9.5 aylık bebeğim emeklemiyor

olgunoz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2020
24
14
3
38
Merhaba arkadaşlar 9.5 aylık bebeğim var halen emeklemiyor yere yatırınca ağlıyor sevdiği oyuncagı koyuyorum önüne alamayınca sinirleniyor Sizlerde nasıl bu süreç acaba.. Varmı önerilerinz

Benim oğlum 11 aylıkken emeklemeye başladı, 14 aylıkken yürüdü. 🤷🏻‍♀️

Merhaba benim kızım hiç emeklemedi hatta kollarından tutup durdurmaya çalıştığımızda falan torba gibi yığılıyodu tabi ben 17 yaşındayım yani bende çocuğum aslında :) millet bu çocuk sakat diye diye ben ağlayarak hastaneye araştırmaya götürdüm herşeyi bakıldı incelendi 1 yaşındaydı kemik yapısı 2 yaş çocuğa denk dedi doktor karşısına beni alıp nasihat verdi kimi bebek geç konuşur kimi geç yürür kimi geç diş çıkarır kızım 3 aylıkdı dişler çıkmaya başlamışdı :) yani onun bunun dediğine üzülüp çocuğunada kendinede eziyet etme dedi herşey olması gerektiğini fazlasıyla geçerse zaten anlarsınız bi anormallik var ... çok şükür kızım şuan 24 yaşında ve çok sağlıklı Allah bütün evlatlara sağlık mutluluk versin yani diyeceğim oki oda yürüyecek 🥰

Ya aceleci davranıyoruz farkındayım ama insan da sormadan edemiyor neden acaba diye.. Yatırınca kendini kaldırıp emekleme pozisyonuna geçmek istemiyo ona takılıyorum biraz 😔
Dert etmeyin onu. Bizimki de öyleydi. Herhalde emeklemeden direkt yürüyecek diye düşünüyordum ki olmadı. Birkaç ay geç olsun, önemli değil. Ömür boyu yürüyecek zaten. 😁

Benim oğlum hiç emeklemedi, sürünmedi 16 ayında direkt yürüdü 😀😀 gerçekten her çocuk farklı. Arkadaşımla bir yıl önce birer hafta arayla doğum yaptık onun kızı çok güzel konuşuyor benimki iki kelime anca. Benim kız da erken yürüdü diğeri üç dört ay sonra.

Merhaba arkadaşlar 9.5 aylık bebeğim var halen emeklemiyor yere yatırınca ağlıyor sevdiği oyuncagı koyuyorum önüne alamayınca sinirleniyor Sizlerde nasıl bu süreç acaba.. Varmı önerilerinz
Merhabalar
Benim kızım hiç emeklemedi ama 11 aylık yürüdü.Demek istediğim her bebek emekleyecek diye birşey yok endişe etmeyin anim tadını çıkarın yürüdükleri zaman herşey daha zor:)

Merhaba, desteksiz oturabiliyorsa sıkıntı yoktur sanırım, gelişim basamaklarını göre şu dönem desteksiz oturabiliyor olması lazım o önemli

Yardım edin ona eğer oturmasında sıkıntı yoksa 4 ayak pozisyonuna getirin ileri geri artırmaya calistirsin kendi kendini sıklıkla yüzüstü ilerleme egzersizleri yapın, emeklemeden yürüyebilir de mesela tutunarak ayağa kalkabiliyormu .

Yardım edin ona eğer oturmasında sıkıntı yoksa 4 ayak pozisyonuna getirin ileri geri artırmaya calistirsin kendi kendini sıklıkla yüzüstü ilerleme egzersizleri yapın, emeklemeden yürüyebilir de mesela tutunarak ayağa kalkabiliyormu .
Yok daha tutunarak ayaga kalkmıyor ama ben bir yere tutundurunca duruyor bşr süre. 4 ayak pozisyonuna getiriyorum 3 sn sonra kendini yatırıyo yere durmak istemiyo oturmasında sıkıntı yok desteksiz rahatlıkla oturuyor

Merhaba, desteksiz oturabiliyorsa sıkıntı yoktur sanırım, gelişim basamaklarını göre şu dönem desteksiz oturabiliyor olması lazım o önemli
Desteksiz oturuyo evet onda sıkıntı yok. Yerde oyalanmak istemiyo çocuk yeri sevmiyor ya yürüteçte olacak ya kucakta

Kızım doğum gününden 12 aylıkken hatta tam olarak 4 gün önce emekledi , 15 aylıkken de yürümeye başladı :) panik yapmayın.

Her bebek emeklemiyor emeklemeden yürüyor panik yapmayın sağlıklıdır

Yok daha tutunarak ayaga kalkmıyor ama ben bir yere tutundurunca duruyor bşr süre. 4 ayak pozisyonuna getiriyorum 3 sn sonra kendini yatırıyo yere durmak istemiyo oturmasında sıkıntı yok desteksiz rahatlıkla oturuyor
Kendini yere yatırsın o sorun değil önüne ışıklı hareketli bir araba koyun sürüne sürüne ona doğru çabalasın arabaya hiç dokundurmayin egzersiz bitince kaldırın saklayın o merak duygusu onu harekete geçirecektir bi zaman sonra kullanmadığı kasların gelişmesi zaman alır ona zaman tanıyın ayakta durabiliyorsa bence hazır kemikleri güçlenmiş baya benim oğlan tembellik etti biraz kayınvalidemle görüncem karşılıklı oturdu 1,5 2 metrelik mesafede birbirlerine sanki top atar gibi gönderdiler oğlumu 2 dakikada sonra yürümeye başladı sok olmustum disardan destek şart bazen korkuyorlar cesaret vermek iyi gelecektir. Ben kendi oglumu dusecek diye kiyamamistim 😅 bu koltuklarin kirnetleri varya onlari yere sıralayın tırmanış yapsın mesela bu aktiviteyi de seviyorlar o çağlarda .

Dert etmeyin onu. Bizimki de öyleydi. Herhalde emeklemeden direkt yürüyecek diye düşünüyordum ki olmadı. Birkaç ay geç olsun, önemli değil. Ömür boyu yürüyecek zaten. 😁
Merhaba benim oğlum da 9 aylık emeklemeyi bırakın desteksiz dimdik oturmuyo bile ben de çok endişeleniyorum

Merhaba benim oğlum da 9 aylık emeklemeyi bırakın desteksiz dimdik oturmuyo bile ben de çok endişeleniyorum
Şimdi arşive baktım, ilk dik oturan fotoğrafını 8. ayda çekmişim. Ama o zamanlar da tamamen desteksiz değildi. Kısa sürerdi, hemen sağa sola devrilirdi. Yavaş yavaş oldu. Bazen geç olabiliyor işte, bu süreçte biz annelerin içi içini yiyor tabii.

Aynı şeyi bende yaşadım hatta bu konu hakkında form açmıştım 11 ayda emekledi kızım şimdi 2,5 yaşında hiç oturmuyor🤣 oturmasa iyi sürekli koşup zıplıyor 😀 merak etme hepsi geçiyor

Back