7 eylül (sırt / bel) ve 10 eylül ( karın ) de smart lipo yaptırdım arkadaşlar

nybu

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2008
10
4
611
Kocaeli
Herkese merhabalar arkadaşlar... Uzun bir süre yaptırsam mı yaptırmasam mı diye düşünüp karar verememekten , hangi yöntemi seçip , nereye hangi hekime yaptırmalıyım derken ani bir cesaretle smart lipo işlemini yaptırdım Şuan bomba gibiyim , mutluyum ..Smart lipo işlemini bu forumdan okuyup öğrenmiş , yaptıran arkadaşları büyük bir hevesle takip etmiştim . Hala kimler neler geçirmiş , nasıl olmuş takip etmekteyim ancak uzun süredir bu konuda bi anlatım yok sitede. O nedenle merak eden arkadaşlara nasıl oldu , neler yaşadım , tek tek anlatıp yardımcı olmaya hazırım. 7 eylül perşembe günü sırt ve belden ,10 eylül cumartesi günüde üst ve alt karından operasyonu oldum ve bitti. Bu kadar basit anlattığıma bakmayın , gerçekten gözde büyütülecek birşey hiç değilmiş. Benim en büyük korkum çok ağrım olucak mı , günlük hayatımı etkileyecek mi ,( hemşireyim 24 saatlik nöbetli, eğilip kalkmayı sürekli çalışmayı gerektiren , yoğun çalışma temposuna sahip bir işim var )çalışmamı etkileyecek mi soruları olmuştu ama bunları düşünmeye hiç gerek yokmuş çünki sadece ameliyatın olduğu akşam biraz ağrım oldu ,oda ağızdan 1-2 ağrı kesiciyle yerini rahat bir uykuya bıraktı , ertesi gün dimdik ayaktaydım Hastane ismi vermek reklama gireceği için veremiyorum ama vereceğim ayrıntıdan anlaşılacaktır Nişantaşı' nda özel bir hastanede oldum operasyonlarımı. Hastaneden , tıbbi sekreterlerinden,personelinden, servis hemşiresi , ameliyathane personeli ,anestezi doktoru ve en önemlisi doktorum Op.Dr. Coşkun Levent Taşçı' ya çook teşekkür ediyorum ,hastanenin ilgi ve alakası süper, doktorum Coşkun Bey çok sıcakkanlı , sabırlı , kendinden emin , insana güven veren bir hekim .Tekrar tekrar teşekkür ediyor , ellerine sağlık diyorum ( Kendimde bir sağlık personeli olduğum için bu kısmı özellikle uzun tuttum , hernedar yüzlerinede ifade etsemde teşekkürümü , inanın hastadan alacağınız bir güleryüz bir teşekkür bütün yorgunluğunuza değiyor ) İşin ayrıntılarına gelince bayramdan önce Coşkun Bey' e muayeneye gittim , muayene ücretsiz bu arada .. Mart ayından bu yana toplamda kendi çabamla 10 kilo vermıştım ama duraklama dönemıne gırınce 2 kılosunu gerı aldım ve tüm motivasyonum sıfırlandı , diyete devam edicek sabrım kalmadı. Bu işlemi aslında bir nevi motivasyonumu tekrar kazanmak adına yaptırmak istedim .Doktor bey muayenemi yaptı , ne istediğimi beklediğimi şikayetimi söyledim , o da neler yapabileceğini anlattı bana.Büyük bir beklentim yoktu , o da mucizevi sonuçlar beklemememi , sonucun farkedileceğini , benim irademle sonucun çok güzel olucağını söyledi. Örnek fotoğraflar gösterek hastalarından , örnekler gösterdi. Operasyon için tarihi kararlaştırdık 7 eylülde ameliyatımı oldum.Pansumanlı ve korseli bir şekilde eve döndüm. 10 eylülde ikinci operasyona gittiğimde tekrar 3 gün korsemi çıkarmamam gerektiğinden hastanede duş aldım operasyon öncesi. Doktor bey ilk muayenede mucize beklemememi söylemişti ama inanın banyonun aynasında sırtıma baktığımda sonuç tam bir mucizeydi Sütyen altından sarkan yağlı kısımlar tamamen gitmiş , sırtım incelmiş , belden de yağ alındığı için gözle görülür bariz bir şekilde daralma olmuştu.Ben ortaokul yıllarımdan beri kilolu olduğumdan , aralarda herne kadar ciddi kilolar vermiş olsamda kendimi aynada hiç o kadar orantılı ve ince görmemiştim. Kısacası sonuçtan çook memnunum arkadaşlar. Yarın saat 14 te randevum var bu sefer karın bandajları açılacak ve ikinci ameliyatın sonucunu göreceğim .Ondan da memnun kalacağıma eminim . Motivasyonum tavanda ve çok mutluyum inanın. Görüntü ödemli olmasına rağmen ve zaman geçtikçe vücut şeklinin daha da iyi görüneceğini söyledi doktorum. Şu haliyle kalsa bile itirazım olmaz , sonuçtan çok memnunum. Sırtımın ve belimin sonucunu gördükten sonra yarın 3. bir operasyon için tarih alacağım Coşkun Bey' den. Gıdı ve kollarıma da smart lipo yaptıracağım. Hiçbir zorluğu olmayan bir işlem ve 3 günde sonuç mucize olunca insan neden bu kadar beklemişim diye geçmiş zamana üzülüyor . Şimdilik anlatacaklarım bu kadar arkadaşlar . Merak ettiğiniz ayrıntılar varsa cevaplamaya hazırım. Çünki ben burdan okuyup öğrenerek bu mutlu sonuca ulaştım , bende size yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

