7. haftada kahverengi lekelenme,düşük riski:((

esraeymen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2016
10
0
1
35
Bende 6+5 haftalık hamileyim.. 2 şubatta kalp atışı dinleyelim diye çağırmıştı ama dun gece bir damla kahverengi akıntı gelmiş peçeteyle sildiğimde gözüküyor hiç ağrım olmadı en başından beri şuan da bir yerim ağrımıyor az önce doktordan geldim doktorum çok fazla ayaktami kaldin dedi kese cok aşağıdaymış düşük riski varmış ve şuan kalp atışı da yok progesteron hap verdi sadece wc ye kalkacaksın yat sürekli ayaginin altina yastik koy dedi cok üzgünüm şuan .kalp atışının henüz olmaması içimde burukluk oluşturdu yatıyorum şuan tavsiyeleriniz ve bu sorunları yaşıyıp sağlıklı bir şekilde doğum yapanların tavsiyelerine çok ihtiyacım var =(

Benzer durum yasadim bende, asagi yukari ayni haftalardaydi. Kahverengi bi akintim olmustu, hastaneye gittik kanaman yok dediler birde bebekte yok hamile olduguna eminmisin demislerdi, kafayi yemek üzereydim, kan tahlili yaptilar degerim yüksek cikti, doktor büyük ihtimal dis gebelik yasiyosun ama yinede progesteron kullan 5-6 gün sonra tekrar kontrol edelim dedi. Hep dua ettim dis gebelik olmasin diye öncesinde düsük yaptigim icin hemen arkasindan hamile kalinca dis gebelik olma olasiligi yüksek olurmus. Haplari kullandim, ilk kullanmamda bayilcam sandim baya bi agir geldi bana gözlerim karardi basim döndü. Esim ben evdeyken kullan hep dedi, bir kac gün sonra alistim haplara. Sonra doktora gittigimde mucizemle karsilastim. Kesem yeni olusmustu ufacik bir nokta vardi, bebegim tembel cikmis hemen yerlesememis rahmime:) kalp atisi ozaman bendede yoktu yaklasik 1 hafta sonra gittigimde vardi. Simdi 5 aylik oglum. Anlicagin doktorlar bazen korkutabiliyor insani.
Üzme kendini doktorun dedigi gibi uzan dinlen, haplari düzenli al, ben günde 3 kez almaliydim. Sana nasil söyledi doktorun? Allah'in izniyle sag salim alirsin bebegini kucagina insallah.

Çok sevindim canım teşekkür ederim durumunu paylaştığın için bana sabah akşam iç dedi .gercektende doktorum çok korkuttu için ehli birşey demiyorum fakat kalp atışı olmayışı yerleşememiş çok aşağıda deyince hepsi bana çok ağır geldi allaha şükür hiç ağrım sızım yok inşallah kalp atışı başlar ..beynen pozitif olmaya çalışıyorum ama korkuyorum çok acaba öldüde kalpatışı başlamıycakmı diye = (
2 şubatta kalp atışı başlamassa ne olacak dedim yibe bekliycez dedi sanırım toğun kanamayla düşmediği sürece bekleniyor tamda bilgim yok bu konularda nazar değdi sanırım her işimi eksiksiz yapıyodum hiç naza çekmiyordum kendimi=(

Yatmaya devam ediyorum kahverengi kirmiziya dönüştü kırmızı kan geliyor wcye gittikçe bu durumu yaşayan gören bilen duyan lütfen sessiz kalmasın bebeğimi kaybetmek istemiyorum düşmemesi için ne tür önlemler alabilirim=(((

Sürekli yat canım kalkma bi tanıdım 9 ay boyunca kanaması geldi ama hiç kalkmadan yattı çok şükür sağ salim oldu gönlünü ferah tut Rabbim yar ve yardımcı olsun insallah hayirlisiyla alırsın kucağına

Yatmaya devam ediyorum kahverengi kirmiziya dönüştü kırmızı kan geliyor wcye gittikçe bu durumu yaşayan gören bilen duyan lütfen sessiz kalmasın bebeğimi kaybetmek istemiyorum düşmemesi için ne tür önlemler alabilirim=(((
ayaklarini yuksekte tut oyle yat,cok sivi alma cok wcye gitmemeye calis
kanaman artarsa tekra dr.a git ilac miktarini arttirabilir,igne yapabilir belki
korkutmak istemem ama kirmiziya donmesi kanamanin yeni olmadi demek artarsa hic durma dr.a git
tuvaletini yaparkende tuvalete kenara tap Allah korusun bisey olup olmadigini gorursun
bebisin simsıki tutunsun insallah

