ben arada kendi yemeklerimizden bebegime veriyorum,ama genelde istemiyor.Salca kullanmiyorum yemeklerde,annemin yazdan yaptigi domates kavanozlari var,onlari kullaniyorum.Ama onun disinda aksam yemeginde bebege ayri yemek verilmez diye bir sey yok,illa neden kendi yedigimizi yedirelim ki,ve aksam yemek yerine,sebzeler gaz yapabileceginden ve gece uykusunu boleceginden aksam ogunun muhallebi olmasi daha dogru olur diye dusunuyorum.Ilk ve son ogun yemek olmamali demisti benim doktorum.
bende gece muhallebi veriyorumda ama akşam 7 gibi hafif yemeklerden verip gecede 10da muhallebisini verip uyutulabilir. ozaman en son muhallebi vermiş oluyoruz yinede. şuanada kadar sabah kahvaltı, öğlen çorba, akşamüstü meyveli yoğurt akşamda muhallebi. uyandığındada mamasını içiyor. artık 8 aylık oldu değişiklik yapmak gerekmiyormu? doktorumun verdiği listede 8. aydan itibaren köfte, makarna, pilav tavuk, hatta balık yiyebilir yazıyor. köftesini ayrı yaparım da diğerlerini kendi yediklerimizdenmi verecem. sebzeleri karıştırıp çorba yapıyorum ayrı tadlarını öğrense yemek olarak akşamları az az versem ama kendimize yaptığımız soğanı kavurupta salçalı falan verilmesi doğru olurmu bilmiyorum. normal salçalı yemeklere nezaman geçebiliriz onuda bilmiyorum. acemilik ne zor(
merhabalar,
Benim kızımda 8 ay 1 haftalık hafta da 2 defa köfte veriyorum yağsız tavada ızgara yapıyorum sonra çatalla ezip yoğurduna karıştırıyorum bayıla bayıla yiyiyor.haftada 2 defa da tavuk veriyorum.Genelde küçük bir parça göğsü suda haşlıyorum içine evde olan sebzelerden koyup sonra da blendarla eziyorum gene yoğurduyla beraber yiyiyor.haftada 2 defa da kemikli eti sebzelerle haşlayıp yediyorum ya da kemik suyuna tarhana,şehriye vs.. çorbalar yapıyorum.Haftaya da ilk defa balık vericem.Akşamaları da biz yemek yerken ne yemek varsa ona da tattırıyorum.Etli dolma içine de bayılıyor onu da yoğurduyla karıştırıp veriyorum...
bebeklere gece yatmadan önce hafif şeyler verilmeli özellikle muhallebi verilmemeli diye Dr.Emin Mindan'ın yazısı var arkadaşlar.onu okumanızı tavsiye ederim.
öylede alternatif olarak ne verecez peki?
bebeklerimiz aynı yaşta (yaş yok henüz ama:)) kırmızı et ile yoğurdu birlikte yememek gerekiyormuş, ette bulunan demirin alınmasını yoğurttaki kalsiyum engeliyormuş. bir de ben tavuğu çok çok az veriyorum. biliyorsun bunlar 20 günde büyütülen hayvanlar, uzun sürede fazla tüketimi zararlıymış. bunu da zoolog arkadaşım söylemişti. kendmiz de fazla tüketmiyoruz zaten. balık vermeye başladım bile, doktorumuz kesinlikle tuzlu su balığı yedirin diyor. özellikle kuyruğa yakın kahverengi kısım çok faydalıymış. somon her zaman bulunuyor nasılsa, kağıtta yapıyorum, bazen sade bazen de çorbasını yediriyorum.
bir arkadaş makarna nasıl verilir, demiş. bence irmik aynı vazifeyi görür:)) sonuçta ikiside durum buğdayından yapılıyor. sebze çorbasına koyuyorum hem daha doyurucu oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?