82'den hedeflediğim 60-55-50'li rakamlara...

safehavenn

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2013
88
0
6
34
İstanbul
Herkese merhabalar!

Günlerdir bir diyet günlüğü açmayı hatta neler yazacağımı düşünüyordum ama şimdi ne yazacağımı bilemedim :) Her neyse öncelikle kendimden bahsedeyim;

Boyum 159 kilom 82 (idi). Diyet yolculuğum 20 Ekim 2013'te başladı. Son diyet yolculuğum desem daha iyi olacak. Keza yaklaşık 5 yıldır o diyet senin, bu ilaç benim yuvarlanıp gidiyorum. Hakikaten artık yuvarlanıyorum :) O kadar yerleşti ki vücuduma yağlar. 5 Sene öncesine kadar hayatım 36 ile 38 beden arasında dolaştı durdu. 56 kiloyu hiç görmemiştim tartıda. Ta ki uyku ve depresyon sorunum sahneye dahil olana dek. Ruh halim öyle kötüydü ki mutsuz olmaktan, uykusuz kalmaktansa kilo almayı tercih ettim. Açıkçası iyi de oldu ilk 3 yıl için. Kendimi toparladım, hayatımı düzene soktum...vs Lakin daha sonra yemek benim için zevk haline geldi. Hem de en kötü şekliyle. Çünkü gündüzleri kahvaltı eden, yemek yiyen bir tip değilim. Ne yazık ki geceleri abur cubur yiyerek uyumak en büyük zevkimdi. Hele birde vardiyalı çalışınca, 50'lerden 82'lere çıktım. Kısaca hikayem bu şekilde.

Diyete tam anlamıyla başlayacağım güne dek yaklaşık 2 ay ruh halimi yeni beslenme düzenime hazırladım. Her şeyden önce bedenimle barıştım. Aynada kendime iyi bakmayı öğrendim. Başlayacağım beslenme değişikliğinin dış görünüşüm için değil öncelikle sağlığım için olduğunu kendime sürekli tekrar ettim. Belli bir listeye bağlı kalmadan kahvaltı alışkanlığı edinmeye çalıştım. Geceleri yememeye ya da meyve sebze tarzında şeyleri atıştırmaya, onları sevmeye çalıştım. Ne yalan söyleyeyim; dondurmanın yerini tutamadı :) Bu süre içinde karatay diyeti, dukan diyeti hatta aile hekiminin verdiği diyetleri inceledim. Ve sonunda kendime Karatay'ın kahvaltısını, doktorun ara öğün ve akşam yemeği seçenekleri ekleyerek bir liste hazırladım. Ve 20 ekim'de yolculuğum başladı. İlk günler hiç zor gelmedi çünkü ruhsal olarak hazırlanmıştım. Bir hafta geçince tabii gözler çikolatalara, dondurmalara takılmaya başladı. Öyle günlerde kalori sayarak çikolatamı yedim. Ama kendimden gurur duyarak söylemeliyim ki dondurma yemedim :) :)

İkinci aşamada yani diyete başladıktan sonra uzun yürüyüşlere çıkarak kendimi ve bedenimi spor salonuna hazırlamaya başladım. Yine de diyete başladıktan iki hafta sonra girdiğim fitness programı yürüyüş kadar basit değildi. İlk iki gün çok kolaydı. Fakat sonra ki günler üzerinde 82 kiloyu taşımaya çalışan dizlerime kramplar getirdi. Yorulmuyordum ama ağrılara da dayanamıyordum. Bırakmak istediğim her an kendime bununda geçmişte kalan onlarca başarısız kilo verme girişiminden biri olmasını istiyor musun diye sordum. Belli bir süre sonra spora gitmek benim için vicdan meselesi haline geldi :) Gitmediğim gün kendimi suçlu hissettim. İnanır mısınız onca hareketsiz geçen yıllardan sonra bedenimin kondisyon tutması 3 haftamı aldı. Ve bugün tartıda 78,5 kiloyu gördüm.

