8 aylık bebeğim sürekli huzursuz

olgunoz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2020
24
14
3
38
Merhaba arkadaşlar. 8aylık bebeğim var. Dogdugundan beri rahat bir çocuk değil. Sürekli huzursuz. Yere bırakınca rn fazla 10 dk oyalanıyor. Gelişiminde yemesinde ve gece uykusunda problem yok çok şükür. Fakat gün içerisinde oyalanmıyor bir türlü heo kucak iştiyor sürekli mızırdanma hali. Malum pandemi den dolayı doktora da götüremiyoruz. Bir hastalığı olsa yemek yemez gece uyumaz diye düşünüyorum haksızmıyım. Bebeğim uslu diyen annelri cok kıskanıyorum valla.. Sizlerden de varmı bebeği bu şekilde olanlar cevaplar için teşekkür ederim 🤗

Kucak istemesinden daha normal bisey yok.o daha küçük ve özellikle annesine çok ihtiyacı var 😊. Insanların benim çocuğum uslu demelerine de bakmayın. Her bebek biriciktir, kendi kişiliği karakteri vardır. Kıyaslama bebeğimize farketmeden yapacağımız en büyük haksızlıklardan bence.

benim oğlumda böyleydi. Doğduğu andan itibaren bırakamadım kucağımdan çünkü durmazdı hiç. Evet çok zorluyor insanı ama ıyiki kucagimdaymis hep. Şimdi 1.5 yaşında ve zar zor kucağımiza alabiliyoruz.
Zor oluyor biliyorum ama şimdiki hallerinin keyfini yaşayın 😊

Beeennnnn 🙋‍♀️ benim bebeğim de 8 aylk ve aynıyız. 😐

Kucak istemesinden daha normal bisey yok.o daha küçük ve özellikle annesine çok ihtiyacı var 😊. Insanların benim çocuğum uslu demelerine de bakmayın. Her bebek biriciktir, kendi kişiliği karakteri vardır. Kıyaslama bebeğimize farketmeden yapacağımız en büyük haksızlıklardan bence.

benim oğlumda böyleydi. Doğduğu andan itibaren bırakamadım kucağımdan çünkü durmazdı hiç. Evet çok zorluyor insanı ama ıyiki kucagimdaymis hep. Şimdi 1.5 yaşında ve zar zor kucağımiza alabiliyoruz.
Maşallahhhh Allah bağışlasın bebeğinizi. Çok haklısınız aslında acemi de değilim 2.yi büyütüyorum 1.de de aynı şeyleri yaşadım biliyorum geçecek ama yinede tereddüt ediyor insan acaba anlayamadığım bşr derdi mi var diye

Idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi diye düşünün değerlendirin ne bileyim diş ağrısıdır belki dicem ama çok küçük ya o aylarda çok normal kanguru gibi bir şeye koyun evde kucağınıza alın ilgi ister değişiklik ister sıkılıyordur hep aynı odada durmayın

Idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi diye düşünün değerlendirin ne bileyim diş ağrısıdır belki dicem ama çok küçük ya o aylarda çok normal kanguru gibi bir şeye koyun evde kucağınıza alın ilgi ister değişiklik ister sıkılıyordur hep aynı odada durmayın
Enfeksiyon olsa ateş vs olur diye düşünüyorum çünkü yeni birşey değil dogdugundan beri huzursuz bebe😁pandemi korkusuna hastahane ye sokmak istemiyoruz. Bilmiyorum nereye kadar böyle gidecek. Bebe ağlamayı çok seviyor 😁

O sadece bebek ve 10 dk dan fazla oyalanmasını beklemek dünya barışı gibi bir şey:)

O sadece bebek ve 10 dk dan fazla oyalanmasını beklemek dünya barışı gibi bir şey:)
Dimi. Ya bir rahatsızlığı olmasında ben razıyım mızırdanmalarına işim gücüm o zaten yeter ki sağlıklı olsun teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 🙏

Dimi. Ya bir rahatsızlığı olmasında ben razıyım mızırdanmalarına işim gücüm o zaten yeter ki sağlıklı olsun teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 🙏
Benim canı sağolasıca büyük oğlanda ‘şükür bunlarda sıkıntı yok’ dediğiniz her durumda da sıkıntı vardı, bakıldı ve tek denilen şey yüksek duyarlı çocuk.
Yani bir hastalık değil, sınıflandırma sadece.

Şuan 4 yaşında, kardeşi olmasa inanın 10 dk kendi durmaz.

Bebeğiniz olması gerekenden bile iyi bence maşallah 🧿

Benim canı sağolasıca büyük oğlanda ‘şükür bunlarda sıkıntı yok’ dediğiniz her durumda da sıkıntı vardı, bakıldı ve tek denilen şey yüksek duyarlı çocuk.
Yani bir hastalık değil, sınıflandırma sadece.

Şuan 4 yaşında, kardeşi olmasa inanın 10 dk kendi durmaz.

