- 9 Eylül 2022
- 20
- 3
- 1
- 33
- Konu Sahibi Sevda7790a
-
Benimki 6.ayda demisti bu bu diye ondan sonra babildama gelecek canım .ama ne zaman bklmBenimkide iki gün sonra 7 yi dolduracak bizde de yok sadece bu günler tek tek bu bu diyor
Merhaba benimki de 9 a girdi.Sadece vu bu oo diye ses cikariyor.Hâlâ babildama yok. 6-10.ay arasi baslar diye yaziyor okudugum kitaplarda.O yuzden simdilik endiselenmemeye calisiyorum.Arkadaşlar merhaba herkese bebeğim 8 aylık oldu.babildama yok hala.bababa,mamama,dedede gibi....sizlerin bebekleri nasıl?
Siz de goz temasi isme donme varmiBenimkide iki gün sonra 7 yi dolduracak bizde de yok sadece bu günler tek tek bu bu diyor
Evet var ama bazen gözüme mi bakiyor ağzıma mi bakiyor anlayamıyorum adına da genelde bakıyor ama elinde bisey varsa yada biseyle ilgilrniyorsa asla bakmıyor bide bazen diminde adını söylüyorum kafasını kaldırıp bakmıyorSiz de goz temasi isme donme varmi
Peki sizin bebeginiz alkis baybay yapiyor mu ?Yani bisey ogret3bilyormusunuzMerhaba benimki de 9 a girdi.Sadece vu bu oo diye ses cikariyor.Hâlâ babildama yok. 6-10.ay arasi baslar diye yaziyor okudugum kitaplarda.O yuzden simdilik endiselenmemeye calisiyorum.
8 aylık bebeğin dönüp ismine bakmasını beklemeniz her seferinde enteresan olur gerçekten çok okumak çok araştırmak da insana iyi gelmiyor sürekli çocuklar da kusur arıyoruz.Evet var ama bazen gözüme mi bakiyor ağzıma mi bakiyor anlayamıyorum adına da genelde bakıyor ama elinde bisey varsa yada biseyle ilgilrniyorsa asla bakmıyor bide bazen diminde adını söylüyorum kafasını kaldırıp bakmıyor
Bende de ayni sekilde bu gun biseyle ugrasirken tam 10 kez seslendim 1 kez bakti sadece.Ama her zaman boyle degil baktigi da oluyor.Bazen de hic bakmiyor.Alkisi baybayi yeri geldikce gosteriyordum alkisi gecen ay kendi kendine yapmaya basladi.Ama alkis yap diyince yapmiyor.Kendi isterse.Bay bayi hala bilmiyor.Evet var ama bazen gözüme mi bakiyor ağzıma mi bakiyor anlayamıyorum adına da genelde bakıyor ama elinde bisey varsa yada biseyle ilgilrniyorsa asla bakmıyor bide bazen diminde adını söylüyorum kafasını kaldırıp bakmıyor
Peki ne zaman bakar benim cevrem de hic bebek yok bu da ilk bebegim dedigim gibi 9 aylik oldu.Dun bakmadigini gorunce cok endiselendim.Otizmle ilgilenen bir psikologla konustum.Ayrintili anlattim ama hemen otizm baslangici oldugunu soyledi.Acikcasi boyle hemen otizm olabilecegini soylemesi cok tuhaf geldi.Cok endiselendim.Bilemiyorum ne yapacagimi.8 aylık bebeğin dönüp ismine bakmasını beklemeniz her seferinde enteresan olur gerçekten çok okumak çok araştırmak da insana iyi gelmiyor sürekli çocuklar da kusur arıyoruz.
Sizin isminizi duyunca o yöne doğru bakmıyor mu? Yani bir şeyle uğraştığında değil hiç bir uyaran yokken siz seslenseniz bakmaz mı? İşitme testi yaptırdınız mı? Görüşme nasıl gerçekleşti? 8 aylık bebeğe otizm demek için çok bariz bir şekilde tüm belirtileri taşıyor olması gerekir.. Yoksa teşhis için çok erken ve şu ay da şunu yapar denilen şeyleri o ay da yapmayınca çocuk anormal olmuyor.Bende de ayni sekilde bu gun biseyle ugrasirken tam 10 kez seslendim 1 kez bakti sadece.Ama her zaman boyle degil baktigi da oluyor.Bazen de hic bakmiyor.Alkisi baybayi yeri geldikce gosteriyordum alkisi gecen ay kendi kendine yapmaya basladi.Ama alkis yap diyince yapmiyor.Kendi isterse.Bay bayi hala bilmiyor.
Telefondan nasıl böyle bisey söyler ya çocuğu görmeden etmedenNormalde seslenince bakiyor.Bize gulumsuyor.Ama 2 gundur biseye odaklaninca seslendigimize bakmadigini farkettim.Öncesinde 3 haftadir hastaydi dis cikariyordu vs kontrol etmemistim hic.Dun bi sesleneyim dedim hic donmuyor.Şok oldum.suan 2 belirtisi henuz babildamaya baslamamasi ve odaklaninca ismine bakmamasi.Biseyle ilgilenmezken bakiyor.goz temasida iyi.psikologla sadece telefonda gorustum gelsek hani tani tedavi vs bisey olurmu diye.Direk otizm supheli diye konustu.belki 12 aya kadar hem babildama hem de isme donme baslar diyorum kendimi teselli etmeye calisiyorum
Bebegim tam 7 aylik dolu dolu adına bakma babildama 8 ve sonrasında dedi doktor ama çevremde oğlumla akran çok bebek var tabi hepsini çok ayrıntılı göremedim ama kimisi 6 aylik babildadi kimisi bay bay yaptı falan o yüzden aklıma takılıyor kızımda hiç böyle düşüncelerim yoktu mesala kizim hiç yabancı seçmedi herkesin kucagina atlardı 3 yaşına kadar parmak ucunda yürüdü dönmeyi çok severdi falan8 aylık bebeğin dönüp ismine bakmasını beklemeniz her seferinde enteresan olur gerçekten çok okumak çok araştırmak da insana iyi gelmiyor sürekli çocuklar da kusur arıyoruz.
Merhaba çocuğunuzun durumu nedir nasıl olduNormalde seslenince bakiyor.Bize gulumsuyor.Ama 2 gundur biseye odaklaninca seslendigimize bakmadigini farkettim.Öncesinde 3 haftadir hastaydi dis cikariyordu vs kontrol etmemistim hic.Dun bi sesleneyim dedim hic donmuyor.Şok oldum.suan 2 belirtisi henuz babildamaya baslamamasi ve odaklaninca ismine bakmamasi.Biseyle ilgilenmezken bakiyor.goz temasida iyi.psikologla sadece telefonda gorustum gelsek hani tani tedavi vs bisey olurmu diye.Direk otizm supheli diye konustu.belki 12 aya kadar hem babildama hem de isme donme baslar diyorum kendimi teselli etmeye calisiyorum
Merhaba oglum suan sadece anne diyebiliyor bi de ismini soyleyebiliyor.Baska kelimesi yok.Ama göz temasi,ismine bakmasi,komut almasi,oyun oynamasi vs diger konularda hic bir problem yok.Diger acilardan her seyi zamaninda yapti.Merhaba çocuğunuzun durumu nedir nasıl oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?