Yatıyorum kalkmaksızın protestan 100mg doktorum sabah akşam günde 2 kere verdi.kırmızı kan akmaya başlayınca doktoru aradım dozajı yükseltcekmiyiz igne vurulsam işe yararmı diye sordum sadece yatmamı önerdi yarin doktor değiştirip başka bir doktoramı gitsem diye düşünüyorum ama arabada sarsılıp daha da kötüye gider diye endişeliyim.iğne vurulunca kanama dururmu acaba kafamda milyon sorular allahım çocuğumu korur inşallah kalp atışımız başlar sağlıklı hayırlı doğar inşallah

Bugün başka bir doktora gittim .adet tarihine göre8 haftalık kesede bebek gözükmüyor dedi vajinal ultrasyonla baktı bebeği gördü kalp atışı yok ölmüş dedi henüz başlamayan kalp atışı nasıl durup ölsün dedim gec döllenme olamazmı dedim hayır dedi hep olumsuz konuştu çok yoğun bir doktordu iğne istedim kalp aatışı yok iğne vuramam dedi şu mübarek günde allahım yüzümüzü güldür yarabbim geç kalp atışı olan yokmu arkadaşlar onu orada oluşturan rabbim kalp atışınıda vericek ben çok umutluyum olumlu örnekler verin nolurrr doktorlae direk kestirip atyor aldır diyeben bunu yapamam yatıcam 2 hafta düşse zaten düşer yavrum tutunuyor bana =((

Allah yardımcın olsun. İçinde şüphe varsa ğçüncü bir doktora daha git. İnşallah gönünden geçen olur

Bugün başka bir doktora gittim .adet tarihine göre8 haftalık kesede bebek gözükmüyor dedi vajinal ultrasyonla baktı bebeği gördü kalp atışı yok ölmüş dedi henüz başlamayan kalp atışı nasıl durup ölsün dedim gec döllenme olamazmı dedim hayır dedi hep olumsuz konuştu çok yoğun bir doktordu iğne istedim kalp aatışı yok iğne vuramam dedi şu mübarek günde allahım yüzümüzü güldür yarabbim geç kalp atışı olan yokmu arkadaşlar onu orada oluşturan rabbim kalp atışınıda vericek ben çok umutluyum olumlu örnekler verin nolurrr doktorlae direk kestirip atyor aldır diyeben bunu yapamam yatıcam 2 hafta düşse zaten düşer yavrum tutunuyor bana =((
Canm için rahat edecekse başka bir doktora daha git ama kalp atışı hiç başlamamış yada başlayıp durmuştur bunu biz anlayamayız.inan düşecek bebeğe hiçbirşey yapamayız yada tutunan bebeği ne yapsak düşüremeyiz.umarım bebeğin hayattadır dualarım seninle

Allah razı olsun arkadaşlar güZel dualarınız için. Başka bir doktora gitmeyi düşünmüyorum çünkü farklı şeyler soyleyip iyice karışık olan duygularımı yıpratıyorlar..ilk doktor kalp atışını gün verip beklerken şu gun gel bakalim diye 2. Doktor takibini yapmadığı gebeliği direk karnimdan bakinca bebek yok icinde dedi nasil olur dun gorduk dedik alttan bakti hee varmis ama ölmüş dedi allah muhafaza çok negatif konuştu neredeyse yat alalım diyecekti kendimi hastaneden çıkarı zor attim bu doktorunda 24 şubata kadar randevusu dolu tekerlekli sandalyeyle acil olarak zor aldılar kapısı tıklım tıklım yargılamak değil niyetim ama yapıcı konuşmak incitmeden anlatmak bu kadarmi zor 2 hafta yaticam evde gitmiyecegim bir doktora netten baya araştırıp okuyorum bu tür olaylar mutlu sonlada bitebiliyor umudumu yitirmedim geç dollenmistir inşallah ilerde kalbi aticak yavrumun planlı bir hamilelikti bu 1 araliktan hesapliyorlar bi 10 aralikta yaptık,o tutarsızlığı gelişmemiş olarak nitelendiriyorlar, folik asite başladım doktor vermeden, her gün meryem süresi okudum yasin okudum hayırsızsa vermezdi allah-u teale onu karnina yerlestirdi ilkten keseyi gördük ardından bebek oluştu kalbide oluşacak kanamada geçecek inşallah.. dualarınızı esirgemeyin lütfen..

Malesef 7.haftada başlayan lekelenmeler 12.haftada bebeğimin alınmasıyla son buldu.rabnim kimseye yaşatmasın.

bugun nasilsin? insallah daha iyisindir
aklim sende insallah iyi haberler verirsin

