• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8m2 mutfak kucuk mu?

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Merhaba hanimlar, evimizi yeni aldik ve henuz icine gecmedik. mutfagimizda 8m2
sizde cok mu kucuk olculer 2m*4m seklinde dikdortgen masanin sigicanida sanmiyorum.
yabi ben bu mutfagi amerikanmi yaptirsam acaba diyorum yada yan odadan 1m*3m= 3m dahami alsak
diyorum ozamanda baya kulfeti olucak, diger odada kuculucek . diger oda 9 m2 6m2 dusucek orasi diger cocuk icin
oda olabilir ilerde bu seferde cokmu kucuk olur ?? fikirlerinizi bekliyorum. tadilatta ona gore olucak cunku.

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme:
Aslıında yandaki odaya açık Amerikan mutfak olsa ve o oda oturma odası gibi kullanılsa çok rahat olur. Ancak, eğer yandaki odaya ileride ihtiyaç duyacağınızı düşünüyorsanız, 8 m2 mutfak ile yetinmeye çalışın bence. Duvara monte edilen açılıp, kapanabilir bir masa ve tabureler kullanabilirsiniz belki mutfakta. Ya da diğer çocuk odasına ranza konabilir, ama çocuklar çok ufakken ve çocukların cinsiyeti farklı ise ileride, pek rahat olmayabilir.

ben hep mutfagim buyuk olsun istedim ama bununla birlikte misafir odasinda oturmakta istemem
cunku koca salon dururken kendimi niye oraya hapsedeyim.
Ev 3 oda ama cocuklarin cinsiyeti farkli olunca dediginiz gibi ayni yerde olmaz
o odaya ihtiyac duyabilirim. zaten ozaman kadarda calisma odasi olucak esim icin
orayi ellemesem daha iyi olur.
ondan sonrada 2 secenek kaliyor ya oyle idare edicem yada amerikan mutfak olucak
salona bir masa atacam ve ortak kullanicam amerikan olursa bu seferde daginik dururmu
kararsiz kaldim

Mutfağın eviye kısmı salondan gözükmezse fazla dağınık durmaz sanırım. Çünkü esas kargaşa orada oluyor. Yeğenimin mutfağı amerikan mutfak, lavobonunun arkasını biraz yüksek tutmuşlar, salon kısmından bakınca, musluk başındaki hiç birşey gözükmüyor, misafir geldiğinde yemek servisi de çok kolay oluyor. Ocağın da yan tarafını kapatan bir duvar var, o da nispeten o kısmı gizliyor. Eğer sizin mutfakta da tesisatın durumu buna uygunsa böyle bir düzenleme düşünebilirsiniz.

Ama salona açılan mutfak olunca da iyi bir davlumbaz almayı ihmal etmemekde yarar var.

mutfagını bozup amerikan mutfak yapma sakın, mutfagın ayrı olması her zaman avantajdır bana göre..her ne kadar düzenli ve temiz olsada salonda otururken mutfagı görmek istemezdim.ki seninki zaten ayrı ne güzel dokunma bence yukardaki arkadasın da dediği gibi duvardan acılan yer kaplamayan masalardan kullanabilirsin, oda olmazsa mutfakta yemessin olur biter :)

mutfak balkonunuz varmı
varsa mutfak ve balkon arası duvar tasıyıcı degilse orayı kırdırıp balkonada cam balkon yaptırıp biraz yer kazanabilirsiniz

Mutfağın eviye kısmı salondan gözükmezse fazla dağınık durmaz sanırım. Çünkü esas kargaşa orada oluyor. Yeğenimin mutfağı amerikan mutfak, lavobonunun arkasını biraz yüksek tutmuşlar, salon kısmından bakınca, musluk başındaki hiç birşey gözükmüyor, misafir geldiğinde yemek servisi de çok kolay oluyor. Ocağın da yan tarafını kapatan bir duvar var, o da nispeten o kısmı gizliyor. Eğer sizin mutfakta da tesisatın durumu buna uygunsa böyle bir düzenleme düşünebilirsiniz.

