- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
zaten benim aklimdaki eger amerikan olursa tam acik olmucak yarisini yiktirim diye dusundum cunku duvarin yarisindan sonra kolon var o kalicak dogal olarak. lavaboyu cok buyuk ve genis olmayi dusunuyorum acikcasi bulasiklari makinayi yerlestirene kadar orda toparlayabilirim. ama dedigin gibi yuksek olursa arkasi birsey gorunmez gerci ben pencere onune koymak istiyordum lavaboyu ama ordan gorulebilir. dediklerini degerlendiricem sagol ilgilendigin icin.Mutfağın eviye kısmı salondan gözükmezse fazla dağınık durmaz sanırım. Çünkü esas kargaşa orada oluyor. Yeğenimin mutfağı amerikan mutfak, lavobonunun arkasını biraz yüksek tutmuşlar, salon kısmından bakınca, musluk başındaki hiç birşey gözükmüyor, misafir geldiğinde yemek servisi de çok kolay oluyor. Ocağın da yan tarafını kapatan bir duvar var, o da nispeten o kısmı gizliyor. Eğer sizin mutfakta da tesisatın durumu buna uygunsa böyle bir düzenleme düşünebilirsiniz.
Ama salona açılan mutfak olunca da iyi bir davlumbaz almayı ihmal etmemekde yarar var.
canim yok onlar cok kotu oluyor bir onceki evimdede ayni durum vardi tabi kiraciydim birsey yapamadim. simdide pisman olurmuyum korkusu sardi ama cok zor oluyor oyle. iceri tasi getir gotur bir tuz unuttun adi bir daha gitmutfagını bozup amerikan mutfak yapma sakın, mutfagın ayrı olması her zaman avantajdır bana göre..her ne kadar düzenli ve temiz olsada salonda otururken mutfagı görmek istemezdim.ki seninki zaten ayrı ne güzel dokunma bence yukardaki arkadasın da dediği gibi duvardan acılan yer kaplamayan masalardan kullanabilirsin, oda olmazsa mutfakta yemessin olur biter :)
mutfak balkonunuz varmı
varsa mutfak ve balkon arası duvar tasıyıcı degilse orayı kırdırıp balkonada cam balkon yaptırıp biraz yer kazanabilirsiniz
eline koluna saglik ne kadar guzel cizmissin, cok sagol. Ben masayida koyduktan sonra
bu kadar yer kalacagini sanmiyordum acikasi. soyle dusundum en 2 m belki 10-20 cm yanilma payim vardir.
bir tezgah 75 cm gibi dusundum masayi koysam oda bir 75 cm etti 1,5 m. geriye kaldi 50 cm
yani o masayla tezgah arasi cok dar olacagini dusundugum icin farkli yollara yoneldim.
ama sanirim bu otocad programi ve olculer birebir. yani kac cm kaliyor bu cizime gore??
birde bizim yukari katimizda lavaboyu camin onune almislar belki oyle yapinca mutfak daha daralir ama
ben cok tezgah cok dolap olsun istiyorum tabi skisikta olmasin. oyle cizdiginde cok ferah olmus. dedigin gibi karsi duvarada dolap yaptirilabilir.
cok sagol tekrar.
rica ederim
canım tezgah derinliği 60 cmdir eğer tam 2 m. ise mutfağın; 60 cm eninde de bir masa koyduğunda sana 80 cmlik alan kalır masa ile tezgah arasında.
Eğer 2m den fazla ise 10 cm falan bile çok farkeder çok iyi olur, sana kolay gelsin
canım sen yurtdışında değilmiydin?karar değiştimi ev kiraya verilecekti oturmaya mı karar verdin?ayy ne meraklıyım demi neyse hayırlı olsun ben burada niltol kullanıcısının evini görmüştüm minicik ve karanlık mutfağı öyle şirin yapmıştıki bi bak istersen birde yuvarlak masalar var üç kademe ister tam yuvarlak ister yarım ay şeklinde kullanabiliyosun kapattığındada incecik bir dikdörtgen oluyor .umarım anlatabilmişimdir birde ikeada bar tabureli masalar var dar mutfaklar için onlara bak derim canım inşallah herşey gönlünce olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?