Mutluyum. Yolum daha çok uzun. Her ay ortalama 4 kilo vermeyi planlıyorum. Ve bu maceramı sizlerle paylaşmak istiyorum. Böylece hem programıma disiplin katmış olacak hem de deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Umarım başarırım :)

Sevgiyle kalın

Son düzenleme:
Maalesef ki geç kalktım. O yüzden güne bir fincan nescafe ile başladım. şekersiz kahve içemediğim için tatlandırıcı kullanıyorum. Daha sonra;
bir porsiyon yağsız süt ile kellogs special K
bir haşlanmış yumurta (spora gideceğim için)

Normalinde daha iyi bir kahvaltı listem oluyor ama bugün geç kalkmak allak bullak etti beni.

Spora başlamadan önce bir kaç ceviz içi yiyorum bana enerji katıyor. Akşam ne yerim bilmiyorum. Ama Çarşamba günü itibariyle spor hocasının verdiği ve uymam gereken listeyi paylaşmak istiyorum.

Kahvaltı
1 bardak yeşil çay: şekersiz
Peynir: 50 gr. (2 adet üçgen peynir diliminde), yarım yağlı
Domates, salatalık: 1 er adet, kabuksuz
Zeytin: 5 adet, yeşil
Yumurta: 1 adet, haşlanmış, sadece egzersiz günleri
Bal veya reçel: 1 yemek kaşığı kadar, sadece egzersiz günleri
1 adet elma
Ekmek: 3 dilim tam buğday ekmeği

Ara öğün
1 kase salata veya 1 porsiyon meyve

Öğle
2 bardak su (yemekten önce)
1 kase çorba
Sebze yemekleri: 1 porsiyon, haftada 2
Pilav- makarna: yarım porsiyon, sadece egzersiz günleri
1 kase yoğurt veya salata
Ekmek: 2 dilim tam buğday
Ara öğün
1 avuç kuruyemiş (incir, kayısı vs.)

Akşam
Köfte, tavuk veya balık: 1 porsiyon, haftada 4
Kurubaklagiller: 1 porsiyon, haftada 2
Ekmek: 2 dilim, tam buğday

YASAKLAR
- Kızartmalar, sakadatlar, hamur işleri (pide, pizza, poğaça), fast food, ketçap, mayonez, siyah zeytin
- Şerbetli tatlılar, sütlü çikolatalar
- Kola, asitli ve şekerli içecekler, alkol

Hayırlı olsun günlüğün inşallah hedeflediğin kiloya ulaşırsın canım.otla hapla çayla olmayacağını anlamışssın benim gibi
Evet bende zayıflamak istiyorum ama gerçekten bu sefer ve ilk defa sağlığımı düşündüğüm için,dikkat ettikten sonra kiloların meeccburen gideceğinden eminim pes etmek yok.!!bu sefer son!! diye başladığım bu cümlenin tekrarı olmayacak çok azimliyim:)

çok teşekkür ederşm canım Umarım başarırız. Motıvasyon yüksek olsun yeter :)

Günlüğü açtıktan sonra dışarı çıktım. Bir kaç işimi hallettikten sonra soluğu spor salonunda aldım. Hocanın uyguladığı program şu şekilde;

30 dk yürüme bandı
10 dk eliptik bisiklet
10 dk kondisyon bisikleti
10 dk oda bir bisiklet türü ama adını bilmiyorum

75*3 ellerimde ağırlıklarla sağa sola kolları indirmek (yan karın kasları çalışıyor)
75*3 hani şu spor parklarda olan yuvarlak disk var ya üzerine çıkıp kendinizi sağa sola döndürüyorsunuz işte ondan yaptım :)

akşam yemeğimde; peynirli makarnex ve light yoğurt vardı. Annemle bazen kolayına kaçıyoruz :)