Ama salona açılan mutfak olunca da iyi bir davlumbaz almayı ihmal etmemekde yarar var.
zaten benim aklimdaki eger amerikan olursa tam acik olmucak yarisini yiktirim diye dusundum cunku duvarin yarisindan sonra kolon var o kalicak dogal olarak. lavaboyu cok buyuk ve genis olmayi dusunuyorum acikcasi bulasiklari makinayi yerlestirene kadar orda toparlayabilirim. ama dedigin gibi yuksek olursa arkasi birsey gorunmez gerci ben pencere onune koymak istiyordum lavaboyu ama ordan gorulebilir. dediklerini degerlendiricem sagol ilgilendigin icin.
mutfagını bozup amerikan mutfak yapma sakın, mutfagın ayrı olması her zaman avantajdır bana göre..her ne kadar düzenli ve temiz olsada salonda otururken mutfagı görmek istemezdim.ki seninki zaten ayrı ne güzel dokunma bence yukardaki arkadasın da dediği gibi duvardan acılan yer kaplamayan masalardan kullanabilirsin, oda olmazsa mutfakta yemessin olur biter :)
canim yok onlar cok kotu oluyor bir onceki evimdede ayni durum vardi tabi kiraciydim birsey yapamadim. simdide pisman olurmuyum korkusu sardi ama cok zor oluyor oyle. iceri tasi getir gotur bir tuz unuttun adi bir daha git
yani keske soyle 3-4 mt daha genis olsaydida yemegi filan mutfakta halletseydik ama maalesef eski evler boyle oluyor iste. emis gucu yuksek bir davlumbazi herhalukarda dusunuyorum ama daginikli nasil kamufle edecegim konusunda cekincelerim var
mutfak balkonunuz varmı
varsa mutfak ve balkon arası duvar tasıyıcı degilse orayı kırdırıp balkonada cam balkon yaptırıp biraz yer kazanabilirsiniz

inanirmisin balkon katilmis hali o. demekki oncede 6m2 filandi. ufak mutfaktan hakikaten hazetmiyorum
amerikana pisman olurmuyum bilemiyorum.

Uploaded with ImageShack.us

bu arada buyuk olan salon dger mavi kapida balkon kapisi
ben lavaboyu pencerenin onune koymak istiyordum ama bu sefer gorunecek diye dusunuyorum

Son düzenleme:
Bazen lavobonun, doğalgazın yerini değiştirmek mümkün olamıyor veya çok problem çıkartabiliyor. Özellikle duvarlar perde betonsa tesisat borularının duvara gömülememesi gibi konular var. Neyi ne kadar değiştirebileceğinizi iyice anlayıp ona göre düşünmenizde yarar var.

bende bunlari dusunuyorum evet lavabo normalde salonla mutfagin ortak duvarinda yani kirdirmayi dusundugum
duvar bazende diyorum sok mutfagi cunku cok eski, yenisini ayni sekilde koy. hic kirdirma bir tarafi.
bu seferde donusu kucuk olucak habire tasi salona . bilmiyorum ya

Belki, salonla mutfak arasındaki duvara sadece 2 tarafa açılan bir kapı koydurtabilirsiniz. Ya da duvara hiç dokunmayıp masayı salon giriş kapısının oraya koymayı düşüneblirsiniz eğer eşyalarınızın ölçüleri uygunsa.

masa kapiya yakin konulursa arka taraf cok bosta kalir.
ama dedigin gibi mutfaga bir kapi acilabilir evet guzel , belki surgulu dekoratif bir kapi
boylelikle istedigim zamanda kapatabilirim.

merhaba canım öncelikle evin hayırlı olsun Allah mutlulukla sağlıkla oturmayı nasip etsin, darısı başımıza diyelim:97:
Ben mimarım öncelikle şunu belirteyim mutfakta bir tadilat yapmadan önce bina tesisatında giderler için nerelere yer bırakıldığı önemli, mutfak bahsettiğin taraftaysa diğer duvara alman çok zor olabilir çünkü ordan inen boru yoktur büyük ihtimalle,
aslında mutfağın o kadar da küçük değil keyifli bir hale sen getirebilirsin sana yardımcı olabilecek bir çizim yaptım bence dolapları aynı duvara yerleştirmelisin eğer istersen servis penceresi açabilirsin belirttiğim yerden tabi bu salondan nasıl görünür salon yerleşimini de buna göre planlamalısın garip bir görüntü de olabailir buna göre karar ver derim(hatta bence açma:) ) açmaktan vazgeçersen 60x80 cmlik tabureleri altına gizleyebildiğin bir masayı çizimde belirttiğim yere koyabilirsin. Bir de kesin ölçü alınması gerek tabi 2x4 m demişsin ama tam ölçü değildir büyük ihtimalle
$mutfak_plan.webp$mutfak_kesit.webp
son olarak masanın olduğu duvara da üst dolaplar(30 cm derinliğinde) veya ince uzun raflar yaptırabilirsin mutfakta depolama alanı ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur :34:
şimdiden kolay gelsin:42:

eline koluna saglik ne kadar guzel cizmissin, cok sagol. Ben masayida koyduktan sonra
bu kadar yer kalacagini sanmiyordum acikasi. soyle dusundum en 2 m belki 10-20 cm yanilma payim vardir.
bir tezgah 75 cm gibi dusundum masayi koysam oda bir 75 cm etti 1,5 m. geriye kaldi 50 cm
yani o masayla tezgah arasi cok dar olacagini dusundugum icin farkli yollara yoneldim.
ama sanirim bu otocad programi ve olculer birebir. yani kac cm kaliyor bu cizime gore??

