Üzgünüm çocuklarımız adınaBirinin bu insanlara öteki dünyada mükafatlandırılacaklarını ve aslında tüm bunların birer imtihan olduğunu, sınavdan iyi not alabilmek için ise uslu durmaları gerektiğini anlatması lazım.
Hiç olmadı, onları güneşin zararlı ışınlarından korumak adına gökdelenlerin yükseldiğini, BMW'lerin de aynı şekilde rüyalarına neşe katmak gibi kadim bir amaca hizmet ettiğini kavramaları gerekir.
En kötü ihtimal, bari, mevki sahiplerinin onlar için çalıştığını bilsinler yeter.
Sınıfların zorunluluğu biyolojik olarak kanıtlanmıştır ve bunu doğayı gözlemleyerek bile anlayabiliriz, insanında doğası kötüdür zaten...Blah...
Ha bir de, bu çocuklar önlerine atılanla yetinmek zorundalar çünkü diğer şanslı zengin veletler neden bu insanlarla eşit bir hayat sürerek kendilerini küçük düşürsünler ki? Hadi diyelim okula gidemedi, gününün 15 saatini çalışarak geçirdi... Ne olmuş yani, mühendis olsaydı ya! Ya da doktor! Olamadıysa kendi cahilliği, zavallılığı ve tembelliğidir.
Okula gitmekten kaçıp tuğla taşıyor, bir de üstüne kolejli velet doktor olunca eşit maaş almak istiyor... Oysa koleje, kendi emeğiyle, pardon babasının, pardon o da dedesinin, pardon o da büyük büyük dedesinden kalan mirasın sayesinde gidiyor. Yani ortada bir adaletsizlik yok. Eğer o da isteseydi tuğla yerine laptop taşıyor olabilirdi. Ortada bir zorlama değil seçim var...
Bir de zaten bu dünyada herkes emeğinin karşılığını alıyor. Fakirse vardır bir sebebi, bir önceki hayatında kral olmadığı ne malum!
Eh, bu insanlara birinin kaderden dem vurması lazım. Birde zenginlerin cebine bakınca nasıl da "yattığı yerden para kazanma sevdalısı, hırsız, Kızıl" damgası yiyecekleri önceden söylenmeli.
Sınıflar zorunludur. Sonsuza dek var olmalıdır.
Çok yaşasın sınıflar arası uçurum.
Çok yaşasın Kapitalizm.
Kahrolsun Komünizm.
Heil Hitler.
Acima, hakki olani ver yeter.Asgari ücretli olupta çok çocuk doğuran kadınlara acımıyorum,beter olsunlar
Karar mekanizması yetişkinler olduğu sürece, maalesef yoksul bir hayata çocuk getiren yetişkin suçlanacaktır.Asgari ücretli olupta çok çocuk doğuran kadınlara acımıyorum,beter olsunlar
Karar mekanizması yetişkinler olduğu sürece, maalesef yoksul bir hayata çocuk getiren yetişkin suçlanacaktır.
Bizim mahallede vardı, bir asgari ücretle 5 çocuk. Hadi bakalım buyrun.
Hakkım diyorsun çocuk yapmak da o çocuğun bir şekere gözü düştüğünde sen ne konuma düşüyorsun?
E gelir eşitliği falan deniyor da düzen kapitalizmken tedbirsiz davranırsan yine senin canın yanar, zenginin değil!
Ben de bunu anlatmak istiyorum. Düzen değişsin evet katılıyorum, ama bu düzeni de bakamayacağın çocuklar yaparak değiştiremezsin. Kaybedenler kulubüne 5 kişi daha eklemiş olursun sadece.
Bir çok aile çocuklarını geleceklerinin tazminatı olarak görüyorKarar mekanizması yetişkinler olduğu sürece, maalesef yoksul bir hayata çocuk getiren yetişkin suçlanacaktır.
Bizim mahallede vardı, bir asgari ücretle 5 çocuk. Hadi bakalım buyrun.
Hakkım diyorsun çocuk yapmak da o çocuğun bir şekere gözü düştüğünde sen ne konuma düşüyorsun?
E gelir eşitliği falan deniyor da düzen kapitalizmken tedbirsiz davranırsan yine senin canın yanar, zenginin değil!
Ben de bunu anlatmak istiyorum. Düzen değişsin evet katılıyorum, ama bu düzeni de bakamayacağın çocuklar yaparak değiştiremezsin. Kaybedenler kulubüne 5 kişi daha eklemiş olursun sadece.
İşte ben de onu diyorum ya zenginin kulağı mı duyuyor sanki senin dramını?Zengin için ucuz iş gücü 5 çocuğun hangisini üniye yollayacak , kadınlar akıllı olmazk zorunda yoksa yine fatura ona kesiliyor mesela adana 'da sabancın'ın bir firması var sadec 5 yıl çalıştırıyor sonra işten atıyor nasılsa doğuran kadın çok ucuz iş gücü çok biri gelsin biri gitsin
Evet ama eğitimde fırsat eşitliği var mı sence şu durumda?Bir çok aile çocuklarını geleceklerinin tazminatı olarak görüyor
Eğitim durumu ile çocuk sayısı paraleldir bu insanların kızılmaya değil eğitime insanı hayat şartlarına ihtiyacı var
Ve suçlu kim olursa olsun çocuklar değil
Evet ama eğitimde fırsat eşitliği var mı sence şu durumda?
Çocukların suçu yok zaten burada masum olan tek taraf onlar.
Mesela kendi ailemden örnek vereyim ben. Orta halli bir aileyiz, 2 kardeşiz ama bu değil 5, 3 bile olsa bizi zorlardı canım. Sofraya bir tabak eklemekle iş bitmiyor canım emin ol. Bak üniversitedeyim, birinci sınıftayken bir kitaba 100 tl para verdiğim olmuştu.
İşçiyi müdürü boş ver geç oraları, yaşama şansı bile çok farklı.Artık orta tabaka üniyede gidemeyecek çünkü okulda doğru dürüst matematik öğretmiyorlar ama gitmek isteyenin matematik ve fen bilgileri çok iyi olmak zorunda bunuda ancak özel ders aldıran paralı veli sağlaya bilecek yine fakirin çocuğu işçi zenginin müdür olacak
Olsun çocuk kısmetiyle gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?