7.Sınıfta dershaneye göndersemmi?

mayabu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
171
191
46
Sevgili kk.üyeleri çocuğum altıncı sınıfı bitirip 7.sınıf olacak.
Şimdiye kadar bi şekilde kendi çabalarıyla derslerinde başarılı oldu.

Yaşıtları kaç senedir dershaneye gidiyor.
Biz de dershane konusun da kararsızız Oğlum da çok istekli değil,
Fiyatlar çok yüksek.

Sizler kaçıncı sınıfta dershaneye göndermeye başladınız?alt yapı gerekli
ama fiyatlar çok uçuk geliyor.

Ataşehir de dershane önerileriniz varmı?memnun kalanlar iyiki göndermişim, diyenler,cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşım birebir kurs aldırdı dershane
ortamın da hiç memnun kalmadı.
Bu sebeple 8 kişilik bi sınıfa kayıt yaptırdı.

Dershaneyi öğrencilerime önermiyorum. Kendi çocuğumu da göndermem şu durumda.
Gereksiz vakit kaybo, yığunluk... Tersine çocuğu zorlar.
Birebir ders takviyesi daha mantıklı.

özel ders aldırın matematikten diğer zorlandığı fen derslerinden
dershanelerin sadece sınavlarına yazdırın
dershane sınavlarından bakın hangi dersleri iyi hangilerinde bocalıyor
ona göre özel derslere devam edin
dershane dolu para, zaman kaybı ve verimli değil

dershaneye yazdırınca tek bir dershaneye bağımlı kalacaksınız
ya çocuğunuz memnun kalmazsa gitti para gitti zaman
ama bir dolu dershane var, onların sınavlarına dışarıdan girsin hep
hepsinden az parayla faydalanmış olur

Dersleri şuan iyi, ortalaması da gayet güzel
ama ne biliyim alt yapısı sağlam olursa,
ilerisi dahamı iyi olur.

-Sakura- -Sakura- Dışarıdan dershanelerin sınavlarına girildiğini bilmiyordum olabilir.

Benim en büyük pişmanlığımdır bu dershanelerde vakit kaybetmek.
Sınıfımda özel ders alanlar beni sollayıp geçmişti. Tüm dershanelerin sınavlarına giriyorlardı sadece. Böylece seviyelerini de öğreniyorlardı. Gittiğim dershanelerdeki sınavlarda en yüksek puan alanlar genelde özel ders alıp dershanelerde vakit kaybetmeyen tiplerdi. Dershanelerden yüzde 80 90 indirim bile gelse yazılmıyorlardı.

Ben de en az bir buçuk saat yollarda yorulmama mı yanayım, derslerde hocaların en basit konuları bile anlatamamalarına mı yanayım, bazı hocalar bildikleri halde o kadar sıkılmışlar ki bir sürü öğrenciyle ilgilinmeye cevap vermeye tenezzül bile etmiyorlardı. Hocaların tek tek her öğrenciyle ilgilenmeleri imkansız zaten.
Kaldı ki orada da arkadaş ortamı olacak. Derslerden daha da uzaklaşabilir. Sınıfların yarısı geyik yapmaya geliyor zaten.

Fiyatlar çok yüksek.

Ataşehir de dershane önerileriniz varmı?memnun kalanlar iyiki göndermişim, diyenler,cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.
Bursluluk sınavlarına girsin dönem başlamadan önce yapılıyor. Lise sona kadar bedava gitmiştim ben hep. Bedava olmasa bile indirim kazanabilir. Çocuk istemiyorsa zorlamak çok mantıklı değil ters tepebilir. Arkadaşları gidiyorsa kendi de heves ederse o zaman gönderin bence. Oradaki öğretmenler daha ilgili oluyor genellikle. Ama özellikle zorlandığı bir iki ders veya konu varsa özel ders daha mantıklı olabilir. Dershaneye gidince tatil olmuyor çünkü kolay değil.

8. sinifta saka olsun diye girdigim sinavdan %50 burs aldim diye annem dershaneye yazdirmisti. Yari donemden sonra biraktim. Para verdik niye gitmiyorsun diyince de beni zorla gondermeye kalkarsa bir o kadar da psikologa para vermesi gerekecegini soylemistim de vazgecmisti. 20 sene gecti hala atlatamadim! Bi daha da dershaneye falan para vermedim. Lise 2'de herkes yaziliyor diye yazildim, yine gitmedim. Sadece lise 3'te gitmek yetti. Saka bir yana 7. sinif cok erken bence. Cocugunuz cok isteseydi gonderirdiniz, ama baskisi yapilacak sey degil. Dershaneler hep test cozme, formul, sinav stratejisi odakli oldugu icin gercek ogrenmenin keyfini azaltiyor, derin dusunmeyi engelliyor. Son 1 (cok istediyse 2) yil gitsin fazla fazla yeter. Ondan once kendisi okuyarak, dusunere, destek gerekiyorsa ozel ders alarak konulari derinlemesine ogrensin.

Biraz da sosyal olsun diye düşündüm
evde çok pc.bakıyor.
Ergenlik başlıyor sanki erkek çocuğu
ne biliyim bi uğraşı olsun diye ama bu
sene gitse seneye hayatta gitmez.

Fiyatlar çok yüksek.

Dersaneye bağlı bence iyi bir kurum varsa olabilir final dersanelerini beğeniyorum ben kitaplarını sorularını genel olarak. Ama o bölgedeki şubesi nasıldır bilemem.
Herkes özel ders yazmış ama özel ders çok daha pahalı olmaz mı? Sürkeli gelecek sonuçta ve hangi dersten alacak ?

Dershane değil de bire bir ders aldırabilirsiniz.Hem dershaneye göre daha ekonomik ve verimli olur.

özel derste öğretmen mi yoksa unıversite öğrencisi mi tercih ediyorsunuz

Fiyatlar çok yüksek.

çocuğunuz istekli degilse, göndermeyin. Aslinda dersane gerekli de degil. Ogrenci sorumluluk sahibi ise deraaneye gonderseniz de gondermeseniz de bir olumsuzluk yasanmiyor. ama arkadaslari gidiyor aman siz beni göndermediniz demesin diye gonderiyorsaniz bu da zaman kaybi, gondermeyin. sihirli bir degnek degil dersane. ya da ozel dersle çocuğun beynine bilgiler asilanmiyor. eger gunluk tekrarini yapiyor, anlamadığını derste soruyor ise problem yasamazsiniz. dersane bana kalirsa yorucu bir surec. kimi zaman cocuklar okuldan cikio yemek yemeden dinlenmeden eve bilw ugrayamadan sarhos gibi sersaneye gidiyorlar. deraane de nasil sıkıştırıp odev veriyorsa okulun onune geciyor.zamanla coxuklar icin onxelikler degisiyor deraane okulun yerini aliyor.ama bu tempoyu kaldiramiyorsa cocuk icin ekstra yorgunluk oluyor. okula ve dersaneye es zamanli yetişmiyorsa yapamıyorum hissine kapılıp bosverebiliyor. avantaj ve dezavantijini çocuğunuza gore tartıp karar vermelisiniz.

X