Bebek Beslenmesi 8 aylık bebeğimi ek gıdaya alıştıramadım. aynı durumu yaşamış olan?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

qulanem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
69
50
bebeğim zaten emmeyen ve anne sutunu biberonla alan bir bebek. onu bile bazen zor içiriyoruz. 5 aylık olduğundan beri birşeylerin tadına baktırmaya başladık 6 aylıkken öğürüyordu geçen ay yarım çay bardağı yoğurt yedirmeyi başardım birkaç kez fakat şimdi ağzını kapamayı öğrendi. gülerken bile ağzı kapalı gülüyor artık hiçbir şey yediremez oldum 7.ay kontrolünde doktorum oğlumun desteksiz oturamadığını görünce 7 aylık bebek desteksiz oturur bu oturamıyor ek gıdayı geciktirmeye devam edersiniz böyle olur oyunla filan yedirin mutlaka anne sütünü sadece gece alsa yeter gündüz süt vermeyin dedi. kafam çok karışık bu anne sütü bu kadar mı değersiz? ek gıda almıyor diye bir de anne sütü de mi vermeyeyim aç bıraksam zaten bizimkinin umrunda değil. oyunla filan da kanmıyor ellerimizle yedirmeyi deniyoruz sokakta yedirmeye çalışıyoruz ne yapsam olmuyor...

Anne sütü değersiz değil, ama acıkırsa bebeğin daha iyi yer. Mesela sabah kalkınca hemen kahvaltıya oturuyorsanız, süt verme. Kahvaltı yapsın, sonra süt.
Öğünlerin hepsini o şekilde yap.
Bebeğin kaşıkla beslenmeyi sevmiyor olabilir. Meyveyi dilimle eline ver. Sebzeyi haşla eline ver. Ekmek parçası ver. Öyle öyle yavaş yavaş alışır inşallah. Ayrıca öğünlerde içecek olarak su ver. Yutmayı kolaylaştırır. Yoğurdu da yutmayı kolaylaştırsın diye verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…