Şimdi de bitki çayı içiyorum. Eğer benim için asıl tehlikeli olan uyuma faslını atlatırsam bugünü başarıyla sonuçlandırmış olacağım :)

Herkese iyi geceler

Herkese selamlar

Bugün oldukça yorucu bir gün oldu benim için. Dün geceyi atlatmaktan bahsetmiştim son iletimde, neyse ki bir kaç küçük havuç ile atlattım ol bile olmamalı ama artık zamanla bırakacağım bu kötü alışkanlığı. Sabah kalktığımda midem biraz kötü gibiydi. Hiç bir şey yiyecek halim olmadığı için metabolizmam açılsın diye kahve içtim bir fincan. Sonra evi temizlemeye başladım. Öğünler birleşti.

Kahvaltı+öğle yemeği : 2 haşlanmış yumurta - bir buçuk dilim tam buğday ekmeği

ara: bir bardak diet kola - spordan önce bir çay kaşığı bal

akşam: domatesli et sote + light yoğurt + 3 dilim tam buğday ekmek

egzersiz: 30 dk yürüme + 30 dk kondisyon bisikletleri + 20 dk basen ve karın çalıştırıcı egzersizler

birazdan doğadan elma kromlu çay içeceğim. Su çok içemedim bugün

Selamlar

Güne oldukça yorgun başladım. 3 saatlik temizlikten sonra spora gitmek biraz kötü oldu sanırım. Hem her yerim ağrıyordu hem de iştahsız uyandım. Bugün spora gitmeyi planlıyor da olsam kahvaltıyı hafif tuttum.

bir kase light süt + cornflakes
bir fincan kahve

akşam nasıl olacak göreceğim.

herkese selamlar

dün eve geç geldığım ıcın bıldırım yapamadım bu gün tartıda 77,30 u gördüm :) hafta başı 79,5 tım. 2,20 kg gıtmıs. Sanırım dırencı kırdım. geçtığımız 20 günde 79 ve 80 arasında saplanmıştım. Umarım bu şekılde gıder. hepımıze mutlu sonuçlar dılıyorum. :)

Tebrik ederim, çok güzel gidiyorsun!

selamlar

Bugün biraz geç uyandım. Bu arada dünden beridir suyun içine karbonat katmak suretiyle alkali su içmekteyim. Diyet için yararlı olur mu bilemem ama bağırsaklarımı rahatlattığını söyleyebilirim. Bugünkü menün şu şekilde;

kahvaltı: bir adet haşlanmış yumurta + 3 çorba kaşığı çökelek + bir dilim tam buğday ekmek

ara: bir fincan kahve + bir minik lokma çikolata

spor öncesi bir kaç adet ceviz içi

akşam: ızgara balık + bol salata + 3 dilim tam buğday ekmek

egzersiz: 30 dk yürüme+koşu - 15 dk kondisyon bisikletleri - 10 dk kalça, yan kasları çalıştırıcı egzersizler

Su içme konusunda kendimi zorluyorum. Kış olduğu için aklıma gelmiyor. Ara öğünler konusunda daha özenli olmalıyım ama iştahım pek yerinde değil iki gündür.

Herkese selamlar

Dün öyle yorgundum ki geçemedim pc başına. Bugün 10 kalktım biraz oyalandıktan sonra tekrar uyudum 12 gibi uyandım. Sabahı kahve içerek açtım. Öğleden sonra tereyağında iki yumurta pişirip yedim. Spora gidecektim ama artık hava kapalı olduğundan mıdır bilemedim kendimi halsiz hissediyorum. Akşam sebze yemeği yiyeceğim.

Kendinizi aç bırakmadığınız sürece zorlanmıyorsunuz arkadaşlar. Önemli olan lokmaları yavaş çiğnemek. Spor hayatınızda olduğu sürece arada canınızın istediği şeyleri birer porsiyonu geçmeyecek şekilde yiyebilirsiniz. Gelecek Cuma gününe kadar 76 kiloyu görmek istiyorum. Sevgiler.

