8 haftalık hamilelikte 6 haftalık gelişim göstermesi

astrea88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2018
5
3
86
36
Ankara
Merhaba arkadaşlar tüp bebekle 8 temmuzda 5. Gün embriyoru transferim yapıldı sat 17 haziran ona göre 8 hafta 2 günlükken yani dün ilk ultrasona gittim fakat bebeğin 6 hafta 4 günlük göründüğünü yani crl 6.4mm ve yolk kesesi 4.4 mm bundan dolayı kürtaj olmamı söyledi doktor sizce kürtaj olmalı mıyım beklemelimiyim

Tüp bebek ile ilgili çok bir fikrim yok gelişim ne şekilde takip edilir. Ama başka iyi bir doktora daha görünün muhakkak 10 günlük sapma çok değil belkide sağlıklı ilerleyecek emin olmadan sonlandırmayın emek vermişsiniz o kadar umarım iyi ilerler.

Merhaba arkadaşlar tüp bebekle 8 temmuzda 5. Gün embriyoru transferim yapıldı sat 17 haziran ona göre 8 hafta 2 günlükken yani dün ilk ultrasona gittim fakat bebeğin 6 hafta 4 günlük göründüğünü yani crl 6.4mm ve yolk kesesi 4.4 mm bundan dolayı kürtaj olmamı söyledi doktor sizce kürtaj olmalı mıyım beklemelimiyim
Selam hayırlısı olsun hakkınızda insallah🙇‍♀️sonucunuz belli oldumu

merhaba
durumunuz ne oldu

Malesef kürtaj oldum gelişme göstermedi :KK43:
Geçmiş olsun kuzum sağlıklı olmadıkları için gelisemiyolar benimde 2tane kürtaj gecmisim var ve yarın bende kürtaj olucam 3.kurtajim olucak benimde gelişimleri hep 5.haftada kalıyor benimde. Genetik sorun bence. Rabbim yerlerini tez zamanda zahmetsizce doldursun inşalalh saglıklısıyla hayırlısıyla canım benim 😔🙇‍♀️

Geçmiş olsun kuzum sağlıklı olmadıkları için gelisemiyolar benimde 2tane kürtaj gecmisim var ve yarın bende kürtaj olucam 3.kurtajim olucak benimde gelişimleri hep 5.haftada kalıyor benimde. Genetik sorun bence. Rabbim yerlerini tez zamanda zahmetsizce doldursun inşalalh saglıklısıyla hayırlısıyla canım benim 😔🙇‍♀️
Çok üzüldüm geçmiş olsun sanada.. Allahım inşallah birdaha hayal kırıklığı yaşatmasın sağlıkla kucağımıza evlat versin inşallah.. Bencede genetik sorun olabilir test yaptırdın mı hiç bana şuan gerek yok diyorlar ama Bi sonraki yine böyle olacak diye korkuyorum

Çok üzüldüm geçmiş olsun sanada.. Allahım inşallah birdaha hayal kırıklığı yaşatmasın sağlıkla kucağımıza evlat versin inşallah.. Bencede genetik sorun olabilir test yaptırdın mı hiç bana şuan gerek yok diyorlar ama Bi sonraki yine böyle olacak diye korkuyorum
Allah razı olsun canım amin insallah istiyen herkese anne olmayi nasip etsin🙇‍♀️ben ve eşim genetik testlerimizi yaptirdik temiz cikti ama bu genetik sorun çıkmayacağı anlamına gelmiyormuş.bazen kırılma noktaları olabiliyormuş genlerde.asıl emrio lara transfer öncesi genetik test yaptırmak gerekiyor onuda hiç yaptırmadım.cunku dondurulmuş emriolari genetik test için cözdürüyorlar tekrar donduruyorlar ve sonuc olumlu çıkarsa birde transfer günü cözdürüyorlar bu işlemler sırasında emriolar zarar görüşüp bozuluyorlar ve transferler iptal ediliyor.bu riskte var.ama yinede keşke gönderseymişim genetige böylesi de büyük yıkım oluyor.tutupta kaybetmek ve her pozitif testten sonra buda aynımı olucak korkusu yıpratıyor çok.sana tavsiyem yaşını ve sorununuzu bilmiyorum ama deneme yanılma yapmayın başındayken gidin kendiniz yaptırın testlerinizi alın önlemlerinizi. Genetik birimine gidin eşinizle genetik testlerinizi yaptırın.(Devlet hastaneleri eğitim ve araştırma hastaneleri yapiyor)
Birde hematoloji bölümünde yaptırın test pıhtılaşma varmı yokmu diye.Bagisiklik testi yaptırın doktorlara kalırsanız onlar en az 3kez düşük kaybı yasiycakdiniz da sonra ay neden oluyo acaba genetik mi sorun diye uğraştıracak.umarim yardımcı olmuşumdur

aynı oldu.8-9 haftalarda kürtaj,
gelişimleri 6-7 hafta arasında hep durdu
Hım benimkilerde hep 5.haftada kalıyor ya yumurta ve emrio kalitesizliği yada genetik tutmasına tutuyorlar ama gelişimleri hep aynı haftalarda kalıyor bunun cevabı çözümü bu kadar zor olmamalı nasıl oluyorda hala neden acaba diyebiliyor doktorlar cok ofkeliyim

Tabi ki de beklemelisiniz gerekirse başka doktora da gidin benim de bir hafta önden gidiyor gelişimi . Sonuçta kalbi atmıyor mu atıyor belki de bir iki haftaya gelişimi ilerleyecek hemen niye kürtaj istiyorlar 🙄

Hım benimkilerde hep 5.haftada kalıyor ya yumurta ve emrio kalitesizliği yada genetik tutmasına tutuyorlar ama gelişimleri hep aynı haftalarda kalıyor bunun cevabı çözümü bu kadar zor olmamalı nasıl oluyorda hala neden acaba diyebiliyor doktorlar cok ofkeliyim
ben bi çözüm bulabilceğime dair ümidim kalmadı nerdeyse
rahim filmi ve bağışıklı testi yaptırcam onlarda bi sorun çıkar mı yapınca görcez
ve son bir şans genetik taramalı tüp bebek ki benim bunu deneyecek yumurtam bile ya bi ya iki ya hiç olmuyor..bu durumda onda da başarım olmayacak gibi görünüyor
ki ben genetikle olduğunu düşünmüyorum
yani böyle bir belirsizlik tükenmişlik

ben bi çözüm bulabilceğime dair ümidim kalmadı nerdeyse
rahim filmi ve bağışıklı testi yaptırcam onlarda bi sorun çıkar mı yapınca görcez
ve son bir şans genetik taramalı tüp bebek ki benim bunu deneyecek yumurtam bile ya bi ya iki ya hiç olmuyor..bu durumda onda da başarım olmayacak gibi görünüyor
ki ben genetikle olduğunu düşünmüyorum
yani böyle bir belirsizlik tükenmişlik
Ilaclarla yumurtaların gelişebilir doğal kürlerle kalitesini arttırmaya çalışsan olmazmi biz elimizden gelini yapalım gerisi Allahın takdiri canım benim çok zor bir yoldayız Allah yardımcımız olsun

Back
X