Uyku Problemi 8,5 aylık bebeğim gece uykusunda saat başı uyanıyor çok çaresizim nolur yardım edin

susiskom

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2025
2
0
1
28
Merhabalar,
8,5 aylık bebeğim var ve uyku konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. Benzer durumu yaşayanların desteğine ihtiyacım var. Durumumuzu biraz özetlemeye çalışacağım.

Bebeğim 3 aylıkken beslenme reddi yaşadım, sadece uykusu geldiği zaman emiyordu bu yüzden de memede uyumaya alıştı. Gündüzleri zaten yarım saatten fazla asla uyumuyordu, geceleri de saat başı uyanıyordu. Zaten sonra bebeğim mememe ve bana yapışık halde uyumaya başladık (tabi buna uyku denirse).
Her neyse, doktorumuzun yönlendirmesi, bebeği olan arkadaşlar ve araştırmalarla 4.ayımızda kendi çapımızda bir uyku eğitimi verdik bebeğimize ve işe de yaradı. O an mutluluktan ağlamıştım çünkü artık psikolojim bozulmaya başlamıştı. 6.ayına kadar ya desteksiz uyuyordu ya da minimum destekle.

6.ayda diş miş derken uykular bozuldu. 1 hafta iyiyken 1 hafta kötüydük. Ta ki 7,5 aylık olana kadar. 7,5 aylıkken ne olduysa bir önceki gün güzel uyuyan bebeğim birden uyumamaya başladı. Asla uykuya dalamıyor, saat başı uyanıyor, uyandığında asla uykuya döndüremiyoruz. Tabi bu dönemde emeklemeyi, tutunup kalkmayı, tutunup yürümeyi öğrendi. Dedik geçer bir iki haftaya herhalde. Ama bugün tam 1 ay oldu.

Bebeğim şu an 8,5 aylık ve bir aydır uyku nedir yine unuttum. Önceden akşam 9da yatardı en azından 3-4 saat kesintisiz uyurdu. Şimdi 8de yatıyor gece 12ye kadar 10 kez uyanıyor. Sonra sabah 6.30a kadar saat kurmuş gibi saatte bir uyanıyor. Pışpış, kucak, yanımda yatırma, bazen meme bile işe yaramıyor. Çok çaresiz kaldım. 1 ay sonra işe başlamak zorundayım ve bu uykularla nasıl başa çıkıcağımı bilemiyorum.

Nolur yardım edin. Ne yapabilirim, bu süreç geçici mi, benzer bi durum yaşayanınız oldu mu?

Gün içinde neler yapıyorsunuz? Gündüz uykuları nasıl.duzenli 3 uyku yaparmi? Yorgunluktan olabilir ayrılık kaygısı olabilir dış olabilir. Fakat şöyle dusununce bende sizin aylarda ayniydim. Çaresizlikden sabahları ağlardım. Dönem dönem değişiyor uyku problemleri. Gece ve Gündüz uykusunu hep aynı saatlerde yaptırın en az 1 saat en çok da 1,30 şeklinde 2 uyku 3. son uykusuda 30-40 dk şeklinde kestirme tarzında olsun. Uyku uyanıklık araligina göre duzenligin . Gündüz az uyuyan bebekler yorgunluktan sık sık uyanır veya çok uyuyan bebeklerde gece uykusundan caldigindan aynı sorunlar çıkar.
Cee ve saklambac oyunları oynayın. Siz gitsenizde veya annesini gormesede aslında yanında olduğunu, seslendiginde hemen yanına gelebileceğini kavratan oyunlardır bunlar.

Gündüz uykularımızda çok sıkıntı yok. Yine kendi desteksiz uyuyor gündüz. 2 uyku yapıyoruz ve toplamda 3-3,5 saat uyuyor. Saatlerini uyanıklık sürelerine göre ayarlıyorum ve genelde hep aynı saatlerde yatıyoruz.
Dediğiniz her şeyi yapıyoruz aslında oyunlar vs. Gündüz az uyutmayı denedim yine aynıydık çok uyutmayı denedim yine aynıydık. Bu gece saat 4te uyandı asla uyumadı mesela. Ne yaptıysam olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…