• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 8 aylık bebeğimde idrar yolu enfeksiyonu..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

oykununannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
39
0
86
İstanbul
Merhabalar,
8 aylık bebeğimde 10 gündür gitmeyen bir öksürük vardı. Doktora götürdüm. Bronşitten şüphelendi. Akciğer filmi istedi, şükür ki filmde bi şey çıkmadı. Acaba kanında mı mikrop var dedi? Kan tahlili istedi, bi de idrar tahlili yaptırın dedi. Yaptırdık ve yaptırdığımız hastanedeki doktor idrar yolu enfeksiyonu demiş. Sinir oldum ya... İnternette araştırdım da genelde yüksek ateş filan oluyormuş, bizimkinde ateş filan yok. Herhalde daha ilerlememiştir diye düşünüyorum ve öyle ümit ediyorum. Daha önce bu hastalığa yakalanan var mı ? Kızımın sonuçlarında her sahada 15-20 lökosit görüldü yazıyor çok mu ki acaba bu değer? Ben zaten yarın doktoruma götürücem de sonuçları, bi de size sorayım dedim. Doktordan gelince de neler dediğini yazarım artık...

öykünün annesi çok geçmiş olsun öncelikle =)enfeksiyonun ilerlemesine bağlı olarak ateş seyri değişir diye biliyorum belki başlangıcıdır...kız çocuğu annesi olarak uyarım akka temizliğini arkadan öne değil önden arkaya yapmanızdır...ilaçlarla tedavi edilir korkmanıza gerek yok bol bol su içmesini sağlayın derim.....rabbim büyük rahatsızlıklar vermesin inş..geçmiş olsun=)

öykünün annesi çok geçmiş olsun öncelikle =)enfeksiyonun ilerlemesine bağlı olarak ateş seyri değişir diye biliyorum belki başlangıcıdır...kız çocuğu annesi olarak uyarım akka temizliğini arkadan öne değil önden arkaya yapmanızdır...ilaçlarla tedavi edilir korkmanıza gerek yok bol bol su içmesini sağlayın derim.....rabbim büyük rahatsızlıklar vermesin inş..geçmiş olsun=)

Bugün gittim doktora, tahlil sonucuna göre idrar yolu enfeksiyonu gibi görünüyor ama idrar kültürünün sonucunu bekleyelim. O daha net bilgi verir dedi. Kültür sonucu da cumartesi günü çıkacak, bakalım. Ama çok tehlikeli boyutta değil galiba ki cumartesiye kadar beklememizde sorun yok dedi.
Kızımın temizliğini de hep önden arkaya yapıyorum, daha hastanede ilk doğduğunda söylediler nasıl yapacağımızı, ama kısmet işte. Gerçi benim bebeğim daha 1 haftalıkken yine aynı şey olmuştu. Acaba idrar yolu enfeksiyonu mu demişti doktor, kültür sonucu temiz çıkmıştı sonra da. Rahatlamıştık, umarım bu da temiz çıkar diyorum. Küçücük yavruma antibiyotik vermek istemiyorum.
Dediğiniz gibi Allahım dermansız dert vermesin kimseye

tam sonucu alın inşş.ferahtır....korkmayın dediğim gibi bunlar küçük şeyler antibiyotiktende korkmayın eğer vücut enfekte olmuşsa o halde bırakılırsa fenadır ...antibiyotikler bizler için faydalıdır...bütün suçu ilaçlara yüklememek lazım dimi=)

Back