7 Yorucu Yıl

lilufer

Amiral
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2009
27
0
86
Ankara
Merhaba, 8 yıllık evliyim. ve tam 7yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz.yani çalışıyorduk, ama sanırım yolun sonuna geldik Hikayemiz ilk yılda planlamadığımız halde hamile kalmamla başladı.Tam müjdeyi ailelere verdik ki bir hafta dolmadan düşükle sonuçlandı.Dr umuz ilk gebeliklerin genelinin düşük olabileceğini söyledi içimiz rahat ikinci bebeği bu kez planlayarak yola çıktık,2 ay sonra yeniden gebelik elde ettik, ancak yine hüsran,..
üçüncü gebelik ve düşük...
artık tekrarlayan düşükler vakası ile araştırma yapılıyordu, tüm genetik faktörler, kan, ve aklınıza gelebilecek tüm testler biri hariç!!!!
Bu durum bizim 4 yılımızı almıştı yorulmuştuk ve en son aşılama ile hamile kalıp 4. kez düşük yapmıştım.Ve ne yazık ki dr lar aşılamayı hem özel yapma taraftarı oluyorlar,hem de tüp bebek aşamasına geçmek için sabırsızlanıyorlardı!!!!!!
artık bu yıla girdiğimizde ise kulaklarımda hala çınlayan doktorumun sesi bana artık vazgeç yolun sonu dedirtti..
İlk kez bu doktorumun aklına gelebilmişti hikayemi duyar duymaz, bana rahim hsg çekilip çekilmediğimi sordu?** nedense diğer 4 ünün aklına gelmemişti....
filmi çektirdim.. ve lap. operasyonu da geçirdim. ve sonuç olarak, rahimdeki anomali bebek sahibi olamayacağımı işaret ediyor...
Ben neye üzülmeliyim????
yeminli doktorlara nasıl da ahmakça güvenip, 7 yıl kaybettiğime mi? belki de anne olamayacak olmama mı?
Yine de umutsuz olmamaya çalışıyorum ama, benzer bir öyküyü dinlediğimde kendime daha kolay anlatabilir miyim diye yazma gereği duydum..
Umarım sesimi duyan olur..

canım olacağı varmış allah sabırlar versin sana. gebe kalabildiğin için çektirme ihtiyacı duymamış olabilirler. 3 senedir gebe kalamadığım için 6 aylık tedavi sonrası çekildi benim hsg. ama tabi 7 yıl uzun bir süreç. mevlam hakkımızda hayırlısı neyse onu versin. belkide evlatlık bir bebek alabilrsin yetiştirme yurdundaki bebeklerinde bir anneye ihtiyacı var. eğer hamile kalamazsın diyorlarsa doktorlar. tabiiki bu senin kararın olur ama yinede evlat sevgisini tadmak için güzel bir yol...

Teşekkür ederim balımnur.Elbette hiç bir sonuç alınamazsa , yapabileceklerim arasında evlatlık da alabilmek var..Tüm bebekler bizim..

Cok üzüldüm canim durumuna,
Herseyde bir hayir vardir elbet, belkide bu halde bile hamile kalabilirsin ,Allah istedikten sonra senin durumunda bile cocuk sahibi olunabilir

Zaten ne desem seni teselli edememki canim......
Rabbim gönlünde ne varsa onu versin hic kimseye yergin birakmasin:teselli::teselli:

canım geçenlerde duyduğum bişeyi anlatayım bir tanıdığımız hacdayken arkaşları dönünce gelini boşayacağız çocuğu olmuyor felan demişler. doktorlara çok götürmüşler. dünya dua ile dururnuş birde getirin bizim orada hoca var felan diye konuşulmuş son bir şans gibi sanki. hocaya götürmüşler felan kadının birkaç ay sonra hamile kalmış şimdi kocaman olmuş felan diye anlattılar. tabii her hocaya inanmamak gerekir ama araştırıp bir dene istersen. bebeğin olmasa bile iç huzurun olur belki. mevlam hepimize sağlık sıhhat versin. hayırlısı neyse onu versin...

böyle bir durumda ne denebilinirki kimimiz evlet sahibi olabilmek için çırpınıyoruz kimimiz yakaladığı şansı elinden kayıp gidiyor kimiside ALLAH ın verdiği şansı umursamıyor hayat hepimiz için bi imtihan seninde imtihanın bu olmuş arkadaşım bence hemen öyle ümitsizliğe kapılma mutlaka bi çaresi bulunu tıp her geçen gün birazdaha ilerliyor ben senelerce gittiğim doktorlar hormonların düşük ama tedavi ile iyileşebileceksin yalanına yıllarca inandım yaşım 26 ve ilk defa bu yıl hipogonadizm hastası olduğumu ve ömrümün sonuna kadar sadece ilaçla hamile kalabileceğimi ve işinin ehli bir doktor bulamazsam asla çocuk sahibi olamayacağımı sadece tüp bebek olabileceğiniişin ene kötü tarafı eşim asla tüp bebek istemiyor yanı tek çaresiz sen değilsin aslında çaresizde değiliz mutlaka rabbim bizlerede nasip edecek bence daha fazla kendini üzmemeye çalış ve birgün mutlaka anne olabileceğini düşün çünkü moral herşeyin üstesinden geliyor kendine çok ii bak