Herkese selamlar :)

Bugün burada yoğun bir yağmur vardı ama ona rağmen spor salonuna gittim. Kendimi tebrik edeyim bari nasılsa kendime yazıyorum sadece

Sabah
bir adet mandalin
bir porsiyon Kellogs Special Tam Tahıllı - light süt

ara
bir finca kahve
bir finca elmakromlu doğadan çay
6-7 adet ceviziçi

akşam
2,5 adet küçük kepekli sandviç arası 2,5 adet hamburger köftesi
sos olarak ketçap ekledim

Egzersiz,

15 dk eliptik bisiklet
20 dk kondisyon bisikleti
10 dakika yan kas egzersizleri
10 dk yürüyüş bandı
5 dk ağırlık

İlk gittiğimde elektrik kesildiği için koşu bandında fazla kalmaya cesaret edemedim.

Bu arada şu karbonatlı su bağırsakları çalıştırıyor. Henüz başka bir değişiklik görmedim zaten sınırlı olarak içiyorum.

İyi akşamlar

Herkese selamlar

Eve gireli bir saat oluyor neredeyse. Ben yalnız yaşadığım için diyet programını harfiyen uygulamak zor oluyor. Bugün dışarıda yedim yemeği. Genel olarak menüm şu şekildeydi;

kahvaltı:
kuru üzüm
bir adet haşlanmış yumurta
2 yemek kaşığı lor peyniri
1,5 dilim tam buğday ekmek

ara,
bir bardak light kola (elimde değil napayım )
spor öncesi destekleyici ürün (adını vermek yanlış olur diye düşündüm)

akşam,
bir porsiyon pirinç pilavı
bir porsiyon tavuk sote
bir porsiyon haşlanmış brokoli
bir küçük dilim pide

Egzersiz;

30 dk yürüme+koşma
15 dk eliptik bisiklet
35 dk kondisyon bisikletleri
10 dk yan, basen çalıştırma egzersizleri

Hoca belli bir aşamaya gelmeden ağırlık ve karın kası çalışmalarına başlamayacağımızı söyledi. Vücudun belli bir rutine girip kasları iyice güçlendirdikten sonra bu egzersizlere geçebilirmişiz.Aksi takdirde bölgelerde kalınlaşmaya neden oluyormuş. Bu arada mandalin ve karbonatlı su bağırsakları güzel çalıştırıyor. Hocanın önerdiği diyet takviyesi ile bugün 20 dk fazla spor yaptım. ürün l-carnitine. Ama tavsiye etmiş gibi olmayayım arkadaşlar. Hocanın sporla önerdiği birşey. Nasıldır uzun sürede bilmiyorum. Bugün zararları var mı araştıracağım.

Benden haberler böyle

Herkese selamlar arkadaşlar

Son üç gündür neden bilmiyorum hep geç uyanıyorum. Dolayısıyla önceki haftalarda da menümde olmayan öğle yemeği bu hafta da hiç olmadı. Bugünkü menüm şu şekildeydi;

kahvaltı
bir adet haşlanmış yumurta
4-5 çatal lor peyniri
bir dilim tam buğday ekmek

ara
nescafe

spor öncesi
sade türk kahvesi
20 kalorilik spor enerji takviyesi
iki adet ceviziçi

akşam
bir porsiyon pilav
bir porsiyon nohut yemeği
light yoğurt
iki dilim tam buğday ekmeği

egzersiz;
30 dk yürüyüş+koşu ( koşu dediğime bakmayın en fazla 2 dk dayanabiliyorum )
15 dk eliptik bisiklet
20 dk kondisyon bisikleti
10 dk basen, yan karın kası egzersizleri

Birazdan karbonatlı su içeceğim. Belki doğadan markalı elma kromlu çaydan da içerim.

