• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

85 parca takim zorunlu mu ?

Rosemaryjay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
7
1
86
Ankara
Merhaba arkadaşlar :) kardeşim için çeyiz hazırlığı yapiyoruz. Bildiginiz gibi 12 kişilik 80 küsür parçalı yemek takımları 1500 liradan başlıyor 3000 liraya kadar çıkıyor. Duydugumuz kadarıyla çorbalık filan kullanılmıyormuş. Bunun yerine 6 kişilik şık bir takımdan 2 kez alıp veya 2 ayrı 6 kisilik takimdan set yapip bunu 1000 liraya mal etsek olur mu? Çeyiz için uygun mudur? Yksa illa o setlerden mi almak lazım. Sımdıden teşekkürler :)

tamamen tercihle alakalı. bencede o tam setlerde gereksiz parçalar var fakat bir moda herkes alıyor çeyize. bende aldım tencereli çatal kaşıklı çeyiz setinde ama almasamda olurmuş :110:

tamamen tercihle alakalı. bencede o tam setlerde gereksiz parçalar var fakat bir moda herkes alıyor çeyize. bende aldım tencereli çatal kaşıklı çeyiz setinde ama almasamda olurmuş :110:
ben de bunu çok merk ediyordum. Yani tamamen modayla mı alakalı yoksa böyle tek kalıp yerine kendi zevkimize göre mi almalıyız. Mesela setlerde tuzluk biberlik de var ama ben bunu ayrıca hoşuma giden Bişey de alabilirim öyle değil mi?

Bende oyle almayi dusunmustum ama 6 kisilik olanlarda salata tabaklari, buyuk kucuk meze tabaklari vs olmuyo ki. Bence misafir takimi hepsi birbiriyle uyumlu parcalardan olusmali. Ama 12 kisilik misafir takimini tek almayin oyle olunca pahaliya geliyo, markalarin ceyiz paketleri var 12 kisilik catal bicak takimi, kahvalti takimi, 12 kisilik yemek takimi, granit tencere seti ve su takimi hepsi icinde 2500e almstm ben

Bende oyle almayi dusunmustum ama 6 kisilik olanlarda salata tabaklari, buyuk kucuk meze tabaklari vs olmuyo ki. Bence misafir takimi hepsi birbiriyle uyumlu parcalardan olusmali. Ama 12 kisilik misafir takimini tek almayin oyle olunca pahaliya geliyo, markalarin ceyiz paketleri var 12 kisilik catal bicak takimi, kahvalti takimi, 12 kisilik yemek takimi, granit tencere seti ve su takimi hepsi icinde 2500e almstm ben

haklisiniz diğer parçalar uyumsuz olur bu sefer de :/ dediginiz setlere de baktm 3 ay once 2400 lira dedikleri sete smdi 3100 dediler başka bi yerde 3600 dedi fiyatlar uçmuş malesef :(

İçinde salata kasesi felan olan 6 kişilik setler de var. Ben onlardan almıştım 6ay önce felan günlük kullanmak için Karaca’dan 300tl gibi bir fiyatı vardı. Bir bakın isterseniz.
Kardeşinize mutluluklar dilerim

6 kişilik 28 parça olan setler var. içinde tuzluk, kayık tabaklar, derin kase var onlara bakın bence. Ayrıca 112 kişilik setlerdeki kayık tabaklar da yetmiyo çok kalabalık sofraalrda , takım harici parçalar kullanabiliyorsunuz. Sırf o kadar para verecez die yani :(

Ayrıca arkadaşlar 84-85 parça diyoruz da, 12 parçası kahve fincanı ve altı, 12 parça çay fincanı ve altı kafadan 24 parça gidiyor zaten. kaldı elinizde 60 parça. çorbalık, peçetelik vs. 3-4 parça daha eksiltin. dediğim 28-30 parçalı olanlardan bulursanız o da 12 kişilik 58-60 parça yapıyo zaten.

Ayrıca arkadaşlar 84-85 parça diyoruz da, 12 parçası kahve fincanı ve altı, 12 parça çay fincanı ve altı kafadan 24 parça gidiyor zaten. kaldı elinizde 60 parça. çorbalık, peçetelik vs. 3-4 parça daha eksiltin. dediğim 28-30 parçalı olanlardan bulursanız o da 12 kişilik 58-60 parça yapıyo zaten.
haklısınız sosluk dışlık tabağı şunun kapağı bunun kulpu diye parça sayısını fazla gösteriyolar

Hiç bir şey mecburi değil neticede kimse alnımıza silah dayamıyor bunu alacaksın diye...

Zevk meselesi ne hoşuna gidiyorsa onu alsın ister 6 lı set 2 tane, ister 12 kişilik 85 küsür parça...

Ama itiraf edeyim 12 kişilik yemek takımımın büyük çorba kasesini 1 kez bile kullanmadım.

Hiç bir şey mecburi değil neticede kimse alnımıza silah dayamıyor bunu alacaksın diye...

Zevk meselesi ne hoşuna gidiyorsa onu alsın ister 6 lı set 2 tane, ister 12 kişilik 85 küsür parça...

Ama itiraf edeyim 12 kişilik yemek takımımın büyük çorba kasesini 1 kez bile kullanmadım.
evet onu çok duydum corbaligi kullanmiyomus kimse doğru düzgün. Ama iste erkek tarafı yemege geldiginde filan bakarlarsa diye :/

evet onu çok duydum corbaligi kullanmiyomus kimse doğru düzgün. Ama iste erkek tarafı yemege geldiginde filan bakarlarsa diye :/

Baksa ne olacak nerden anlayacak, bende sofra kurduğumda sadece servis tabağı yemek tabağı çorba kasesi ve salata tabağını kullanıyorum. Sosluk çorbalık vs. Hiç bir detayı kullanmıyorum.

Bu zamana kadar kimse de demedi "aa bu 12 kişilik değil mi" diye.

Elalem ne der diye düşünmeyin bütçeye göre hareket edin.

Hem şimdi olsa bende 6 lı 6 lı alırdım. Dğer parçalar gereksiz durmazdı boşu boşuna kenarda.

Ay benim bi takım 6 kisiligim var başka da takimim yok.renkli renkli şirin tabaklar aldım hoşuma gittikçe.hiç birşey şart değil canı nasıl isterse öyle alsın ya

ben de iki tane 6 kişilik takım alıp misafirlere kullanmayı düşündüm ama salata tabaklarının olmayışı kafamı karıştırdı.
Yalnız şöyle bir şey de gördüm takım dışında satılan aynı desende salata tabakları da vardı, yani 6+6 takım alıp ayrıyeten aynı desende salata tabağı alınabilir.
Linens, bernardo, karaca gibi markalarda gördüğümü düşünüyorum bu şekilde.

haklisiniz diğer parçalar uyumsuz olur bu sefer de :/ dediginiz setlere de baktm 3 ay once 2400 lira dedikleri sete smdi 3100 dediler başka bi yerde 3600 dedi fiyatlar uçmuş malesef :KK43:

Şu anda bernardoda 5i bi yerde evlilik paketi var 2499 tl'ye gayet uygun, sitesine bi bakin isterseniz

Back