• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7. sınıfa geçtim

bir tıraş bıcağı al banyoda bacaklarını onunla dikkatlice al kızarsa da ağda yapmama izin vermiyorsun psikolojim bozuldu artık de mecbur izin verir

Annenle konuş ama "illa alalım nolur alalım filanca da almış" diye değil.Mantıklı bir şekilde gerekçelerini izah et. "Alırsam bir şey kaybetmeyiz ama benle bu şekilde dalga geçiliyor(geçiyorlarmı bilmiyorum tabi ama),özgüvenim zedeleniyor,kendimi kötü hissediyorum,etek şort giymek istemiyorum" de.Almamak için gerekçesi neymiş sor,senin özgüveninden önemli neymiş?Belki annene burada gizlice aldım diyenleri veya internet aleminde senin yaşında olup senin gibi üzülen binlerce genç kızı gösterebilirsin.Kimileri bu problemi önemsiz görüyor ama o yaştaki özgüven problemleri geleceği etkileyebilir hele bir de patavatsız bir yorum alırsan.
Ben de senin yaşındayken bir gün annem okula geldiğinde diğer kızların tüysüz bacaklarını,güzel güzel ince çorap giydiğini bir de benim kıllı bacaklarım az görünsün diye yaz günü giydiğim opak çorapları göstermiştim hiç yorum yapmadan.Bir süre sonra teyzemin de kızcağız evlenene kadar mı beklesin sitemi üzerine izin vermişti.
keşke benim annem de buna izin verse ama nafile ..

Kıyamam canım ya çocuğum evet etek şort giymek hakkım demişsin içim cız etti,keşke tanısak da biz ikna etsek anneni. (Çocuksun problem etme diyenlere de sesleniyorum,o zaman şu bir derdim var forumunda kimin neyi problem edip etmeyeceğine karar verecek bir heyet oluşturalım!kızcağız üzülmüş ki buraya yazmış,o yaşta vücudunda bir şeyi dert etmesi doğal)
Gizlice yap demeyeceğim ama (muhtemelen annen şimdiden alırsan ilerde çoğalır diye izin vermiyordur) anne sen güzelce ağdayı öğretmiyorsun ben jiletle mi yapayım diyebilirsin.Önemli olan uygun bir zamanda başbaşa konuşup kendini ifade etmen.Sen küçükken kafaya taktığın bir şey yok muydu hiç mi hatırlamıyorsun ergenlik duygularını diyebilirsin.
Konuşmayı kestirip atıyorsa araya abla/teyze filan koyabilirsin.Ben anlayamıyorum ne gibi bir zararı olabilir ki yani?Ağda masrafından mı kaçıyor bu anneler :KK53:

Kıyamam canım ya çocuğum evet etek şort giymek hakkım demişsin içim cız etti,keşke tanısak da biz ikna etsek anneni. (Çocuksun problem etme diyenlere de sesleniyorum,o zaman şu bir derdim var forumunda kimin neyi problem edip etmeyeceğine karar verecek bir heyet oluşturalım!kızcağız üzülmüş ki buraya yazmış,o yaşta vücudunda bir şeyi dert etmesi doğal)
Gizlice yap demeyeceğim ama (muhtemelen annen şimdiden alırsan ilerde çoğalır diye izin vermiyordur) anne sen güzelce ağdayı öğretmiyorsun ben jiletle mi yapayım diyebilirsin.Önemli olan uygun bir zamanda başbaşa konuşup kendini ifade etmen.Sen küçükken kafaya taktığın bir şey yok muydu hiç mi hatırlamıyorsun ergenlik duygularını diyebilirsin.
Konuşmayı kestirip atıyorsa araya abla/teyze filan koyabilirsin.Ben anlayamıyorum ne gibi bir zararı olabilir ki yani?Ağda masrafından mı kaçıyor bu anneler :KK53:

teyze ve ablam yok :D Şans :D

Ben de bacaklarımı 7. sınıfa geçtiğim yaz almaya başlamıştım ama annem üst bacak almama izin vermiyordu ben de sadece alt bacakları alıyordum. Halbuki ne alakaa yani yarısı tüylü yarısı tüysüz görüntü çok komik.
Bence git bir kuaföre alsın gitsin hayır yani saklanıp turşusu kurulacak bir şey de değilki kıl tüy eninde sonunda alınacak.

Benim de küçücük kızlarım var. Bir gün kendileri aldırmak isterse götürürüm kuaföre ne olacak? Makyaj olsa, boya olsa tamam da , tüyle gezmek istememek ergenliğe adım atmış bir kızın hakkı.
Buna karşı çıkıp, bebeklerinin kulağını deliren anneleri anlamiyorum

Sen hiç dışarı yanlız çıkmıyormusun canım ya.... gir kuaföre aldır kurtul... yada en olmadı al tiraş bıçağı gir banyoya hallet işini

Aman haa sakın gizlice jiletle almaya kalkma. Annenle güzelce konus rahatsz oldugunu söyle ve agdayla aldir

Harçlıklarını biriktir. Okul çıkışında bir arkadaşınla beraber kuaföre gidin. Saç kestircez dersin annene. Sonra da arkadaşım aldırdı ben de aldırdım çok güzel oldu filan dersin. İki söylenir sonra susar. Yaşın gelmiş. Gezme öyle.

Yaş kaç? Regl oluyor musun?

Acaba senin abarttığın kadar kötü gözükmediği için annen erken diye düşünüyor olabilir mi? Neden alma diyor?

Çoğu arkadaş git kuaför e annenden habersiz demiste 12-13 yaşındaki çocuğa hangi kuaför ağda yapar ??? Benim oğlum da 7. Sınıfa geçti yanlız çok da dışarı gondermiyoruz ki bu küçük kız nasıl gidecek :eek:

Annen üşengeç olduğundan almayalım diyordur bence görsel olarak görülüyorsa alınmalı

Yaşın çok küçük ne gerek var şimdiden ağdayla uğraşmana.Ne kadar geç o kadar iyi.Senin yaşındaki kızları görüyorum ben gayette elbiselerini giyip geziyorlar.Kendini boşuna kısıtlama. 8.sınıfa geçtiğinde alırsın.

Hiç üzülme kuzucuğum annen gizli işler sakın yapma kuaförlerden hastalık vs.bulaşabilir.Kandırılabilirsin insanların içi belli olmaz.Derslerinde başarılar dilerim :KK28:

Back