- Konu Sahibi safehavenn
-
Herkese merhabalar!
Günlerdir bir diyet günlüğü açmayı hatta neler yazacağımı düşünüyordum ama şimdi ne yazacağımı bilemedim :) Her neyse öncelikle kendimden bahsedeyim;
Boyum 159 kilom 82 (idi). Diyet yolculuğum 20 Ekim 2013'te başladı. Son diyet yolculuğum desem daha iyi olacak. Keza yaklaşık 5 yıldır o diyet senin, bu ilaç benim yuvarlanıp gidiyorum. Hakikaten artık yuvarlanıyorum :) O kadar yerleşti ki vücuduma yağlar. 5 Sene öncesine kadar hayatım 36 ile 38 beden arasında dolaştı durdu. 56 kiloyu hiç görmemiştim tartıda. Ta ki uyku ve depresyon sorunum sahneye dahil olana dek. Ruh halim öyle kötüydü ki mutsuz olmaktan, uykusuz kalmaktansa kilo almayı tercih ettim. Açıkçası iyi de oldu ilk 3 yıl için. Kendimi toparladım, hayatımı düzene soktum...vs Lakin daha sonra yemek benim için zevk haline geldi. Hem de en kötü şekliyle. Çünkü gündüzleri kahvaltı eden, yemek yiyen bir tip değilim. Ne yazık ki geceleri abur cubur yiyerek uyumak en büyük zevkimdi. Hele birde vardiyalı çalışınca, 50'lerden 82'lere çıktım. Kısaca hikayem bu şekilde.
Diyete tam anlamıyla başlayacağım güne dek yaklaşık 2 ay ruh halimi yeni beslenme düzenime hazırladım. Her şeyden önce bedenimle barıştım. Aynada kendime iyi bakmayı öğrendim. Başlayacağım beslenme değişikliğinin dış görünüşüm için değil öncelikle sağlığım için olduğunu kendime sürekli tekrar ettim. Belli bir listeye bağlı kalmadan kahvaltı alışkanlığı edinmeye çalıştım. Geceleri yememeye ya da meyve sebze tarzında şeyleri atıştırmaya, onları sevmeye çalıştım. Ne yalan söyleyeyim; dondurmanın yerini tutamadı :) Bu süre içinde karatay diyeti, dukan diyeti hatta aile hekiminin verdiği diyetleri inceledim. Ve sonunda kendime Karatay'ın kahvaltısını, doktorun ara öğün ve akşam yemeği seçenekleri ekleyerek bir liste hazırladım. Ve 20 ekim'de yolculuğum başladı. İlk günler hiç zor gelmedi çünkü ruhsal olarak hazırlanmıştım. Bir hafta geçince tabii gözler çikolatalara, dondurmalara takılmaya başladı. Öyle günlerde kalori sayarak çikolatamı yedim. Ama kendimden gurur duyarak söylemeliyim ki dondurma yemedim :) :)
İkinci aşamada yani diyete başladıktan sonra uzun yürüyüşlere çıkarak kendimi ve bedenimi spor salonuna hazırlamaya başladım. Yine de diyete başladıktan iki hafta sonra girdiğim fitness programı yürüyüş kadar basit değildi. İlk iki gün çok kolaydı. Fakat sonra ki günler üzerinde 82 kiloyu taşımaya çalışan dizlerime kramplar getirdi. Yorulmuyordum ama ağrılara da dayanamıyordum. Bırakmak istediğim her an kendime bununda geçmişte kalan onlarca başarısız kilo verme girişiminden biri olmasını istiyor musun diye sordum. Belli bir süre sonra spora gitmek benim için vicdan meselesi haline geldi :) Gitmediğim gün kendimi suçlu hissettim. İnanır mısınız onca hareketsiz geçen yıllardan sonra bedenimin kondisyon tutması 3 haftamı aldı. Ve bugün tartıda 78,5 kiloyu gördüm.
Mutluyum. Yolum daha çok uzun. Her ay ortalama 4 kilo vermeyi planlıyorum. Ve bu maceramı sizlerle paylaşmak istiyorum. Böylece hem programıma disiplin katmış olacak hem de deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.
Umarım başarırım :)
Sevgiyle kalın
Hayırlı olsun günlüğün inşallah hedeflediğin kiloya ulaşırsın canım.otla hapla çayla olmayacağını anlamışssın benim gibi
Evet bende zayıflamak istiyorum ama gerçekten bu sefer ve ilk defa sağlığımı düşündüğüm için,dikkat ettikten sonra kiloların meeccburen gideceğinden eminim pes etmek yok.!!bu sefer son!! diye başladığım bu cümlenin tekrarı olmayacak çok azimliyim:)
herkese selamlar
dün eve geç geldığım ıcın bıldırım yapamadım bu gün tartıda 77,30 u gördüm :) hafta başı 79,5 tım. 2,20 kg gıtmıs. Sanırım dırencı kırdım. geçtığımız 20 günde 79 ve 80 arasında saplanmıştım. Umarım bu şekılde gıder. hepımıze mutlu sonuçlar dılıyorum. :)
Tebrik ederim, çok güzel gidiyorsun!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?