Bebeğiniz olması gerekenden bile iyi bence maşallah 🧿
Haklısınız cok şükür gece uyuyoruz dinleniyoruz işte pandemi ülke gündemi vs psikolojimizi bozdu dört duvar arasında büyüyor çocuklar insan yüzü görmeden temiz hava alamadan.. Allah'ım hepimize güç kuvvet çocuklarımııza da sağlık versin 🙏

Haklısınız cok şükür gece uyuyoruz dinleniyoruz işte pandemi ülke gündemi vs psikolojimizi bozdu dört duvar arasında büyüyor çocuklar insan yüzü görmeden temiz hava alamadan.. Allah'ım hepimize güç kuvvet çocuklarımııza da sağlık versin 🙏
Amin inşallah.
Aslında küçük bebekliler inanın şanslısınız, bebeğiniz şuan daha hiçbir şey bilmediği için arzu edemiyor dışarı çıkmayı, parkı vs.
1yaşı aşkın olanlarda çok büyük sorun bu, kapıda tepinerek ağlıyor kurban olduklarım.

Allah hepimize sağlıkla büyütmeyi nasip etsin:)

Amin inşallah.
Aslında küçük bebekliler inanın şanslısınız, bebeğiniz şuan daha hiçbir şey bilmediği için arzu edemiyor dışarı çıkmayı, parkı vs.
1yaşı aşkın olanlarda çok büyük sorun bu, kapıda tepinerek ağlıyor kurban olduklarım.

Allah hepimize sağlıkla büyütmeyi nasip etsin:)
Aminnnnnnn🙏🙏🙏

Enfeksiyon olsa ateş vs olur diye düşünüyorum çünkü yeni birşey değil dogdugundan beri huzursuz bebe😁pandemi korkusuna hastahane ye sokmak istemiyoruz. Bilmiyorum nereye kadar böyle gidecek. Bebe ağlamayı çok seviyor 😁
Idrar yolu enfeksiyonunda ateş kusma her zaman olmaz ara ara uğrayıp gidebilir enfeksiyon.

Doğduğundan beri böyleyse gezmeyi seven bi bebek net söyleyebilirim , dışarı çıkınca sesi çıkmıyorsa cevap can sıkıntısına ağlıyor

Size ihtiyacı var çünkü, sabredin daha küçücük oyuncaklar aynına göre etkinliklerle vakit geçirebilirsiniz ama yinede tek çocuksa ve bütün gün sizleyse bağlı olması çok normal. Sizden başka kimsesi yok şuan. Eğer annane , babanne , teyze , hala çağırma imkanınız olursa çağırın arada. insana alışsın sizde o oyalanırken dinlenirsiniz. Kızım 2 buçuğunda bende gurbetteydim kızım yalnız büyüdü hala bana aşırı bağlıdır ama az teyze , hala görsün unutur beni. Yalnız kalınca size saracak malesef yapacak bir şey yok. ☺️

Benim oğlumda 7,5 aylık ve aynı durumdayız gün içinde yemeği bile zor yapıyorum. Geride kıyamet kopıyor yani. Çocuğun bir yeri kopmuş gibi ağlıyor. Sürekli kucakta olmasa bile oynarken sürünürken hep yanında oturmam gerekiyor. 🤷‍♀️

Benim oğlumda 7,5 aylık ve aynı durumdayız gün içinde yemeği bile zor yapıyorum. Geride kıyamet kopıyor yani. Çocuğun bir yeri kopmuş gibi ağlıyor. Sürekli kucakta olmasa bile oynarken sürünürken hep yanında oturmam gerekiyor. 🤷‍♀️
Aynen ya su dönemde cocuklar la evde kaldık diye bize daha bağımlı hale geldiler. Valla baktım oyalanıyo hemen bir işe koşuyorum en fazla 10 dk sonra mızır mızır.. Bizim ki yerde yatmayı ds sevmiyor ki bırakayım emeklesin. Dönüyor sadece o pozisyon da sevmiyor hiç durmayı valla Allah yardımcımız olsun ❤️

Çok merak ediyorum kucağa almaya alistirmazsak
Kkucağı bilmeyecegi için
yine kucak isteyip ağlar mı acaba

Çok merak ediyorum kucağa almaya alistirmazsak
Kkucağı bilmeyecegi için
yine kucak isteyip ağlar mı acaba
Kucağa alıştırmamak nasıl oluyor ben de onu tam anlayamıyorum.
Ayrıca etrafımda gözlemlediğim kadarıyla kucağa alınmayarak büyüyen bebekler sonrasında anne ve babalarına daha bağımlı ve kucak ister halde oluyorlar . Bu tabi tamamen benim gözlemlerim. Fakat mesela yenidoğan yoğun bakımdaki bebekler anneleriyle ten teması yaptirildiginda daha hızlı gelişme gösterdikleri kanıtlanmış.

Bebeği emzirmek için, gazını çıkarmak için kucağa almak zorundayız. Ki ilk zamanlar emzirmeler zaten uzun sürebiliyor. Alıntı yaptığınız yazımda da söylediğim gibi belli bir zamandan sonra zaten kucağa gelmiyorlar.
Neden annesinin sıcaklığına, sesine, şefkatine en çok ihtiyacı olan zamanda kucağımiza almaktan mahrum edelimki ? Dünyaya adapte olmaya çalışan minicik bir bebeği daha hayatının en başında kendi başına bırakmakla sınayalım.
Bana bir anne olarak çok merhametli gelmiyor açıkçası.

Hep kucagimda olan bebeğim beLkide bu sayede gayet özgüvenli ve bağımsız hareket edebiliyor şuan . Zaten birçok uzman da bireyin bağımsız olabilmesi için önce bağımlı olması gerektiğini savunuyor. Ki tecrübe ettiğim üzere bence doğru söylüyorlar.

Back