selamlar.çok sevindim bu kadar neşeli olmanıza.geçmiş ve hayırlı olsun.

böyle güzel ve mutlu şeyler okuyunca kendim olmuş gibi seviniyorum, inanın...

ben ne kadar yağ gittiğini, bunun tarıya şu an yansıyıp yansımadığını ve fiyatları öğrenmek istiyorumm.

harıkasın, cook gecmıs olsun ve yenı bedenınle cok mutlu bır hayatın olsun dılerım
bende fıyatları merak ettım? bayaa bı operasyon ve ne kadar suruyor zaman olarak? anestezı genel mı oluyor?1 gece hast. kaldın sanırım?
tşk.ler

Günaydın , sorunu hemen cevaplayayım.. Bel ve sırttan operasyon sonrası 2 lt yağ alındığını söylemişti doktorum. Yaşım genç olduğundan ( 24 yaşındayım bu arada ) ve vücut kalitesi yerinde olduğundan işlemde hem amaçlanan yağ miktarının çekildiğini hemde operasyonun çok çabuk bittiğini söylemişti. Karından ne kadar yağ çekildi bilmiyorum çünki operasyon sonrası hastanede uyuduğumdan Coşkun Bey gelmiş , uyuduğum için konuşamadık. Uyandıktan sonra görüştüğümüzde de sormayı unuttum , nasıl olucak vb. başka şeyler konuşmuştuk. Ama bugün karın bandajını açtırmaya gideceğim , bugün sorarım Coşkun Bey' e karından ne kadar yağ çekildiğini . Onda da 2 kg gitse toplamda 4 kilo azaldım , tartıda farketmesi lazım değil mi ? Ne yazık ki operasyon öncesi kilomdan 2 kg daha fazlayım tartıda O da ödemden, karnımdaki pedlerle pansumandan ve üstümdeki korseden falan dır. Ona hiç takılmıyorum çünki tartıda şimdilik 2 kg daha fazla çıksamda , aynadaki görüntüm 10 kilodan fazla vermiş halimden çok daha iyi durumdaydı.Diyorum ya ben ara ara ciddi kilolar vermeme rağmen hiç bu kadar orantılı bi görüntü görememiştim şimdiye dek. Çünki 2 lt yağ direk vermek istediğiniz bölgeden alınıyor ve dışarı atılıyor. Ben şuan 15 kilo versem bile şu kadarı su , şu kadarı koldan , şu kadarı kalçadan , şu kadarı karından vs. asıl vermek istediğim yerden direk veremeyecektim . Neyse çok uzattım mevzuyu kusura bakma :)) Ama şuan bile kendim için yaptığım en iyi şey diyorum o yüzden dilime vuruyor :))) Fiyat konusuna gelince . Bence peşinde paranı ayarla da git , kredi kartına taksit de yapıyorlar ama vade farkı falan da ekleniyormuş. Artıyormuş ücret. Peşinde yüzde 10 indirimde uyguluyorlar ayrıca , öyle demişti muhasebe .Burda yazılan önceki fiyatlarla hemen hemen aynı 3500-4000 arası değişiyor peşinde . Ama doktor beyle konuşursan , durumunu izah edersen , yardımcı olacaktır eminim .Bende hemşire olduğum için ve özelde de çok çalıştığım için sağlık işini tüccarlıkla karıştırmış çok hekim gördüm . Ama Coşkun Bey hiç öyle biri değil .

Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için :)) Anestezi genel olmuyor , sadece sedasyon uyguluyorlar . Bu da sakinleşme , uyku hali demek. Yani mesala o lazer kanülünün vücuda girdiğini hissediyorsun ama acı duymuyorsun , tatlı bir uyku hali anlayacağın. Geçen konuşmaları hayal mayal hatırlıyorsun. Operasyon en fazla 1 saat sürüyor , benim ilki 40 dakkada bitmişti , ikincisi ne uykuymuş yaa onuda sormayı unuttum bak :))) Hastanede kalmıyorsun. Ameliyattan sonra 1-2 saat dinlenip evine gidiyorsun.O dinlenmede de ister uyu , ister tv izle, rahatlıkla konuşuyorsun ,çay pasta ikram ediyorlar onları yiyorsun öyle işte , ameliyattan çıktım demezsin :) Ben izmitte oturuyorum . Operasyon sonrası 3 vasıta değiştiriyorum eve dönmek için. Önce beşiktaşa kadar taksi , sonra Üsküdar' a vapurla geçiyorum , ordan servisle harem , Harem den de İzmit , sonra eve yürüyorum 10 dakka. Düşün yani o kadar yol tepiyorum ama korsenin sıkması haricinde ağrın , sızın, yol gitmeni engelleyecek bir sorunun olmuyor ..Toplamda operasyonla birlikte hastanede sadece 3 saat falan kalıyorsun yani

Bu arada sorunu eksik cevaplamışım . Bir bölgeyi olduktan sonra 3 gün sonra farklı bir bölgeden olabiliyorsun .Aynı bölgeden smart lipo olmak istersen 3 ay geçmesi gerekiyormuş. Benim ki 7 eylülde sırt ve bel , 10 eylülde de karından olmuştu . Bu ay sonunda da gıdı ve koldan olucağım inşallah , iznimi öyle ayarlayabildim çünki :)) Bandaj pansuman 3 gün kalıyor üstünde ..

saol cevaplar ıcın,tekrar cok gecmıs olsun
sen hem cok gencsın hemde tam kendıne uygun cokk agır olmayan sekılde halledebılmıssın ne guzel
benım karın germe,bacak ıcı ve gogus kucultme vs. de var o acıdan benı toparlamak ıcın hafıf kalır bu operasyon:)

Benim araştırmalarım sonucu öğrendiğim kadarıyla , göğüs küçültme ve bacak içi operasyonları lazerle yapılabiliyor , bunun fotoğraflarınıda görmüştüm zaten muayenede. Karın germe konusunda ise sanırım yanlış bilgilendirme olmasın gene lazerin yeri ve kullanımı var ama sonuçta en sağlıklı bilgi doktordan öğrenilebilir. Ben şöyle düşünüyorum. Teknoloji gün geçtikçe ilerliyor , tıp çok hızlı ilerliyor. Lazer birçok yerde kullanılıyor. Ben kansız, acısız,kesiksiz,dikişsiz,hızlı toparlanabileceğim bir yöntem varken niye bu işin ceremesini , acısını kendime çektireyim. Ben sadece smart lipo yaptırdım, sizin yerinizde olsam bu işi en kolay nasıl atlatabilirim bunun için tek tek görüşürdüm doktorlarla. İnşallah kısa sürede kararınızı verirsiniz , şimdiden geçmiş olsun :))

smart lipo nun bildiğimiz liposactiondan farkı warmı..warsa artı ve eksileri neler bunlarıda öğrenebilir miyim lütfen