Benim zavallı yalnız günlüğüm topiğin derinliklerinde kaybolmuş :)

Cuma günü tartıda 76 yı gördüm ya 0,6 küsuratı da olsa fark etmez

Menülerin hocanın verdiği ana diyet listesinin hatlarına uygun şekilde. Sporu yoğunlaştırdım. Daha yolum çoook uzun. Ama olsun. İnşallah sonuna kadar gideceğim.

Konuya girilmiş ileti çok değil ama incelemek isteyen ziyaretçiler olabileceği düşüncesi üzerine paylaşayım tekrar ;

Kahvaltı
1 bardak yeşil çay: şekersiz
Peynir: 50 gr. (2 adet üçgen peynir diliminde), yarım yağlı
Domates, salatalık: 1 er adet, kabuksuz
Zeytin: 5 adet, yeşil
Yumurta: 1 adet, haşlanmış, sadece egzersiz günleri
Bal veya reçel: 1 yemek kaşığı kadar, sadece egzersiz günleri
1 adet elma
Ekmek: 3 dilim tam buğday ekmeği

Ara öğün
1 kase salata veya 1 porsiyon meyve

Öğle
1 kase çorba
Sebze yemekleri: 1 porsiyon, haftada 2
Pilav- makarna: yarım porsiyon, sadece egzersiz günleri
Ekmek: 2 dilim tam buğday

Ara öğün
1 avuç kuruyemiş (incir, kayısı vs.)

Akşam
Köfte, tavuk veya balık: 1 porsiyon, haftada 4
Kurubaklagiller: 1 porsiyon, haftada 2
Ekmek: 2 dilim, tam buğday

Selamlar herkese

Son bir kaç gündür neler yaptığımla ilgili çok detaylı bilgi paylaşamadım. Ama şöyle özetleyebilirim. Cuma günü çok yorulduğum için spora gidemedim. Eh madem spor yok canım uzun zamandır ne istiyorsa onu yiyeyim dedim söylemesi ayıp yarım porsiyon çiğ köfte aldım. Ve salak gibi hepsini yedim Eh yediğin şey bulgur zaten, mideye girince bende üzerine (iki saat geçmiş olmasına rağmen) su içince bir an nefes alamıyorum sandım. Bekle bekle gitmiyor meret midemden. KArnım taş gibi oldu. Bende çok zeki biri olarak; bağırsaklarımı yumuşatsın diye ayran, süt, iki bardak doğadan marka elma kromlu çay ve mandalin! (en kötü seçim buydu) yedim

BAğırsaklarım çalışacağına hepsi daha beter oturdu mideme. Ertesi gün uyandığımda iyi gibiydim. Yani bir sorunum yoktu. O gün güzelce kahvaltı, akşam yemeği yendi. Ve gece yarısına az kala yaptığımın hesabını sorma zamanı geldi bedenimin O gün bugündür (3. gün bugün) hala tam anlamıyla düzelebilmiş değilim. Bugün bağırsaklarımın şiş olması nedeniyle sancıdan sporu az yaptım.

Sonuç olarak dersimi aldım

Bugünkü menüme gelince;

kahvaltı: 2 adet haşlanmış yumurta (evde birşey kalmamış ekmek dahil)
ara: kahve+kahve+kahve (buda aldığım ikinci ders oldu. Sen misin mideyi boş bırakan, üstüne de kahve içen? Yok bi daha)
akşam: et döner, 3 kaşık pilav, biraz yoğurt, iki dilim pide ekmeği

Ben kalori hesaplamak ve günlük egzersiz+kalori durumunu takip etmek için kalorisepeti.com u kullanıyorum. Ücretsiz bir site. Markalarına kadar yediklerinizin kalorisini günlük cetvelinize ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca yaptığınız hareketleri de aldığınız kaloriden düşüyor.

Neyse çok uzun oldu

Herkese iyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…