7 haftalık ultrason sonuçları

keping

aNaSıNıN KuZuSu aBi oLDu
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
821
948
158
kızlar dün doktora gittim 7+2 haftalığım ama ultrasonda 6+1 çıktı..bebeğin boyu 6.9 mm çıktı..sizler 6 yada 7 haftalıkken bebeklerinizin boyu kaç milim çıktı..rica ediyorum bilenler yazsın lütfen..

Kaç mm çıktığını hatırlamıyorum canım ama seni korkutmak istemem. Geçen sene ki hamileliğimde benim de senin ki gibi bebek ultrasyonda küçük görünüyordu. Sonra gelişemediği için aldılar :( senin bebeğinin kalp atışı duyuldu mu? Benim duyulmamıştı.

İnşallah kötü bir şey yoktur da bebişini hayırlısıyla alırsın kucağına

Kaç mm çıktığını hatırlamıyorum canım ama seni korkutmak istemem. Geçen sene ki hamileliğimde benim de senin ki gibi bebek ultrasyonda küçük görünüyordu. Sonra gelişemediği için aldılar :( senin bebeğinin kalp atışı duyuldu mu? Benim duyulmamıştı.

İnşallah kötü bir şey yoktur da bebişini hayırlısıyla alırsın kucağına

canım kalp atışını duyduk..korkulacak birşey yok doktor gayet iyi dedi..sadece bana biraz küçük geldi ama normalmiş..
7 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

arkadaşım ben nerdeyse 14. haftamdayım benimde gebeliğim 2 haftaya yakın geriden geliyo bu da çok normal dedi doktor geç döllenme herkes son adet tarihi itibariyle döllenmiyo tabiki. Yok yere sıkma sen canını, hehehe eşine ailene eziyet et bolca :) gebeliğinin tadını çıkar :))

canım bebeğinin gelişiminin normal olup olmadığını bulmanın formulü var.

bebeğinin boyunu mm cinsinden 42 ile topluyorsun. eğer bulduğun bu sayı son adet tarihinden itibaren geçen günlerin toplamına eşit ise bebeğinin gelişimi normaldir.

mesela kendimden örnek vereyim. dün kalp atışını duymak için doktora gittiğimde 6+5 haftalıktım. 6 hafta 5 gün de 47 gün eder.
bebeğin boyu 5,6 mm çıktı. bebeğin boyunu 42 ile toplayınca 47,6 çıkıyor. yani 47,6=47 uyumlu çıktı.

kızlar dün doktora gittim 7+2 haftalığım ama ultrasonda 6+1 çıktı..bebeğin boyu 6.9 mm çıktı..sizler 6 yada 7 haftalıkken bebeklerinizin boyu kaç milim çıktı..rica ediyorum bilenler yazsın lütfen..

mesela şimdi senin bebeğinin normal olup olmadığını bulalım. 7+2 hafta 51 gün eder. bebeğinin boyunu 7 mm kabul edelim. 42+7=49 ediyor. 51 ile 49 arasında ki fark 1 hafta geride olmanı gerektirmez korkmana gerek yok yani. gelişimi sadece 2 gün geriden geliyor olabilir. çünkü bebek bir günde 1 mm büyüyor. seninkide 2 mm küçük olması gerektiğinden. ama bu hep böyle gitmiyo birden öne de geçebiliyor korkulacak bir durumun yok. benim 6+5 te 5.6 mm çıktı, normalde 5 çıkması gerekiyordu. ben de 12 saat önceden gelişiyo bebeğim.

Ne zaman yumurtladıgımı bılmıyorum drun bırı 12 hazıran bat dıyor bırı 10 hazıran dıyor
normal adetım 2 hazıranda baslamıstı gec yumurtlamısım drum ole dedı
2 gun once 6+2 iken 4.6 mm di bebişim
yolk sacı kesesı duzgun sınırlıydı kalp atısıda vardı cok sukur
bı sorun yok dedı drum

