8 yaşındaki erkek çocuğu nasıl terbiye edilir?

caresizlikzor

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2023
194
50
18
20
merhabalar bir abla olarak konuşuyorum çok şımarmış küfürü ağzından bırakmayan sürekli yaptığı gürültüyle ders çalıştırmayan bir kardeşim var ve yks öğrencisiyim kardeşim beni rahatsız etse ve ben kardeşime bir şey desem ailem bana kızıyor kardeşim aynı şeyleri (durduk yere vurma küfür etme rahatsız olsun diye bağırıp durmak gibi)onlara yapınca kızıyorlar dövüyorlar falan kardeşimin hareketlerine bi gülüyorlar bi kızıyorlar asla doğru çocuk yetiştirdiklerini düşünmüyorum bana da müdahale ediyorlar zaten dışarıda asosyal birisi bu yaşına rağmen evdeyken içinden başka şeyler çıkıyor asla tahammül edilir değil yaptığı şeyler çok detay veremiyorum konu uzamasın diye bir gün bile onla geçirseniz anlardınız demek istediğimi bu durumda onu nasıl terbiye edebilirim? ders için sürekli kütüphaneye gitmek gürültü için kulak tıkacını falan kullanmaktan bıktım sorun onda ve onun düzelmesi gerekiyor

Çocuk terbiye edilmez ebeveynler yolda yürürken çocukta onu takip eder sizde de durum bu size yapılırken gulen kendilerine geldiğinde vuran döven aileden beklentiniz ne aile duzelirse çocukta düzelir ama önce anne baba tavirlarina bakmalı

Annenle baban sana arka çıksaydı o çocuk tepene çıkmazdı. Bence bu şartlar altında onu egitemezsin gibi.
Çocuk gelişimiyle ilgili kitap okuyup taktikler deneyebilirsin. Belki işe yarar.

Çocuk gelmiş 8 yaşına, bundan sonra terbiye verme işi zor, anca tüm aile ağız birliği yapıp aynı tutumu gösterirse olur o da yokmuş.

Yalnız sevgi bağı kurup gönlüne girebilir ve yanlışlarını tatlılıkla gösterip düzeltmesini isteyebilirsiniz ama zaten şimdiye kadar fazlasıyla hart hurt yüz göz olmuşsunuzdur o da çok zor. Bence kütüphanede çalışmaya devam edip sınavı kazanın kardeşiniz büyümeden eve gelmeyin

Anne babanın görevi onu eğitmek sen ne dersen inadına tersini yapar. Sen sınav senesindeymişsin bunu kafana takma çalıştığın odanın kapısını kilitle kulaklığı tak çalış dersine bence.

Minik prenses, sınavında umarım başarılı olursun. Güçlü bir kızsın sen, ailenin yaptığı davranışlar seninde söylediğin gibi yanlış. Çaresizlik zor maalesef ama incetopuğunda dediği gibi belki sevgi bağıyla çözülmeye çalışılabilir. Kütüphaneye devam et sen, umarım güzel yerlere gelirsin :)

Çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olabilir (DEHB) ebeveynler çocuğu çocuk psikiyatri hekimine götürmeli ve gerekirse ilaç başlanmalıdır

teşekkürlerlerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…