smart lipoda alınan yağ miktarı 2 kg kadar. Normal liposakşında bu daha fazla olabiliyor. bu dezavantajı olabilir. Ama liposakşında sonrasında vücutta dalgalanmalar sözkonusu oluyor , lazer lipo da ise yağ alımı sonrası bölgede germe de yapıldığı için görünüm sıkı ve güzel olmakta bu da avantajı. Birde normal liposakşında iyileşme süresi uzun ve korse takılma süresi çok uzun , liposakşın kanülü nerdeyse parmak kalınlığında , düşünün vücudu yırta yırta yağ çekiliyor buda travmayı arttırıyor. smart lipoda ise kanül tığ kadar , lazerle işlem yapılıyor , travma az , korse işlemden sonra sadece iki hafta kadar daha takılıyor ve acısız,kansız. Gündelik hayatınıza hemen dönebiliyorsunuz. Ben çoktan çalışmaya başladım ve bana hiçbir rahatsızlığı olmadı bu işlemin. Aldığım olumlu yorumlar yüzümü güldürüyor :)) Bakalım ayın 28 inde gıdı ve kol içinde randevu aldım. İnşallah onların sonucu da güzel olucak Şimdilik aklıma gelen artı eksiler bu kadar ..

Eğer çok fazla kilo fazlalığın varsa smart lipo düşünmeyebilirsin , sonuçta alınan yağ miktarı sınırlı.Smart lipo genelde sporla diyetle vb verilemeyen bölgesel fazlalıklarda mucize sonuç yaratıyor. Atıyorum üst yapın zayıftır , kalça basen fazladır , bu bölgeye yaptırırsın ve güzel sonuç alırsın gibi. Veya kolların çok kalındır onları inceltmek istersin gibi . Tek seansı bir bölgeye yaptıracağın gibi , iki üç ayrı yerinden yağ çekilmesinide talep edebilirsin çok fazla sorunun yoksa .Ben kendim için konuşucak olursam kilolu bir insanım , belki liposakşın bende daha iyi olucaktı ama gerek hayati tehlikesinin olmasından dolayı , birde çalıştığım için çok acil iyileşmem gerektiği ve ağrı , korse vb. yaşam kalitemi azaltacak şeylerle uğraşmak istemediğim için bu uygulamayı seçtim . Herkesin kendi tercihi hangisi mantıklı geliyorsa. Benim için birinci öncelik uzun bir iyileşme dönemi istememiş olmaktı , bu önceliğime göre de en güzel yöntemi seçtiğimi düşünüyorum ..

Selamlar, merak ettiğim Gıdı ve kollarına smart lipo yaptırabildinmi, özellikle gıdı ile ilgili bende düşünüyorum, biraz bilgi verebilirsen sevinirim..

umarim sonuclarin daha güzel olur

oncelikle gecmis olsun guzelligimiz artsin diyeyim arkadasim ben de senin gibi bilgi toplamaya calisiyorum, yardimci olursan sevinirim.
benim bacaklarim oldum olasi kalin yagli ve gevsektir. bacak ici bolgesi derisi ince ve esnek. tutunca sunuyor gibi hatta. bu durumda senin yaptirdigin islemi yaptirmam ne derece verimli olur sence dr sorma ihtimalin var mi? ben suan muayeneye gidemiyorum. o yuzden senden bilgi almak istedim. yine kol ici ayni bacaklarim gibi berbat...
b u kadar islem yapilinca hadi gidi da yapilsin diyorum. yani bastan yaratilma gibi olacak ama benim fizik bitmis durumda kesin bunlara ihtiyac var... utaniyorum da...

Merhaba canım, bugün soğuk lipo hakkında yorum ararken senin smart lipo konusunda yazdıklarını okudum, bu işlemi tam olarak bilmiyorum ama çok ilgimi çekti. Benim de doğum sonrası kilo vermeme rağmen karın bölgemi bir türlü inceltemedim, kısacası bölgesel fazlalıklarımdan kurtulmak için birşeyler yapmam gerektiğini biliyordum ama çok hassas bir bünyeye sahip olduğumdan da herhangi bir operasyona cesaret de edemedim. Senin yorumlarından sonra galiba cesaret geldi ve en kısa zamanda ben de bu işlemi yaptırmak istiyorum. Gittiğin hastanenin hangisi olduğunu ve telefonunu yazarsan çok memnun olurum. Şimdiden sana çoook teşekkür ederim. (bu arada sitede 100 den az mesaj yazdığımdan özelden mesaj atamıyorum ama sen hastane adı reklama girer diye buradan yazamıyorum dediğinden cevabını özelime atarmısın?)

offf kaç zamandır takip ediyorum da ben de yaptırmak istiyrummm şu parayı bi ayarlasam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…