yani ne diyebilirim ki.doktorlara saygım var.ama bazılarına hiç yok bu kadar uzun sürede naslı olurda birinin aklına gelmezki.talihsizlik desem hiç değil...geçen sene ablama kanser teşhisi kondu.ufacık bir yağ bazasiydi alınan.aldırdık 2 saat sonra gezmeye gittik durum bu yani.kesinlikle yağ bezesi diye alındı ama yine de tahlil oldu.adenokarsinom kanser beynimizden vurulmuşa döndük.bi de burası bursadaki bir kanser hastanesi.örneğide vermediler 15 gün tekrar tahlil yaptılar biz 15 gün öldük öldük dirildik.aldık örneği istanbulda çok ünlü bir hastanede yaptırdık.aynı gece bize cevap verdiler.yanlış kesit alınmasından dolayı yanlış teşhis, kalın kesmişler ve hücreler üst üste binmiş.bide bir gecede verdiler sonucu buda cabası.şimdi üniversite hastanesinde ders konusu oldu bizim numune yanlış kesersen bak noluyo diye hocalar öğrencilerine gösteriyo...o yüzden doktorlara tam olarak inanmıycaksın kendinde araştıracaksın.bende yüksek fsh den dolayı 1,5 ayda 4 farklı doktora gittim.hepsi ayrı telden çalıyo.

hacıya bak hacıya allah korkusu da mı yokmuş.ben başkasının duası tutarmı bilmem ama
kendin için dua etmenin verdiği iç huzurunu ve neticesini bilirim.Allah ım çok büyük elbet duyar sesimizi Allah ımdan bugüne kadar sağlık sıhhat haricinde bişey istemeye hep çekinmişimdir hep hayırlısını ver demişimdir.tek kocamı bana nasip etmesini istedim.verdi...
ne diyebilirim ki bu kadar hayırlı bir eşe sahip olduğum için çok şanslıyım elbet kucağımızı da bebeksiz bırakmayacaktır.dua edin arkadaşlar.bol bol.meryem suresini okuyun olmanız gereken tedaviyide olun.Allah çok büyük ol demesi yeter...

kesinlikle arkadaşım ALLAH la aramıza illada birilerinin aracı olmasına gerek yok o biz istesekde verecek ben pek hacı hoca işine inanmıyorrum rabbimin dualarımızı kabul etmesi için illada birilerinin gerekli olduğuna inanmıyorum rabbim isteyen hiçkimsenin kucağını boş bırakmasın

aynen, hacı hoca benim için ne kadar içten dua edebilir ki.allah büyük onda herşeyden çok var bize de verecektir.

canım çok geçmiş olsun...nedense genelde herkes hsg filminin sadece tüpler tıkalımı değilmi? bu amaç için yaradığını sanıyor ama rahim filmi adı üstünde rahmin yapısını ve özelliklerini inceleyen bir film dir...bunu dr.ların daha iyi bilmesi lazım..yazık olmuş onca yıla..ama tabiki hiçbişey için geç değildir..mutlaka bunun da bi çaresi vardır bence...bunu daha iyice araştırmalısın..gerekirse dr.larla telefonda görüş alabilirsin...

evet sudenaz, çok yazık olan 7 yıl Ama Allah a olan inancım sayesinde bu mücadeleyi sonuçlandıracağımı ümit ediyorum.Bir çok doktor ile görüşüyorum, hatta şuanda yeni bir rahim filmi için gün sayıyorum.O sonuç da çıkınca doktorların kapısını yeniden aşındıracağım. Ve bu kez bir doktora güvenmektense, bir kaç doktor ziyaret edip, hepsini dinleyeceğim. Bakalım. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

benimde canım yedi yılımı aldı ilk kızıma hamile kalmam sonuc erken doğum ve bebeği kaybettik inan o tedavi asaması onun yanında bir hicti asılamalar tedaviler beni mahvetti
takdiri ilahi sonra bir dıs gebelik ve ve onuncu yılda oldu bebek ama ben cok yıprandım herseyin bir vakti saati var senin bebekte belki onu bekliyor insallah rahatsızlığın düzelecek bir seydir en azından ne oldugunu biliyorsun artık ya sebebsiz infertilede yada sebebi belli olmayan düsüklerde
yakın bir akrabam tam dört tane cocuk doğurdu ve sonuc bebekler bir iki gün icerisinde kaybetti beterin beteri var unutma
ve herseyde bir hayır vardır allahım senin hakkında en hayırlısını bir an önce verir insallah

İnsanın bu durumda yalnız olmadığını bilmek en başta, psikolojik destek oluyor ,bu yadsınamaz bir gerçek.Ancak bazen, karamsar olmuyor değilim.
S-Demin bir başka sitede ,durumumla ilgili bir konu okurken, sanırım olmayacak dedim..
Rahim anomalisinin de bir sürü çeşidi var, doktorumun dediğine göre , alanı büyütmemiz zor görünüyor..
Sağlıklı doğum şansım azmış ama o şansı bile olmayanlar var diye de düşünüyorum..
Karman çorman oldum..
Rahim filmini bekliyorum şimdi..
Ve dediğiniz gibi.. Her işte bir hayır vardır,Allahım bana da ,burda bekleyen herkese de hayırlı yarınlar nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…