8 aylik bebegim ve sutum

inekobasi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.726
11.976
408
İstanbul
Merhaba hanımlar. 8 aylık kızım var ilk altı ay sadece anne sütü aldı. Şimdi katı gidaya geçtik.kahvaltısı meyvesi yoğurdu puresi derken kızım beni pek emmiyor artık ve benim sütüm çok çok azaldı. Bu durum beni çok üzüyor sütü tekrar artmaz mi. Artması içi ne yapmaliyim .. Hayırlı iftarlar..

Yulaf,bulgur ve tahil urunleri cok sukur benim sutumu bayagi arttirmisti.
Bunun haricinde birde bira mayasi tableti ictim onunda faydasini gormustum.
Insallah bol sutlu gunler dilerim.

Alti aydan sonra anne sütü bi bebek icin yeterli olmuyor zaten, bi vitamin almiyor susuzlugunu gideriyor, en dogrusu bu sekil, hem birakmasida sizin icinde bebek icinde daha kolay olur... Hic üzülmeyin bence en önemli zaman icerisinde emzirmissiniz zaten...

Ben de 4buçuk aylıkken başlamıştım ek gıdaya o zaman hiç emmek istemedi, veriyordum almıyor du hatta bırakacak sandım.Çok pişman olmuştum ek gıdaya başladım diye ama neyseki şimdi 7 aylık oldu gayet güzel emiyor..Emmiyor diye hiç bırakmadım, üstüne düşmesem hiç aramazdı..Sütün de öyle azalmamıştır bence ama öyle drsen bol su iç emzirmeye devam et..özellikle uyku sersemi emiyor bebekler uyumaya yakın deneyin derim..kolay gelsin

Alti aydan sonra anne sütü bi bebek icin yeterli olmuyor zaten, bi vitamin almiyor susuzlugunu gideriyor, en dogrusu bu sekil, hem birakmasida sizin icinde bebek icinde daha kolay olur... Hic üzülmeyin bence en önemli zaman icerisinde emzirmissiniz zaten...

bunu ben de duymusştum ama 2 yaşına kadar günde en az 300 cc anne sütü ya da mamaya ihtiyaç duyduğu da söyleniyor. napsam mamaya mı başlasam?

bunu ben de duymusştum ama 2 yaşına kadar günde en az 300 cc anne sütü ya da mamaya ihtiyaç duyduğu da söyleniyor. napsam mamaya mı başlasam?

Vallah ben doktoruma danismistim, iki oglumuda alti aya kadar full emzirdim sonra sizin gibi ek gidalara basladim günde bikac kez emzirdim genelde geceleri anne sicakligina ihtiyaclari oldugu icin, 12 aylik kestim doktorum normal süt verin artik dedi... Hem nekadar uzun emzirirseniz okadar zor olur biraktirmasi... Bazen 3 yasindaki cocuklarin emdigini görüyorum cok bed gözüküyor bence ve cok sacma... Herkesin kendi bilecigi sey ama bence en önemli zamanda emzirmissiniz simdide az olsada biraz daha emzirin yavas yavas birakir zaten, ikiniz icinde iyi bi gecis olur, üzülmeyin yani...:ssz:

Vallah ben doktoruma danismistim, iki oglumuda alti aya kadar full emzirdim sonra sizin gibi ek gidalara basladim günde bikac kez emzirdim genelde geceleri anne sicakligina ihtiyaclari oldugu icin, 12 aylik kestim doktorum normal süt verin artik dedi... Hem nekadar uzun emzirirseniz okadar zor olur biraktirmasi... Bazen 3 yasindaki cocuklarin emdigini görüyorum cok bed gözüküyor bence ve cok sacma... Herkesin kendi bilecigi sey ama bence en önemli zamanda emzirmissiniz simdide az olsada biraz daha emzirin yavas yavas birakir zaten, ikiniz icinde iyi bi gecis olur, üzülmeyin yani...:ssz:

içimi rahatlattınız teşekkür ederim..

Merhaba canim,

Bende oglumu 1 yasina kadar emzirdim sukur, ama nasil emzirme…asla cok fazla sutum olmadi..hani bazilari gogus pedim islaniyodu uzerim batiyodu der ya..oyle olmadi hic…6 ay ful falanda emziremedim ben…3,5 aydan sonra zaten ise basladigim icin mamaya gectik zar zor…daha dogrusu mamada verdik yetmedigi yerde…artik kabusum oluyordu mamaya baslamasaydik durumumuz vahimdi ikimizinde..oglum aciktigi icin sut olmadigi icin agliyor..ben sut yetmedigi icin kafayi yiyordum. Ise baslayinca tabiiki sagdim sutumu son damlasina kadar…ama tabiiki cok az geliyordu..heleki son zamanlar…evde olanlar cok sansli bu konuda..cunku bebek cok daha fazlasini cikariyor annenin gogsunde..sut sagma makinasina nazaran…

Ha 1 yasinda biraktirdim bir sekilde…biraz gonullu biraz gonulsuz..cunku calisan birine gercekten cok zor oluyor..geceleri emdigi icin illaki anneyi ariyor ve cok fazla uyaniyor..bazen 3-4 saat uykuyla ise geldigimi biliyorum…cok yipraniyor insan..cok sukur geciyor o gunler ama dedigim gibi yorucu bir donem…hele helede evde degilsen. Cunku evde olsan uykusuz saatlerini bebegin uyudugunda yakalarsin, ama iste olunca olamiyor bu dedigim.

Pismanmiyim? Hayir..cunku suanda emdigini dusunursen hayatta biraktiramazdim herhalde…cok asiri zor olurdu..akli yavas yavas eriyor artik..aliskanliklarindan zor vazgeciyor cunku

Sutun artmasi icinde neler denemedimki…rezene, dereotu, incir suyu, dut suyu…her gun en az 2 litre su…ama dedigim gibi bence cocugun emmesi cok daha iyi oluyor..hani bir yandan ne kadar ictigini bilmesende diger bir yandan cocuk cok daha fazlasini cikariyor…

Ama soylede birsey var 6 aydan sonra rahatlamistim az psikolojikmen…nasilsa 6 ayi doldu diye dusunuyordum..hic emmmesede yeter dedim ama sukur nasibi daha cok olmasada daha uzuns ureymis..

Buarada reklamlar cikiyor tv de..yok 2 yasina kadar 2 su bardagi anne sutu verin filan…yahu 2 yasina kadar o kadar sut mu kaliyorki verelim??? Her gordugumde sinirleniyordum o reklamlari…

Back