bayanlar ben mi çok evhamlıyım bilmiyorum. ama yardımınıza ihtiyacım var. 9unda ilk gittiğim doktorda keseyi gördük. doktor değişmek istedim çünkü idrar yolu iltihabım vardı. 16snda bir kez daha ultrasona aldılar ama kalp atışı duyulmadı. haftaya gel dendi.. 23ünde kalp atışını duyduk çok şükür yani salı günü. dün çok fazla karın ve kasık ağrım oldu. bir de ani bir hareket yapmışım ağrıda olunca bugün tekrar doktora gitiim bebeğime bir şey olmuş mudur diye. çok şükür bir sıkıntı yok ama şimdi korkum çok mu ultrasona girmişim.. bebeğime bir zararı olur mu? :( ama gitmesem de içim içimi yiyecekti. var mı benim gibi olan ya :(

arkadaşım neye göre 7 haftalık diyorsun ki.eğer son adet tarihine göre diyorsan yanlış.çünkü geç döllenme de olmuş olabilir.eğer doktor sağlıklı deddiyse hiç kafanıza takmayın

merhaba kizlar bende en son 8 haftalikken gitmistim 17mm dedi doktor normal mi sizce simdi 10 haftalik hamileyim

canım bebeğinin gelişiminin normal olup olmadığını bulmanın formulü var.

bebeğinin boyunu mm cinsinden 42 ile topluyorsun. eğer bulduğun bu sayı son adet tarihinden itibaren geçen günlerin toplamına eşit ise bebeğinin gelişimi normaldir.

mesela kendimden örnek vereyim. dün kalp atışını duymak için doktora gittiğimde 6+5 haftalıktım. 6 hafta 5 gün de 47 gün eder.
bebeğin boyu 5,6 mm çıktı. bebeğin boyunu 42 ile toplayınca 47,6 çıkıyor. yani 47,6=47 uyumlu çıktı.

canim benimde 8 haftalik 17 mm en sin adet tarihini hesaplayinca 56 gun yapiyo 42+17 59 cikiyo yani sonuc ne benim normal mi

bayanlar ben mi çok evhamlıyım bilmiyorum. ama yardımınıza ihtiyacım var. 9unda ilk gittiğim doktorda keseyi gördük. doktor değişmek istedim çünkü idrar yolu iltihabım vardı. 16snda bir kez daha ultrasona aldılar ama kalp atışı duyulmadı. haftaya gel dendi.. 23ünde kalp atışını duyduk çok şükür yani salı günü. dün çok fazla karın ve kasık ağrım oldu. bir de ani bir hareket yapmışım ağrıda olunca bugün tekrar doktora gitiim bebeğime bir şey olmuş mudur diye. çok şükür bir sıkıntı yok ama şimdi korkum çok mu ultrasona girmişim.. bebeğime bir zararı olur mu? :( ama gitmesem de içim içimi yiyecekti. var mı benim gibi olan ya :(

ultrason ses dalgaları ile çekiliyor. ne kadar çekilseniz de bebeğinize bir zararı olmayacaktır. meraklanmayın.

Arkadaşlar ben 7hafta 6gunluk iken gittim doktora. Doktor kalbini gösterdi ve 3mm dedi. Eve gelince kafam yerine geldi ve 3 mm çok az acaba kalbi mi 3mm yoksa gendimi. Gayet iyi sorun yok dedi ama anlamadım. Yardım. ...!

Ben de 6+1 gün lük gebeyim 4.4 mm beBişim. Ama kalp atışını duymadık. Doktor 2 hafta sonraya randevu verdi. Kalbini tekrar dinlemek için. Sizce ölçüsü normal mi.

normal tarihinden 1 hafta önde ya da arkada olabiliyo sadece bu haftalarda değil ilerleyen haftalarda da aynı şekilde oluyo eğer sende veya bebektte bi sorun yoksa çok kafana takma derim stres bebeği en çok etkileyen şey içini ferah tut :)

normal tarihinden 1 hafta önde ya da arkada olabiliyo sadece bu haftalarda değil ilerleyen haftalarda da aynı şekilde oluyo eğer sende veya bebektte bi sorun yoksa çok kafana takma derim stres bebeği en çok etkileyen şey içini ferah tut :)

kıs alemsin beni güldürdün..ben bu konuyu açalı 2 yıl olacak...çok şekersin :21:

Back
X