Teşekkür ederim bizimde aynı alerji falan dediler aylarca bana diyet yaptırdılar sonra ben diyeti açtım başka doktora giderek hem diyete sokuyorlar hem takip etmiyorlar yoğurt yumurta et falan bunları veriyorum yavaş yavaş ama kilo almıyor istenilen şekilde Allah inşallah yeğeninize de şifa versin birden toparlasın kilosu da
Bizim hiç alerji durumu olmadı ama erken doğduğu için çabuk hastalanir,herşeye alerjisi olur dedi doktorlar.
O yüzden ek gıdaya baslatmadilar.
Emmedigi için annesi de diyet yapmadı.
Ama sonra baktılar ki alerjisi yok yesin dediler.
Çocuk alışmadi,tadını bilmiyor o yüzden yemez ki yemedi zaten.
Teşekkür ederim inşallah sizin bebeğiniz de yer,toparlar kendini 🙏

31 haftalık doğmus
Doktorlar farkında mi bunun?
Şimdi zamanı gelip doğan bebek 3500 kg dogdu
Diğer zamanı gelen bebek 2500 kg doğdu .
İlk 5 ay 1 er kilo aldılar
5 ay sonunda hangisi daha kilolu?
Doğal olarak 3500 kg doğan degil mi?
Ee bundan daha doğal var mı acaba ?

Ve 5 -6 aydan itibaren ayda 500 gr hatta 300 gr alan bebek bile nornal sayılıyor
Doktorlar süreci biliyor tabi ki başından beri yoğun bakımda bizi takip eden doktorumuz bize bunu yapıyor Afrikalılara dönmüş dedi en son muayenemizde çok zayıf bakamadın mı diyor bana ben zaten her gün evde ağlıyorum ve bana bu konuyla ilgili espiri yapıyor aylık 270 gramın üstüne malesef çıkamıyorum dediğiniz doğru tabi bu çocuk 1.700 gram doğmuş bir bebek ama son 4 5 ay kilo alımını göz önüne alarak bu şekilde yorumluyorlar ben anlam veremiyorum

Bizim hiç alerji durumu olmadı ama erken doğduğu için çabuk hastalanir,herşeye alerjisi olur dedi doktorlar.
O yüzden ek gıdaya baslatmadilar.
Emmedigi için annesi de diyet yapmadı.
Ama sonra baktılar ki alerjisi yok yesin dediler.
Çocuk alışmadi,tadını bilmiyor o yüzden yemez ki yemedi zaten.
Teşekkür ederim inşallah sizin bebeğiniz de yer,toparlar kendini 🙏
Çok zor bi süreç Allah yardımcımız olsun kardeşinizin çocuğuna da inşallah bu doktorlar niye böyleler ben anlam veremiyorum

Doktorlar süreci biliyor tabi ki başından beri yoğun bakımda bizi takip eden doktorumuz bize bunu yapıyor Afrikalılara dönmüş dedi en son muayenemizde çok zayıf bakamadın mı diyor bana ben zaten her gün evde ağlıyorum ve bana bu konuyla ilgili espiri yapıyor aylık 270 gramın üstüne malesef çıkamıyorum dediğiniz doğru tabi bu çocuk 1.700 gram doğmuş bir bebek ama son 4 5 ay kilo alımını göz önüne alarak bu şekilde yorumluyorlar ben anlam veremiyorum
O nasıl doktor yahu !

İşte böyle kendimi suçluyorum nerde hata yapıyorum ben neyi eksik yapıyorum diye bu yüzden yalnız hissettim çevremde kimse beni anlamıyor. Ek gıda ne verebilirim mama ne verebilirim de kilo aldırırım onun için bu sayfaya yazdım
Siz bence öncelikle doktorunuzu değiştirin.
Konuşma tarzı hic hoş değil bir doktora gore.

Ek gıdaya 6 aydan tadımlık başlayıp 10 aya gelmişsiniz zaten Bir cok şeyi yemesi lazım.
Mamaya bisi diyemem ben vermedim
Ek gıdaya ağırlık verdım.

Siz bence öncelikle doktorunuzu değiştirin.
Konuşma tarzı hic hoş değil bir doktora gore.

Ek gıdaya 6 aydan tadımlık başlayıp 10 aya gelmişsiniz zaten Bir cok şeyi yemesi lazım.
Mamaya bisi diyemem ben vermedim
Ek gıdaya ağırlık verdım.
Sizin bebeğiniz normal zamanında mı doğdu acaba bende ek gıdaya ağırlık vermeyi düşünüyorum bi kaç gündür de o yönde ilerlemeye çalışıyorum

Benim ikiz yeğenlerimde premature doğdular. Şimdi 5 yaşındalar. Hep zayıftılar ama gayet sağlıklılar. Sağlık problemleri yoksa zayıflık her zaman iyidir. Zayıf insanlar kilolu insanlardan daha uzun yaşar. Obez olmasından iyidir.

Kan değerlerine bakıldı mı? Vitamin, demir, b12, tsh değerlerine düzenli baktırın onlar iyiyse hiç kafanıza takmayın. Yemekten esirgemeyin çocuğu ama zorla yedirme olayına da girmeyin oyunla şarkıyla ne kadar yerse o kadar yesin. Kesinlikle doktorunuzun üslubu yanlış karşısında prematüre bebek var tabiki belli konularda farklı olacak kendisi bu konuyla ilgili ne öneriyor sadece laf mı söyledi?

Kan değerlerine bakıldı mı? Vitamin, demir, b12, tsh değerlerine düzenli baktırın onlar iyiyse hiç kafanıza takmayın. Yemekten esirgemeyin çocuğu ama zorla yedirme olayına da girmeyin oyunla şarkıyla ne kadar yerse o kadar yesin. Kesinlikle doktorunuzun üslubu yanlış karşısında prematüre bebek var tabiki belli konularda farklı olacak kendisi bu konuyla ilgili ne öneriyor sadece laf mı söyledi?
Bakıldı gereken vitaminleri verdiler normale döndü doktor böbrek reflüsü varsa ondan kilo alamaz diye takıldı film çekilecek

X