• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

75TL masrafla kendiniz nasıl yatak başlığı yaparsınız ?

zanorkem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
62
1
36
İstanbul
Arkadaşlar yatak odamızı beyaz ve alman meşe renginden mobilyalarla döşedik
yatak baslıgını her yerde aradık istedigimiz gibi sadesini güzelini bulamadık en son bir mobilyacıya gittk 15 gun sonra gelin alın dedi 250 tl dedi kaplaması icin kumaş filan seçtik pek içime sinmemişti ama karar vermistik sonra 15 gün geçti arayan filan yok :)) kredi kartına taksit yaptırıcaz dıye odemistik parayıda sonra.. bizim mobilyacı batmıs kapatmıs bulamadık cok sinirlendik fılan neyse gecmiş gün... :)) evlendikten 1 sene geçti hala başlık yok bidaha aynı parayı vermekte istemiyoruz eşimde ben artık kapı kapı dolaşmam kendin hallet diyor bende kendimiz yapalım dedim araştırdık malzemeleri çıkan fiyat 75TL resimlerini ekleyecegim simdi...

MALZEMELER:
TASARIM İÇİN KAĞIT KALEM ölçümler çizimler yapıyoruz.
SUNTA : ölçümlerinizi hazırladıktan sonra gidip praktikede kestirebilrisiniz plaka halinde satılıyor orda istediginiz boyutta kesitiriyorsunuz renksiz sunta 15tl filan tutcaktır
SÜNGER :3cm ve 5cm olarak satılıyomus kadıkoyde ara sokaklardaki yorgancılarda var döşemecilerde kumaş ararken sizi onlarda yonlendiriyor katlayıp koyuyorsunuz arabaya 3cm alırsanız 3 kat yaparsınız 5 cm alırsanız 2 kat yeterli ne alırsanız 1 plaka almalısınız toptan satıyolar genelde10 tl fılan vericeksiniz en fazla elyaf ve tela diye bir bez satıyorlar orda ogrendim onuda ucretsiz verdiler.
KUMAŞI: kadıköyden döşemeciden aldim metresini hatırlamıyorum şuan 30 tl fiyatı düz beyaz baskısız deri
METAL ZIMBA: praktiker ve bahaus ta var 20tlye cok guzel bulabilirsiniz uçları icinden cıktıı ekstra aldıklarımızı kullanmadık henuz :))
ŞARJLI MATKAP: çinmali 15-18 tl değişebilen uçları var cok faydali
ŞERİT METRE, CETVEL ,MAKAS , JAPON YAPIŞTIRICISI
düğme isterseniz düğme ve kalın ip

AÇIKLAMASI :
1-) öncelikle yatak ve bazanızın toplam yerden yuksekliğini ölçmelisiniz benimkisi 50 cm sonra ustune + ne kdr yukseklik istiyorsunuz onu ekleyin ben 60 cm ekledim75cm de ekleyebilirsiniz isterseniz yuksek olur.. yataginizin eni zaten bellidir (160-140-180)160cm benimkisi yani 160cmX110cm plaka kesirdim arabaya sığdırmak icin
80x110 80x100 olarak ikiye kesitrdim birlestirmek icin demir bir aparat var onuda ordan aldım 2 lira filan evde kolaylıkla vidaladım

2-)Evde suntayı birlestirdikten sonra yatak yuksekliğine gelen yeri ölçüp çizgi çekin o çizgiye göre yukarısı yatak başınız olucak dügme istiyorsanız yerlerini ayarlayıp matkapla kucuk iğne delikleri acin iki küçük delik yanyana olabilir ben düğme takmadım ama yinede delikleri actim..

3-)üst ölçüye göre kestiğiniz süngeri falçatayla kesmek kolay olur 2-3 kat yapıp yapıstırın yapısması cok onemli degil biraz tutsa yeter hemen üstüne elyaf zımbalayın iyice gerdirerek ontaraftan sonra tela denilen bezin ön kısımla zımbalama işini bitirin, arkayı ceevirip asılarak önce elyafı sonra telayı zımbalayın fazlalıkları zımbaladıktan sonra kesin gergin olsun degilse yeni zımbalama darbeleri yapabılırsınız nasıl olsa gözükmeyecek

4-)kumaşinizi zımbalamadan duvara dayayıp bakabılırsınız alcak yada yuksek olmuşsa yol yakınken duzeltebilirsniz :)))

5-)hersey yolunda gitmisse kumaşi yine önce ön taraftan sonra arkadan gererek zımbalayalim arkayi kitap kaplar gibi köşelerin fazlalıklarını alip katlayalim yataga sabitlemek istiyorsaniz kocaman vidalar var matkapla yerini belirleyip delik acmak gerekiyor ama ben ugrasmadım bazamın ici dolu oldugu içinyerinden oynamiyor

gelelim resimlere :

Eki Görüntüle 247889

Eki Görüntüle 247891

Eki Görüntüle 247893

Eki Görüntüle 247895

Eki Görüntüle 247896

Eki Görüntüle 247897

Eki Görüntüle 247899

Eki Görüntüle 247900

Eki Görüntüle 247901
bu resimden sonra herşey hazirdir artık kumaşı kaplayabiliriz.. =))))

Eki Görüntüle 247902

Eki Görüntüle 247903

Eki Görüntüle 247904

Eki Görüntüle 247905

Eki Görüntüle 247906

AYRINTILAR:
renk butunlugu için çekmecelerin yerlerini degistirdik nasıl istersek öyle kullaniyoruz :)) ve ikeadan aldıgımız dolap raflarınıda ordan alsaydık cok pahalıya gelecekti rafları bahausta kestirdik ön tarafına cekilen şeritide beyaz yaptırdık uyumlu olsun diye daha ucuza geldi ölçüleri zaten pakette yazıyordu :)))

eğer yatak baslıgını denemek isteyen olursa yardım ederim olcu konusunda :)) iki bayanda kolaylıkla yapabilir erkeğe suntayı tasımak kalıyor gerçi sunta hafif iki parça kestikleri için..

kolay gelsin herkese :nazar:

Son düzenleme:
$1.webp
kullanılan malzemeler
$2.webp
$3.webp
board'un arkasından birlestirilmesi ve onden dugmeler icin cizim ve delinmesi
$4.webp
$6.webp$7.webp
iki kat sunger ardından,elyaf ve telanın zımbalanması
$8.webp$9.webp
boyutları uygun olmuş mu kontrol icin duvara dayayıp yatağı itmeliyiz , bızım deri örtümüz geciktiği için biz bir kac gün bu sekilde kullandık :)
$9.webp$10.webp$11.webp
$12.webp$13.webp
tabi köşeler biraz tuaf oldu hatta bir köşeyide eşim yaptı cok özenemedik :))) bende sesimi cıkarmadım o kdar yardım etti idare edelim biraz diye :69:
$14.webp
$15.webp
bu resimlerde odamızın diğer bölümleri paylaşmak istedim :)

ben resimleri gördüm; çok güzel ya bravo valla güzel olmuş güle güle kullan..
becerikli insanın hali bi başka oluyor yaw... :75:

teşekkürler begendiginiz için
yaza dogru kalın perdeyi degistirmeyi dusunuyorum annemin makinesinde deniyecegiz :))) dikiş makinesi hakkında hiç bir bilgim yok oyuzden heyecanlıyım olculerini alıp yukardan giydirme yapabilirmişiz değişik olur diye dusunuyorum

Back
X