birde bizim yukari katimizda lavaboyu camin onune almislar belki oyle yapinca mutfak daha daralir ama
ben cok tezgah cok dolap olsun istiyorum tabi skisikta olmasin. oyle cizdiginde cok ferah olmus. dedigin gibi karsi duvarada dolap yaptirilabilir.
cok sagol tekrar.

Son düzenleme:
eline koluna saglik ne kadar guzel cizmissin, cok sagol. Ben masayida koyduktan sonra
bu kadar yer kalacagini sanmiyordum acikasi. soyle dusundum en 2 m belki 10-20 cm yanilma payim vardir.
bir tezgah 75 cm gibi dusundum masayi koysam oda bir 75 cm etti 1,5 m. geriye kaldi 50 cm
yani o masayla tezgah arasi cok dar olacagini dusundugum icin farkli yollara yoneldim.
ama sanirim bu otocad programi ve olculer birebir. yani kac cm kaliyor bu cizime gore??

birde bizim yukari katimizda lavaboyu camin onune almislar belki oyle yapinca mutfak daha daralir ama
ben cok tezgah cok dolap olsun istiyorum tabi skisikta olmasin. oyle cizdiginde cok ferah olmus. dedigin gibi karsi duvarada dolap yaptirilabilir.
cok sagol tekrar.

rica ederim:61:
canım tezgah derinliği 60 cmdir eğer tam 2 m. ise mutfağın; 60 cm eninde de bir masa koyduğunda sana 80 cmlik alan kalır masa ile tezgah arasında.
Eğer 2m den fazla ise 10 cm falan bile çok farkeder çok iyi olur, sana kolay gelsin

rica ederim:61:
canım tezgah derinliği 60 cmdir eğer tam 2 m. ise mutfağın; 60 cm eninde de bir masa koyduğunda sana 80 cmlik alan kalır masa ile tezgah arasında.
Eğer 2m den fazla ise 10 cm falan bile çok farkeder çok iyi olur, sana kolay gelsin

cok sagol fikirlerin icin. gidince daha duzgun bir olcu alacagim? :) 60cm lik bir masada kahvalti icin yeterli olur sanirim.

canım sen yurtdışında değilmiydin?karar değiştimi ev kiraya verilecekti oturmaya mı karar verdin?ayy ne meraklıyım demi neyse hayırlı olsun ben burada niltol kullanıcısının evini görmüştüm minicik ve karanlık mutfağı öyle şirin yapmıştıki bi bak istersen birde yuvarlak masalar var üç kademe ister tam yuvarlak ister yarım ay şeklinde kullanabiliyosun kapattığındada incecik bir dikdörtgen oluyor .umarım anlatabilmişimdir birde ikeada bar tabureli masalar var dar mutfaklar için onlara bak derim canım inşallah herşey gönlünce olur:71:

canım sen yurtdışında değilmiydin?karar değiştimi ev kiraya verilecekti oturmaya mı karar verdin?ayy ne meraklıyım demi neyse hayırlı olsun ben burada niltol kullanıcısının evini görmüştüm minicik ve karanlık mutfağı öyle şirin yapmıştıki bi bak istersen birde yuvarlak masalar var üç kademe ister tam yuvarlak ister yarım ay şeklinde kullanabiliyosun kapattığındada incecik bir dikdörtgen oluyor .umarım anlatabilmişimdir birde ikeada bar tabureli masalar var dar mutfaklar için onlara bak derim canım inşallah herşey gönlünce olur:71:

evet canim dogru yurtdisindaydim kiraya vermeyi dusunuyorduk daha iyi olur dedim ama esim
kabul etmedi ev almamizda ben biraz baski yapmistim acikcasi ona simdi bu konudada yapmak istemedim
sen bilirsin dedim oyle kaldi. bizde ufak ufak baslariz diyoruz tadilata simdiden fikir topluyorum.
ufak mutfaklardan hic hoslanmiyorum. bahsettigin evi gordum cok guzel tasarlamis ama
ben genelde ferah olsun istiyorum daha o konuda net bir kararada varmadik
esim amerikandan yana biraz dusunucez artik Allah hayirlisini nasip etsin

Back
X