85'te takılı kaldım :/

randomlife

bu sefer olacak!! hedef55
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
3.630
8
358
Ankara
Arkadaşlar öncelikle merhaba hepinize,

Ben yaklaşık 1 aydır diyet yapıyorum. boyum 1.60 kilom ise şu anda 85. 1 ay önce diyete başladığımda 89 kiloydum. daha 1 ay dolmadan 4 kiloyu verdim fakat şu an tamamen kilo vermem durmuş durumda :/ diyetimde hiçbir değişiklik yapmadım, hatta daha da sıkılaştırdım ama kilom resmen takıldı kaldı 85'e ve bu durum çok canımı sıkıyor. çok zorlanıyorum diyet yaparken, sık sık da moralim bozuluyor.

Bu zayıflama döneminde mutlaka bi duraklama yaşanıyomuş sanırım, okuduklarımdan bunu öğrendim. şu an tam randımanlı bir şekilde spor yapamıyorum. sadece geceleri kendi kendime çeşitli bacak ve kol çalıştırma hareketleri yapıyorum.

Sormak istediğim şu: bu duraklama evresinde vucudu tekrar harekete geçirmek için ne yapmam gerekiyor? vucut savunmaya mı geçti naptı anlamıyorum :/

canım cok guzel kılo vermıssın tebrıkler bu donemde bence yedıklerını azaltma normal dıyetıne devam et bır sure sonra vucut kendı kendıne duzelecek ve eskısnden daha hızlı vermeye baslayacaksın ..ama beklemek ıstemyrm dıyorsan yedıklernı azaltmak yerıne spor yapmayı deneyebılırsın bol bol da yesıl cay ıcersen metabolizman hızlanacak bu donemı daha rahat atlatacaksın ..aralarda yagsız yogurt yemek de sana yardımcı olabılır

teşekkür ederim cevabın için.

yeşil çay içiyorum zaten. sabah kahvaltısında ve akşam yemeklerinden sonra 2 şer fincan içiyorum hatta.

bu arada bugun tartıldım 85'ten aşağıya düşüş var gibiydi ama tam 1 kilo değil yani, sanırım 500-600 gr falan vermişim :) allahım ne komik ya :)

Bir kitapta okuyup çok şaşırmıştım;vücudumuzun belli direnç kiloları varmış diyelim seninkilerden biri 85 kilo alma sürecinde de verme sürecinde de vücut tutarmış kendini;alırken almamak verirken vermemek için.Benim önerim de metabolizmanı hızlandırmak adına birşeyler yapman.Bir yaşam koçu da takıldığınız kiloya yaklaşıca uzun süre tartılmayın demişti.beyni şartlıyormuşuz farkında olamadan,duraksama dönemine yaklaştım veremeyeceğim dedikçe o sonucu alırsınız dedi.Sık tartılmamayı da deneyebilirsin belki faydası olur.

evet diğer bir sorunum da bu sık tartılma olayı sanırım. her sabah kalkınca mutlaka tartılıyorum. az da olsa zayıflama görünce mutlu oluyorum tabii. ama uzun süre değişiklik olmayınca moralim bozuluyor haliyle. bu direnç kilolarını nasıl hesaplayabiliriz acaba?

evet sevgili kızlar bugün itibariyle spora başladım.
ve yine bugünden itibaren kendimi tutup haftada sadece 1 kere tartılacağım.

bakalım sonuçları neler olacak... destekleri esirgemeyin...

Onun hesaplaması yok diye biliyorum kişiye göre değişiyor.Kendi kendimize keşfediyoruz yani:))Ben de bi ara sık tartılıyodum o kadar diyet yapıyorum neden veremiyorum diye dert ediyodum veremediğimi görünce.Ama baktım beni olumsuz etkiliyo,motivasyonumu yok ediyo bıraktım artık haftada 1 tartılcam,merakla bekliyorum.Bence sen de öyle yapmaya çalış

Evet deasdi dayanabilirsem haftada 1 kere tartılmayı düşünüyorum artık. Hatta anneme söylicem tartıyı saklasın :) yoksa moral ve motivasyonum sıfıra düşüyo resmen. sen de diyet yapıyosun sanırım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…