• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 8 aylık oğluma nasıl et yedirmeliyim ...yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

theasli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
46
0
86
İstanbul
Mrb,
benim oğlum 8 aylık ara ara ya tavuk suyu ya da kemik suyundan çorbalarına katıyorum ama yetersiz gibi geliyo...
nasıl et almalıyım eti blendrdan geçirsem içine başka ne katmalıyım
bizim yediklerimizden vermek istyorum ama geri çeviroy beni mesela bezelye yapıyorum patatesli havuçlu tavuklu böle az tuzlu az salçalı falan eziyorum ama yook yemiyo yıkıyo ortalığı
yada dolma versem meela ?
bana yardımcı olsanız nasıl yedirsem eti

ben az yağlı kıymayı kasapta 2 kere çektirdim ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp buzluğa attım..yemek ve çorbalarına 2 tane katıyorum...sende deneyebilirsin...
dolma içinde verebilirsin...köftede yapabilirsin mesela...

saol denicem :))
kıyma yı kimisi kavurup öle atıyomuş buzluğa
sanırım bu şekilde olması daha pratik
dana kuşbaşı alıp haşla bi iki tanesinide blendrdan geçir diyen var sen hiç böyle yaptın mı ?

saol denicem :))
kıyma yı kimisi kavurup öle atıyomuş buzluğa
sanırım bu şekilde olması daha pratik
dana kuşbaşı alıp haşla bi iki tanesinide blendrdan geçir diyen var sen hiç böyle yaptın mı ?

kavurmak daha pratik tabiki...ama ben hiç kavurmadım...
zaten yemekle pişiyor..2 kere çekilincede çabucak pişiyor yanii

dana kuşbaşını haşlamayı hiç denemedim..bilmiyorum..

ben de aynı aşkitomun dediği gibiyapıyorum pratik oluyor.tavuğu ise haşlandıktan sonra blendırdan geçirip veriyorum etini.balığa da başladık onu da iyice kılçığını temizleyip çorbasına katıyorum.

saolun kızlar artık istediğini çiğniyo tospa balığı çorbaya değilde böle yumuşak yumuşak az az verym diyorum fırında buhlama gibi yapıp :))
teşekkür ederim

benimki henüz balığı ne kadar yumuşak ta yapsan yutamıyor sert geliyor o yüzden çorbasını yapıyorum.buğlama yapıp verirken kılçığına çok dikkat et.afiyet olsun bebişe

ben 5. aydan sora koyu yapıyodum muhallebilerni falan 7 aydan itibaren de hep pütürlü taneli wermeye basladım dişlerimizin erken cıkmasınında faydası çok olde tabi sımdı de eti minik minik koparıp veeriyorum minicik dişleriyle çiğnemeye calışıyo bayılıyorum onu izlemeye yerken yemekleri.n içindeysa öyle ayrıca kavurup falan wermiyorum biz nasıl yiyosak o da öyle sadece kızımınkileri yedirirken parçalıyorum :) köfteyi de yine minik minik parçalayıp veriyorum balık ben yemem cok hassasım o konuda kendisine kokusuna dayanamam elime e alamam o yüzden balığı ben işteyken gündüzleri babaannesi yediriyo onu dagayet güzel yiyomuşş allaha sükür tanelilerdde hiç zorlanmadım.

mrb benim oğlumda 11 aylık et köfte filasn yemiyor bende kasaptan rica edip kemik alıyorum ve kaynatıp suyunu buz kablarına koyup dondurup her çorbasına 4-5 tablet koyuyorum ,aynı bu şekilde tavuğuda kaynatıp suyunu böyle yapıyorum tavsiye ederim

Back