slm benm oğlum bir hafta sonra 8 aylık olacak.iri bi bebek olarak doğdu ve kilosunu korudu.benm endişem onu nasıl doğru besleyebileceğim.hazır şeylerden uzak tutmaya çalışıyorum.6. ayına kadar sadece anne sütü aldı şükür.ama şimdi dikkat etmeliyim ilerde obez olmasını istemem.şuanki kilosunu bilmiyorum.çok kiloluda görünmüyor.ama dikkat etmem lazım.
sabah30-8:00 arası kahvaltı(1 çay bardağı suya 2-3tane bisküvi yada tahıllı mama-pekmez-bulunduğu zaman ceviz-1 gün labne peynir 1 gün yumurta)
9:30-10:00 arası 90-100 cc mama ondan sonra uyuyor.
2-3 saat sonra 100-150cc sebze püresi(brokoli-karnıbahar-patates-havuç-ıspanak-maydonoz-pırasa-mercimek-pirinç-irmik-et dönüşümlü olarak püre yapıyorum taze taze)
2 saat sonra 90-100cc arası mama yine uyku
3 saat sonra 180-250cc arası yoğurt dönüşümlü olarak meyve püresi(elma, muz)
2 saat sonra mama sonrasında uyku
ben pek muhallebi taraftarı değilim.aralarda emziriyorum tabiki bir damlada olsa vermek istiyorum.geceleri 1-2 kez emziriyorum(diş çıkardığı için uyuyamıyor yoksa acıktığı için istemiyor bence).2-3 kez 60-100cc arası mama içiyor.
sizler nasıl besliyorsunuz?ister istemez endişeleniyorum.önerilerinizide bekliyorum.
sabah30-8:00 arası kahvaltı(1 çay bardağı suya 2-3tane bisküvi yada tahıllı mama-pekmez-bulunduğu zaman ceviz-1 gün labne peynir 1 gün yumurta)
9:30-10:00 arası 90-100 cc mama ondan sonra uyuyor.
2-3 saat sonra 100-150cc sebze püresi(brokoli-karnıbahar-patates-havuç-ıspanak-maydonoz-pırasa-mercimek-pirinç-irmik-et dönüşümlü olarak püre yapıyorum taze taze)
2 saat sonra 90-100cc arası mama yine uyku
3 saat sonra 180-250cc arası yoğurt dönüşümlü olarak meyve püresi(elma, muz)
2 saat sonra mama sonrasında uyku
ben pek muhallebi taraftarı değilim.aralarda emziriyorum tabiki bir damlada olsa vermek istiyorum.geceleri 1-2 kez emziriyorum(diş çıkardığı için uyuyamıyor yoksa acıktığı için istemiyor bence).2-3 kez 60-100cc arası mama içiyor.
sizler nasıl besliyorsunuz?ister istemez endişeleniyorum.önerilerinizide bekliyorum.