Canım kanamam azda olsa ddevamediyordu wc ye gidip sildikçe dün aksam saatlerinde wc ye gittik daha ayaktayken bişeylerin çıkmak istediğini hissettim ayakta 2 tane et parçası geldi avcunun icine sığacak kadar..kan pihtisiymis karaciğer gibiydi çok korktum kanamam hiç kesilmeyecek diye ama çok şükür oluk oluk kan akmadı sonra 4 5 kere daha büyük kan pıhtısı düşürdüm gidip düşürüp peceteyle alip getiriyodumm okdr soğuk kanlıydım ki allah sabrını verdi sanırım yattığım için kan akmayıp pıhtılaşmış suyun içine koyduk kanmış beyaz bisey gözükmedi bebek beyaz olurmuş en son kayinvalidemle annem çok israr etti doktora git diye kürtaj olmak istemedigim için gitmek istemedim ama onlarida kıramadım gittik acile kan pıhtılarınida götürdüm korkucak bisey yok sana zarar vermez dedi ultrasyonla baktı bastırdı sağa sola keseyi göremedi düşürmüş olabilirsin dedi simdi git yarin ac karnina gel vajinal bakicaz düşmüşse kürtaja alicaz dedi.düşmüşse neden kürtaj olmaliyimki dedim parça kalırsa bir daha hamile olamassin dedi hic icime sinmedi gitmek ac karnina ggeldemesi müdahale yapacağı belliydi gelmesem bir sakıncası olurmu kendi doktoruma gitmek istiyorum dedim cok kanaman olmassa bisey olmaz sen bilirsin dedi gece dogru düzgün kanamamm olmadi bugünde cok azaldı kanamam gitmedim kendi doktoruma gidicem .bana hala düşürmemişim gibi geliyor içim okdr rahat o pıhtıları düşürürken hiç üzüntü gelmedi içime hayırlısı allahtan hala umudum var pit pitim sürpriz yapip kanamamdan sonra kalp atışlarıyla birlikte annesine ceeee eeee yapcak diye =)

insallah bisey olmamistir,dusmus olsa fark ederdin
ben dusuk yaptigimda dedigin gibi beyaz bi parca gelmisti sonra kanaman artmisti iceride parca kalmis kurtaj oldum
vajinal bakmak icin neden sabahi beklediki :/
insallah bebisin seninledir

İnşallah canım belirsizlik hem mutlu ediyor bir umut belki vardır die hemde düşündürüp duruyor kalksammi düşmüşmudur diye kanaman da azaldığı icin daha rahatım yatiyorum hala bende hemen bakar diye düşündüm ama sabah deyince sabaha çıkabiliyorsam allahin izniyle doktorumuda bekleyebilirim dedim.cinsel iliskiyi doktorum yaskalamisti vajinal bakilmakda riskli gibi geliyor bana en son vajinal bbakılınca arttı kanamam allahin hayırlısını versin inşallah kan pıhtılarını iyice inceledik beyaz parca yoktu hiç okudum demin kimiside öyle büyük parcalar düşürmüş 3 4 gün sonra gidince bebek hala duruyormuş tevekkül içinde bkliyorum..

Sanada çok geçmiş olsun cnm mutlu bir şekilde beklerken bunlari yasamak çok zor imtihan hepsi

Benim anneminde ilk zamanlardan beri kahverengi kanaması oluyordu. Eşi aşşağıdaymış. 3. aylarda sanırım baya kanaması oldu, ayakta da kalmıştı. Tuvalete koştu ama ömrümden ömür gitmişti. Avucum kadar kan pıhtısı geldi dedi. Beni aldı bir telaş. Hemen hastaneye gittik çok şükür kardeşimin birşeyi yokmuş. Ama doktor gelip ultrosona girene kadar ömrümden ömür gitmişti benim. Şuan kardeşim 14 aylık oldu. Sizede geçmiş olsun dinlenin, ayakta kalmamaya dikkat edin sağlıkla gelir inşallah bebeğiniz :KK16:

Canim gecmis olsun umudunu kaybetmemen güzel bisey. Benimde ilk bebegimin kalbi karnimda durmustu. Ilk söyledigi an mafolmustum, randevu al kürtaj icin acelesi yok dediler, belki kanamanla beraber bile gelebilir bir anda demisti. 3 hafta durmus icimde cansiz. Cok üzüldüm agladim belki dedim doktor yaniliyodur, dualar ettim Allah'im sabaha kalbini attir doktorum yanilmis olsun diye. Ölüyü bile diriltirsin istersen diye cok agladim. Randevum sabahaydi. Ama aksam bi mide bulantisi bas dönmesi tuttu beni, acile gittik, hemen kürtaj yapalim dediler, üstüste sürekli ultrasonlar yaptilar, en son alttan bakicaklari zaman dedim bir umut ordan görünür kesin, doktor hayir atmiyor saten haftasina görede degil bebegin 11 haftalik olmasi gerekir bebegin 8 haftada kalmis deyince, kabullendim kürtaji. Tam 7 hafta sonra tekrar hamile kaldim ve saglikla bebegimi kucagima aldim, cok sükür. Kürtajdan korkma, Allah'im korusun eger dedikleri gibi beklemedigin kötü haberi verirlerse kabullen, yasayan biri olarak söylüyorum cok zor biliyorum inan anliyorum seni ama hersey elimizde olmuyor malesef.

Back
X